Svampet “bananbrownie” med chokoladestykker

I weekenden var der vejfest og fællesgrill. Aha tænkte bagenørden. En god anledning til at bage?! Jubii!! 😀 En masse uskyldige folk på vejen der kunne lokkes til at SPISE noget af mit kagebagværk. En kæmpe kage, måske, som vi ikke selv ville kunne få bund i ? (jeg ved det kære kolleger og familie, I er også taknemmelige ofre! 🙂

Der var jo lige 5 bananer i køleskabet, noget blokchokolade i skabet og vupti så var der en banankage.

Men typisk, det der ikke måtte ske, skete jo lige netop sådan en dag hvor kagen skulle fremvises og spises af et større publikum. Kagen floppede og skvattede sammen til en tæt kompakt “konfektagtig” kage. Gode råd var dyre. Kagen kom ud af ovnen 2 minutter før grillarrangementet startede og sank sammen efter 1 minut.

Jeg tog en hurtig beslutning. Hellere en sammenskvattet kage end ingen kage? Det var en surprisekage, helt spontant, så jeg tænkte at den nok skulle glide ned udseendet til trods? Så vidt jeg vidste var der ikke andre bagenørder der havde været i sving 😉

Ganske rigtigt. Kagen forsvandt til vejfesten for smagen var der intet i vejen med. Hvorfor den skvattede sammen skal jeg ikke kunne sige. Var det mon fordi jeg prikkede i den undervejs (næh jeg tror det ikke) eller var det fordi jeg kom for lidt bagepulver i? Tror jeg prøver tricket med BÅDE natron og bagepulver i kagen næste gang. Så hæver kager vældigt fint op. Bruger begge hævemidler i muffins f.eks.

Her kommer opskriften. Måske du kan lure hvad der kan være gået galt? 1 æg for meget, 1 banan for meget måske?

Men nu tænker du nok. Hvad skal jeg dog bruge sådan en floppet kageopskrift til? Men som sagt. Kagen var et hit, udseendet til trods. Den blev faktisk bare sådan lidt banan-brownie-agtig? Ganske lækker selvom den ikke blev høj og luftig.

Du afgør selv om du vil kaste dig ud i “banan-brownie” projektet men jeg siger dig, der var ikke EN eneste kagekrumme tilbage efter vejfesten, så tror den blev godkendt. Mange spurgte endda om flere stykker 🙂

Her kommer opskriften : 

5 æg (måske var det et æg for meget der fik den til at skvatte sammen?)

400 gr sukker

1 spsk. vanillesukker

600 gr hvedemel

3 dl yoghurt naturel/tykmælk

1 dl. flydende margarine

5 bananer (var det mon en banan for meget?)

Hakket chokolade. Mængden styrer du selv 🙂

Æg og sukker+vanillesukker piskes hvidt. Tykmælk/yoghurt naturel røres i. Flydende margarine tilsættes. Æg og bagepulver røres i. Hakket chokolade og mosede bananer kommes i til sidst.

SMART måde at få brugt de 5 brune bananer i køleskabet på 🙂

En bradepande pensles med flydende margarine og dejen hældes i.

Kagen bages ca. 30 minutter ved 175 grader varmluft. Prik i den et par gange og mærk efter om der hænger dej ved gaflen. Måske den skal have lidt længere? Hvis den bliver alt for brun så skru evt. lidt ned for temperaturen.

Når kagen er færdig så kan du lægge pålægschokolade på den varme kage. Chokoladen smøres straks ud med en dejskraber. På 1 minut har du lavet “chokoladetopping” til din kage. Hvor er det nemt! Pålægschokoladenemt! 🙂

Kagen skæres ud i passende små firkanter. Ikke for store. Det er en meget sød tung lækkerbidsken så ikke for store stykker. Måske man kunne nøjes med 300 gr sukker? Jeg skulle nok også have erstattet halvdelen med “snydesukker”? (flydende sød f.eks.)?

Genialt med tykmælk i dejen. Tykmælk er GULD værd i kager! 🙂

Kagen blev lækker. Anderledes. Saftig. Svampet. Frisk. Sød. Konfektagtig. Det blev en Banan-brownie. 🙂

 

Mere inspiration

2 Kommentarer

  1. julie 23. oktober 2014 af 18:46- Svar

    Jeg har bagt denne kage her i eftermiddag, som kæresten skal have med på arbejde i nat.
    Jeg brugte 5 bananer, 4 æg og både bagepulver og natron. Og den faldt ikke sammen.
    Den er blevet rigtig rigtig lækker, og jeg tror de bliver meget glade for den i nat. Tak for god opskrift 🙂

    • Gitte Hansen 23. oktober 2014 af 20:37- Svar

      Hej Julie.
      Det lyder da bare så lækkert og dine mands kolleger bliver da bare rigtigt glade for at du sådan forkæler dem. Skøn kage og dejligt du selv har tænkt kreativt og peppet den op med ekstra bananer. Tak for din søde hilsen – den blev jeg rigtigt glad for 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

Læg en kommentar