Sukkerbrødskage med brombær. Uhm her får du opskriften på en dejlig nem kage med kokos og brombær. En gammeldags sukkerbrødskage, her i en version med frugt.
Sikke en skøn kage du skal høre om her. En saftig og lækker svampet sukkerbrødskage med frugt og kokos. Nem kage, der er lynhurtig at lave.
Perfekt kage at lave, hvis du har en masse brombær i haven eller har plukket en masse bær i det nærmeste brombærkrat.
Dagens brombærkage smagte SKØNT, med et let strejf af kokos.
Hvad er en sukkerbrødskage?
Det er en meget nem kage, der består af få ingredienser: æg, sukker, mel og nogle gange smør eller olie. Sukkerbrødskagen kan også laves uden fedtstof.
Overfladen bliver sprød og porøs og kagekrummen saftig og svampet.
Denne gang tilsatte jeg 50 gram smør til denne kage og det gav kagen en god smag og ekstra god saftig konsistens. Smør kan sagtens udelades eller erstattes med ½ dl smagsneutral olie.
Som oftest er en sukkerbrødskage uden frugt, men den smager også rigtigt godt med bær eller frugt.
Dagens sukkerbrødskage tilsatte jeg brombær, men du kan bruge alle slags frugter og bær. Bare brug denne opskrift som basis opskrift.
Kan man både bruge frosne og friske bær til kagen?
Jep. Både frosne bær og friske kan bruges.
Hvis du bruger frosne bær, så vend dem gerne i lidt kartoffelmel/majsstivelse iblandet lidt sukker, det vil opsuge noget af væden.
Når du bruger friske bær, så vend dem gerne i 1 spsk mel. Det kan forhindre at bærrene synker til bunds.
Tjek din fryser, for frosne bær. Måske du har en pose jordbær/hindbær/brombær dybt i gemmerne? Kagen kan nemlig laves med alle slags bær.
Frosne bær kan også ofte købes billigt, hele året rundt. Tjek gerne supermarkedets kølediske, hvis du ikke lige selv har bær på lager selv.
Sukkerbrødskagen er virkelig nem at lave og du skal bruge ganske få ingredienser.
Her får du den nemme enkle opskrift:
Sukkerbrødskage med brombær og kokos – få en god nem opskrift her
Ingredienser
- 2 æg
- 2½ dl sukker ca. 225 gram
- 2 tsk vaniljesukker
- 50 gram smeltet smør kan erstattes med ½ dl smagsneutral olie
- 60 gram kokosmel ca. 2 dl. Kan udelades og erstattes med ekstra hvedemel
- 120 gram hvedemel + 1 spsk til bærrene ca. 2 dl
- 1 tsk bagepulver
- 200 gram brombær andre frugter/bær kan bruges. Kan også bages uden frugt
- Drys: Perlesukker og mandelflager kan udelades
- Tilbehør: Flødeskum, vaniljeis eller creme fraiche
Sådan gør du
- Skyl bærrene og lad dem duppe tørre på et stykke køkkenrulle. Bruger du frosne bær, så lad dem dryppe godt af
- Pisk æg, sukker og vaniljesukker hvidt og skummende. Tilsæt smeltet smør
- Bland hvedemel med bagepulver og rør det let i dejen med en dejskraber. Vend forsigtigt bærrene i 1 spsk mel og vend bærrene i dejen. Melet kan forhindre at bærrene synker til bunds.
- Smør en tærteform med smør og hæld dejen heri. Min tærteform målte. 25 cm i diameter. Anden form kan bruges. Drys evt. med mandelflager og perlesukker
- Bag kagen nederst i ovnen ca. 35-40 minutter v. 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn). Kagen er færdig når den er sprød, gyldenbrun og gennembagt
- Servér kagen lun og gerne med flødeskum, vaniljeis eller creme fraiche til
Noter
Hvis du bruger frosne bær, så vend dem i lidt kartoffelmel/majsstivelse iblandet lidt sukker.
Al slags frugt/alle slags bær kan bruges og kagen kan også bages uden frugt.Kan bages med alm. hvedemel i stedet for kokos.
Fryseegnet.En nem, sprød og lækker kage med brombær og kokos – fedtfattig og hurtig at lave
Skøn kage! Den må du altså prøve, med eller uden bær/frugt. Prøv f.eks. også denne sukkerbrødskage med rabarber.
Brombær kan du sagtens udskifte med andre bær eller anden frugt, f.eks. rabarber, æbler, pærer, jordbær? Bare brug de bær eller den frugt, du lige har på lager.
Brombærrene er lidt søde/syrlige og brombærsmagen klædte den søde kage. God kontrast.
Kan sukkerbrødskagen bages uden kokos?
Jeps. Er du ikke vild med kokos, så kan det fint udelades og erstattes med ekstra hvedemel.
Kokossmagen er kun diskret, så prøv bare at bage kagen med kokos.
Normalt er der ikke kokos i en sukkerbrødskage, men jeg elsker jo bare at eksperimentere og som regel går det godt. Det gjorde det også denne gang. 🙂
Har du en rest marcipan eller hvid chokolade til overs, så put det også endelig i kagen.
Du kan også drysse med grofthakkede mandler, eller hvad du nu ellers kan finde på? Jeg brugte lidt mandelflager og perlesukker og det gav en ekstra sprød lækker top.
En sukkerbrødskage er den nemmeste kage i verden og den er rørt sammen på ingen tid.
Kagen er perfekt at lave hvis du får uventede gæster, eller impulsivt beslutter dig for at tage kage med til kollegerne eller familien.
Brombærkagen vil pynte så fint på ethvert kagebord og den vil også sagtens kunne nydes som dessertkage en dag du får gæster. Brombærkagen kan nydes som den er eller serveres med f.eks. flødeskum, vaniljeis eller creme fraiche til.
Sådan laver du sukkerbrødskage med brombær – se billederne her:
En-to-vupti, så er der en hurtig og sommerlig brombærkage på vej til dig.
Duften er skøn og man får totalt sensommer fornemmelser af den gode brombærduft, der breder sig i huset.
Rigtig god kagebagelyst til dig. Jeg er spændt på hvilken slags kage du ender med at få bagt? En brombærkage, en jordbærkage eller en helt tredje udgave?
Måske det bare bliver en klassisk gammeldags sukkerbrødskage uden frugt? Spring du bare på.
Rigtig god fornøjelse med bageriet til dig. 🙂
Hvis du gerne vil se flere opskrifter med brombær så klik her eller se et lille udvalg nedenfor.
Få inspiration til flere lækre opskrifter på kager med brombær her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
Jeg har både brombær, blåbær, jordbær, hindbær, rabarber, stikkelsbær i fryseren alt sammen fra egen avl og naboens avl. Vi var så heldige i 2017 at få lov til at plukke alle de hindbær vi ville fra naboens kolonihave, samt stikkelsbær og solbær. Mums. Vi har selv alle buskene i egen have, men de gav ikke så meget sidste sommer, så er det rart at have gode naboer :-).