Bradepandekage med æbler. I dag får du en rigtig god opskrift på en lækker kage med æbler og marcipan.

Bradepandekage med æbler og marcipan

En kage i bradepande af allerbedste slags.

Den gode lækre kage tog jeg med på tur til Mols, for at besøge min barndomsveninde. Gode berigende snakke, gåtur, alvor og grin. Oksesteg og vin. Alt er godt.

Desværre ser jeg min gamle veninde alt for sjældent. Vi bor i hver sin ende af landet, men er trofaste.

Hver sommer har vi en venindedate når familien er i sommerhuset på Mols. Vi mødes bl.a. lækkert mad og KAAAGE!

Det er en fast tradition at jeg tager kager med til vores aftaler!

Min veninde og hende familie elsker Bagenørdens bagværk, og de kan næsten huske kagerne fra år til år (utroligt!)Bradepandekage med æbler og marcipanDette år var ingen undtagelse.

Jeg ville bage en kæmpe stor kage, så der ville være rigeligt til en masse lækkersultne voksne og børn. Bradepandekage med æbler og marcipan

Kagen blev en lækker bradepandekage med æbler og marcipan og så lige en kæmpe kurv lækre chokoladescones.

Scones’ene kan du finde en opskrift på ved at klikke her

Om der var søde sager nok til at mætte alle munde? Ja det var der og alle bage-lækkerierne vakte jubel kan du tro 🙂Bradepandekage med æbler og marcipan

Her får du opskriften på en lækker bradepandekage med æbler og marcipan:

Bradepandekage med æbler og marcipan

Bradepandekage med æbler og marcipan
En nem, lækker og stor bradepandekage med æbler og marcipan
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 50 minutter
Samlet tid: 1 time 10 minutter
Ret: Bradepandekage med æbler og marcipan - nem opskrift
Portioner: 20 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 350 gram blødt smør
  • 400 gram sukker
  • 5 æg
  • 5 tsk. vanillesukker
  • 5 tsk bagepulver
  • 2 dl mælk
  • 575 gram hvedemel
  • Fyld: 6-8 skrællede æbler i tern anden frugt kan bruges.
  • 250 gram marcipan i tern (mere/mindre kan bruges. Marcipan kan også udelades)
  • Pynt: Mandelflager og perlesukker kan udelades
  • Tilbehør: Creme fraiche eller vaniljeskyr

Sådan gør du

  • Smør og sukker piskes hvidt og skummende. Æggene røres i et af gangen. Der piskes godt efter hver. Tilsæt vaniljesukker. Brug gerne din køkkenmaskine, hvis du er sådan. En elpisker kan også bruges.
    Bradepandekage med æbler og marcipan
  • Imens dejen pisker skræller du æblerne. Er skrællen fin, behøver du ikke skrælle æblerne.
    Æble
  • Mel og bagepulver sigtes i dejen. Tilsæt mælk lidt efter lidt.
    Bradeåandekage med æbler og kanel
  • Tilsæt æble- og marcipantern.
    Bradepandekage med æbler og kanel
  • Dejen skal ikke piskes efter melet er tilsat. Den skal kun lige vendes/røres rundt til ingredienserne er blandet sammen.
    Marcipan
  • Smør ovnens store bradepande med smør og drys med rasp (så slipper kagen bedre).
    Bradepandekage med æbler og marcipan
  • Dejen fordeles i bradepanden og drysses med mandelflager og perlesukker. Du kan vælge at gemme lidt marcipantern og fordele dem på toppen. Sprød bagt marcipan smager fantastisk! 🙂
    Bradepandekage med æbler og marcipan
  • Kagen sættes i en 160 grader varm ovn (varmluft) på nederste rille. Den skal bage ca. 40-50 minutter. Kagen er færdig, når den er gennembagt og sprød og gylden på toppen. Hold øje med den de sidste minutter
    Bradepandekage med æbler og marcipan

Noter

Hvis du ønsker en syrlig kage, med meget æblesmag, kan du bruge 8-10 æbler. Du kan også nøjes med 4-6 æbler.
Andre frugter/bær kan bruges til kagen.
Marcipan kan udelades, hvis du ikke har det på lager
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

En dejlig kage med marcipan og æbler, bagt i ovnens store bradepande

Bradepandekage med æbler og marcipanDenne kage er helt perfekt at trylle, hvis det er æblesæson og din have bugner. Du kan sagtens også bruge nedfaldsfrugt eller runkne æbler. Genialt med sådan en stop madspilds-kage.

Har du ikke æbler i haven, må du sagtens købe en pose i supermarkedet og det går selvfølgelig også an.

Æblekager er skønne – hele året rundt 🙂Bradepandekage med æbler og marcipanDenne kage er oplagt at bage, hvis du skal servere kage til mange.

De kæmpe store bradepandekager er helt perfekte at tage med på tur, som klassens-time-kage, til vejfesten eller til kollegerne måske?

Jeg dryssede med hasselnøddeflager og perlesukker, for det pynter så fint og giver en knasende sprød og lækker “topping”. Det kan dog fint udelades.Bradepandekage med æbler og marcipan

Så er der serveret. En lækker bradepandekage med æbler og marcipan – perfekt med en klat creme fraiche eller vaniljeskyr til.Bradepandekage med æbler og marcipan

Kagen og de lune scones var en succes på Mols.

Børn og voksne storspiste. Der var jo selvfølgelig en MASSE kage tilovers, så vi delte den i to. Det betød at der var kagerester hjemme på matriklen i dag.

Skønt med ferie, læsetid og kagerester. Solen manglede bare lige, men den kommer i morgen. Har bestilt den!

og i morgen er der sådan et stykke tilbage til mig 😉

God fornøjelse med bageriet til dig. Jeg er sikker på at æblekagen også bliver en succes hjemme hos dig. 
Bradepandekage med æbler og marcipan