Bananbrød. Her får du opskriften på et lækkert sundt bananbrød med havregryn, bagt uden sukker og fedtstof
Perfekt hvis du lige har bananer i overskud og gerne vil bage sundt og fiberrigt.
Det du’r jo ikke at vi bager banankage, hver gang vi har brune bananer i overskud, vel? 🙂
Jeg var heldig at få en stor pose med bananer for kun en 10’er!
20 bananer, rigeligt til både banankage og til bananspisende teenagere. Jeg bagte også dette sunde sukkerfrie bananbrød, som især min “sukkerfrie” datter jubler meget over.
Der går lidt lang tid imellem de helt sukkerfrie opskrifter her på bloggen. Det kan nemlig være svært at skære ned på fedt- og sukker i kager, men jeg vil gerne og det lykkes mig indimellem.
Du kan finde opskrifter og gode bud her i kategorien: Sukker- og fedtfattigt bagværk
I dag skal du høre om et komplet sukkerfrit bananbrød, som dog ikke er at forveksle med banankage.
Det er et brød, der er smager af banan.
Det er sødet med vanilje og kanel og som fint kan gøre det ud for kagealternativ, hvis du er på slankekur. Måske du trænger til noget “sødt” og mættende, der er sundere end kage?
Der er en masse frugtsukker i bananer dog, så sukkerfrit er bananbrødet ikke. Det er uden tilsat sukker og fedtstof, men til gengæld fyldt med bananer.
Bananbrødet er oplagt at bage, hvis du også skulle have mange bananer på lager, du ikke lige kan få brugt.
Bananerne søder og kanel og vanilje giver en god krydret kagesmag. Med et lag iskoldt smør på er det nu slet ikke så tosset faktisk!
Brug gerne de bananer der trænger allermest. De brune er nemlig de sødeste.
Brødet gør sig glimrende som “brug-brune-bananer-stop madspild”-brød.
På mange måder er det en helt fantastisk ting, dette brød altså. Sødt, mættende, og et brød der skaber og viderefører gode tanker og intentioner om en lidt sundere livsstil.
Her kommer opskriften på:
Bananbrød sundt – få en god nem opskrift uden sukker hér
Ingredienser
- 250 gram mel Du kan udskifte 50 gram hvedemel med grovere meltype
- 2 dl havregryn
- 1 æg
- 1 tsk bagepulver
- 1 spsk honning
- 2 tsk kanel kan udelades eller ersatttes med f.eks. kardemomme?
- 1 tsk vanilje
- 5 mosede bananer de brune er de sødeste
Sådan gør du
- Bland de tørre ingredienser: mel, havregryn, bagepulver, vanilje og kanel.
- Tilsæt 1 æg og honning
- Mos bananerne og rør dem i.
- Dejen kan røres sammen med ske, og er for klistret til at blive æltet med fingrene.
- Hæld dejen i en brødform og glat ud med lidt vand. Min brødform var for stor, no problem, så jeg lod da bare være med at glatte brødet helt ud i enden af formen (gad ikke et banan-fladbrød)
- Bag brødet nederst i ovnen v. 30 minutter 175 grader varmluft. (ca.)
- Brødet er færdigt, når det er sprødt og gyldent og når det lyder hult når du banker det under bunden.
- Nyd gerne en skive med smør på
Noter
Et nemt og lækkert brød med banan – et sødt sundt mellemmåltid og et hit i madpakken
Bananbrødet bliver sprødt på toppen og får en blød krumme.
Her kan du se anvisningerne fra start til slut. Det er nemt at bage bananbrød og et nyt brød laves på ingen tid (næsten).
Sådan laver du et sundt bananbrød uden tilsat sukker – se billederne her:
Rigtig god fornøjelse med dit bananbrød – du skulle da næsten prøve det, ikke?
Det er en oplagt måde at få brugt en bunke brune bananer på og det smager da lidt af “fugl” når der er brugt vanilje og kanel?
En blanding mellem en sund frugtbolle og en banankage tænker jeg? Ikke nogen skidt kombi!
Bananbrød – en mellemting mellem brød og banankage. Smager skønt med smør på
Har du brune bananer til overs frugtskålen eller i køleskabet, så smid dem endelig ikke ud. Heller ikke selvom de ser brune, plettede og triste ud.
