I dagens Facebook-opdatering kunne du læse følgende:
“Bagenørden prøver at tage sig lidt sammen og stramme op og sige nej til sukker og kager. 5 dage på sukkerfrit slik har kureret sukkertrangen. Ja det passer. Ikke den fjerneste lyst til kager længere. Har tabt 1½ kilo på 1 uge – lad det endelig fortsætte sådan i rask tempo! 🙂
NÅ men hvad kunne gårsdagens kæmpeportion rabarber, foræret af en kollega, så konverteres til, når alt sukker er dømt ude?
Marmelade da! Sukkerfrit marmelade!
Er det overhovedet muligt at lave sukkerfrit rabarbermarmelade? Der skal jo normalt en hulens masse sukker i rabarbermarmelade? Tjo, hemmeligheden er det grønne Melatin. Tiltænkt diabetikere tror jeg – men sådan nogen som mig, der prøver et sukker-nej-tak, kan også sagtens springe på.
En vaniljestang blev stoppet i. Simre, simre. Melatinen rørt i og vupti – voila – marmeladen smager fantastisk og klar til at komme på glas.
Så hørte man lige mig gå i køkkenet og snuppe en knækbrød med sukkerfrit rabarbermarmelade på. Knas – knas – uden kalorier. Kan du høre mine kilo rasle af??? *rasle*rasle*rasle*? 🙂
Hvis du ikke vil droppe sukker, så lader du jo bare være med det, men hvis du også gerne vil prøve at skære ned på sukkermængderne, så kan denne grønne Melatin altså fint anbefales. Jeg har ikke regnet kalorierne ud, men forventer da at de er få?
Her kommer opskriften:
Rabarbermarmelade sukkerfri opskrift – nem
Ingredienser
- 2 kg rabarber i små stykker
- 1 dl vand
- 1 vaniljestang
- 2 breve grøn Melatin brug den mængde der anvises på pakken
Sådan gør du
- Vask og snit rabarberne. Skær ikke alt det nederste af, da det er den sødeste del på rabarberplanten.
- Hæld rabarberne i en gryde og tilsæt vand
- Tilsæt vaniljestang og lad rabarberne simre under låg til marmeladen har fået en mere fast konsistens. Omrør undervejs
- Tilsæt Melatinen.
- Sluk for komfuret og lad marmeladen stå et par minutter i eftervarmen.
- Tilsæt 1 tsk atamon (medmindre du får al marmeladen spist på kort tid)
- Skyl syltetøjsglas og låg i kogende vand tilsat atamon og hæld herefter marmeladen heri.
- Luk glassene og køl hurtigt glassene af (f.eks. i det fri - der er jo "heldigvis" megakoldt udenfor.)
- Nydes afkølet på et stykke friskbagt brød eller på toppen af en ostemad,
Noter
Sukkerfrit rabarbermarmelade – god hvis du vil spare på sukker og kalorier
Processen er ret simpel og marmeladen kan fint lave sig selv imens du har andre gøremål i køkkenet.
Hjemmelavet marmelade smager bare bedst!
Her ser du marmeladeprocessen i billeder fra start til slut:
Det var da faktisk en strålende ide at bruge grøn Melatin.
Rabarbermarmeladen smagte skønt og den er et hit på nybagt brød, som typping på skyr, på is, eller i kager og desserter.
Hvis du vil synde, men gerne vil spare lidt på kalorierne, kunne du jo overveje en roulade? Den er lavet uden fedtstof og sukkermængden vil du med garanti også kunne nedjustere.
En roulade smager så lækkert med rabarbersyltetøj (og prøv med en god klat flødeskum til, siger musestemmen 🙂
Jeg glæder mig allerede til den morgenbolle jeg skal spise i morgen tidlig. En af mine nyindkøbte brieoste…..med hjemmelavet rabarbermarmelade på…..Det tror jeg da bliver RIGTIGT godt!
Tusind tak til alle jer der på Facebook kom med gode ideer til mig, da jeg spurgte til gode ideer til mit rabarberbjerg. Uha mange af jer laver rabarbersaft – lækkert, hvem der bare havde en saftpresser!? Mange laver også spændende rabarbersnaps på vodka og sikke mange kager der også bliver bagt!
Så lækkert – og tusind tak for fifs. I er bare for gode at have med i ryggen er I <3
Måske jeg skulle prøve at presse flere kolleger for flere rabarber med alle de gode ideer jeg nu har fået? Jeg har jo slet slet ikke rabarber nok 🙂
Rigtig god pinse til dig og dine. Håber virkelig du vil nyde det.
Mig? Jeg skal dase skal jeg og vi skal besøge mine forældre – og spise lækkert mad – og læse bøger og suge sol. Jeg skal bage kager – sukkerfrie kager – hvis det er muligt. Måske biscotti eller endnu et bananbrød?
Inspirér mig gerne. Det ved du jo at jeg rigtigt godt kan li’ 😉
Hej Gitte
Angående farven på rabarberne så tror jeg det har noget med sorten at gøre 😉
Og den grønne Melatin er fantastisk at lave marmelade på, smager overhovedet ikke som om den er uden sukker 😀 Jeg bruger den ofte. Det eneste jeg endnu har opdaget den ikk er specielt god til er solbær
Kram
Jeg ville ikke lægge dem i vand. De kan godt holde nogle dage som hele stængler. Dem, vi kan købe i supermarkederne, har jo været plukket i mange dage. Ellers kan du smide de snittede rabarber i fryseren – hvis der er plads 🙂
Må se, om jeg kan finde grøn melatin, for Jeg kan ikke lide sød marmelade.
Du behøver ikke en saftpresser for at lave saft. Kog rabarber med sukker, Camille og lidt citronsaft – det behøver ikke ret lang tid. Lad det stå, til det er kølet ned og si det så. Gerne gennem et klæde. Og så har du den lækreste saft!
Jeg tror, at farven hænger sammen med sorten. Nogle rabarber er grønne inden i. Andre helt violette.
Hvorfor stod de i vand et døgn?