Chokolademuffins med kakao. Få opskriften på de lækre muffins, der smager næsten som de populære McDonalds kakaomuffins.

De muffins, svampede, søde og helt perfekte. Berømte og berygtede, fordi de smager så godt.

Dem må vi da kunne bage selv? Sådan tænkte jeg tit, når vi var på McDonalds, da børnene var små.

Jeg har fundet et godt trick. jeg har brugt tykmælk i dejen og det gør kagerne ekstra svampede.Tykmælksfromage med rabarberkompotTykmælk er genialt at bage med, for det giver saftigt bagværk og så kan man også reducere i mængden af fedtstof. Tykmælk tilfører fugt til brød og kager og blødgør som smør. Et super godt tip, fra mig til dig.

Du kan faktisk godt yderligere reducere 50 gram smør med ½ dl tykmælk i opskriften her, uden at det går ud over smag og kvalitet.

Her i huset bager vi altid dobbelt portion af de gode chokolademuffins, da bare smager så godt.

Kagerne er rigtigt fine at putte i fryseren og de bliver som nybagte, hvis de lige bliver lunet i mikrobølgeovnen eller bagt 5 minutter i ovnen igen.Fødselsdag gode opskrifter på kager og bollerNedenfor på billedet kan du se et kæmpe bjerg muffins vi serverede til en fødselsdag.

Er du på jagt efter opskrifter på lækkerier du kan servere til fødselsdag, så kig med her. 

Muffins’ene var et kæmpe hit på fødselsdagsbordet.

Vi bagte dobbelt portion af opskriften nedenfor og de forsvandt hver og én 🙂

Chokolademuffins a la Mcdonalds opskrift

Chokolademuffins a la Mcdonalds opskrift

Svampede fedtfattige chokolademuffins
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Samlet tid: 35 minutter
Ret: Biscotti, kanelsnegle og cookies, muffins
Kategori: Brød og kager
Portioner: 20 stk
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 250 gram mel
  • 225 gram sukker
  • 50 gram kakao den er god nok, der skal rimeligt meget kakao i
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 1 tsk. natron
  • dl. mælk
  • dl.  yoghurt naturel/tykmælk/ymer/kærnemælk/skyr/ græsk yoghurt ell. lign.
  • 100 gram smeltet smør
  • 1 æg
  • 50-100 gram mørk chokolade grofthakket. Kan udelades

Sådan gør du

  • De tørre ingredienser blandes i en skål.
  • De våde ingredienser blandes med en ske i en skål og hældes over i de tørre og der røres sammen.
  • Tilsæt grofthakket chokolade
  • Fordel dejen i muffinsforme (fyldes ca. 2/3). Bag kagerne ca. 15-20 minutter v. 175 grader varmluft.
    Kagerne må godt være lidt klæge, når de kommer ud af ovnen, så bliver de ekstra svampede.
  • Kagerne er ret søde i sig selv, så de behøver intet glasur

Noter

Muffins'ene er fryseegnede
Tilsæt evt. lidt revet appelsinskal til dejen eller et par tsk nescafé-pulver
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Saftige kakaomuffins med lækker smag af chokolade og kakao

Denne muffinsopskrift er en rigtig god grundopskrift på muffins.

I vores familie er den et hit og mon ikke også at den vil blive det hjemme i din? Jeg tror det.

Tilsæt gerne grofthakket chokolade, hvis du har, men ellers kan det sagtens udelades.

Du kan eksperimentere med at tilsætte f.eks. revet appelsinskal eller et par tsk nescafe til kagerne – skønt med chokolademuffins med et ekstra smags-strejfAppelsinkage uden ægMuffins’ene er perfekte at bage til fødselsdagen eller hvis du en dag skal dele kager ud på jobbet eller i skolen.

Kagerne er rigtigt nemme at have med i en pose og du kan være sikker på at de vil være et hit.

God fornøjelse med kagebageriet til dig.

Hvis du er på jagt efter flere gode muffinopskrifter, så kig med her.Chokolademuffins a la Mcdonalds opskrift