Bananerne kan sagtens få et nyt liv enten i rigtige banankager, i sundere bananmuffins eller ligefrem i banankiks lavet næsten helt uden kalorier.
Find du smørskålen frem og gør klar til at spise en lækker skive bananbrød.
Et lækkert mættende mellemmåltid, hvor du føler at du har fået lidt sødt, men hvor du alligevel ikke er blevet “snydt” til at spise billige/tomme kalorier.
Jeg har stadig 7 brune bananer i køleskabet. Heldigt, når man nu er så glad for at bage som jeg 🙂
Måske du også lige skulle tjekke denne opskrift på bagt havregrød med banan ud?
Jeg tror det næste der er under opsejling er bananboller, chokolademuffins med banansmag, eller denne lækre chokoladeroulade med bananer i. Den smager drøngodt! 🙂
Kig forbi bloggen og imens kigger jeg jævnligt i køleskabets frugtskuffe for at se om der stadigvæk er banan-gevinst. 🙂
Få en masse lækre opskrifter med bananer her:
- Bananboller - grove med chokolade - nem opskriftBag lækre bananboller af dine brune bananer. Det er nemtSe opskriften her
- Banan cookies uden sukker - fedtfattig opskriftFedtfattige banankiks med havregryn, tranebær og mandlerSe opskriften her
- Chokoladeboller med banan grove og lækreGrove chokoladeboller med banan nemme og lækreSe opskriften her
- Banankage med chokolade - nem og god opskriftKlassisk opskrift på en svampet banankage med chokoladeSe opskriften her
- Bananmuffins med Nutella - nem opskriftMuffins med banan og Nutella - nemme og lækreSe opskriften her
- Banankage - lækker banan kage med NutellaLækker banankage med Nutella chokoladecremeSe opskriften her
- Banoffee pie opskrift - banantærte med karamelEn lækker banantærte med kiksebund, karamel og flødeskumSe opskriften her
Dejligt brød.. 🙂 Jeg puttede 10 blendede dadler i og 50 gr. groft hakkede mandler i, det var bestemt heller ikke dårligt.. Det er ikke sidste gang det er bagt her, det er bedre end så meget andet, når man som mig har en sød tand, men ikke ønsker for mange kilo påført af for meget usundt.. Tusind tak for dejlige bud på sunde og lækre brød, kager og retter..
Fantastisk opskrift! 😀 det fungerer også super godt som en base! Jeg erstattede ægget med “loppefrø-æg” og honningen med rosiner så det blev vegansk og det fungerede vildt godt. Fungerer super godt med nødder og kokosmel. Bliver vildt lækkert med bagte æbler på! Puttede også meget lidt mandelmælk i så det ikke blev for tørt. Tak for opskriften!
Super lækkert brød, syntes dog mit blev kompakt, og også lidt klæg i det, selvom det er gennembagt, nogen råd til hvordan jeg kan undgå det??
Jeg har bagt det flere gange nu, og det smager helt fantastisk😍 Mit bliver bare så bastant…hvordan er jeres? Nogle ideer til et knap så bastant brød?
Vh Tina
Kan den fryses…
Wow det her var lækkert! Endelig et bananbrød som rent faktisk føltes som et brød! Mmmmhhh!
Mon man kan lave denne opskrift som muffins?
Super lækkert .. Jeg var tilsatte 30g 72% mørk chokolade – mums!
Dejligt bananbrød 🙂 Jeg skiftede 50 gr hvedemel ud med rugmel, det gik fint. Brødet er helt perfekt til ungernes 10’er-mad.
Tak for den – nu smider vi ikke længere de brune bananer ud 🙂
Hilsen Jonna
Wauw. Det var lækkert – brødet var væk i løbet af ingen tid. Det skal bestemt bages næste gang Fakta har billige “brune” bananer ?
Mon det ikke er godt med pålægschokolade eller peanut butter
Stoppet med sukker er jeg næppe 😄 men det er altid godt med noget der kan bidrage til at skære ned på det 😉 knus
Har i dag prøvet opskriften …. VI ER BEGEJSTRET! Det smager da sindsygt godt – total a la kage, og helt uovertruffen med koldt smør. Især mor og mindstemusen er solgt 😀 Tak til dig og også til Amanda, der fik det fremkaldt :-*