Bradepandekage med æbler. I dag får du en rigtig god opskrift på en lækker kage med æbler og marcipan.
En kage i bradepande af allerbedste slags.
Den gode lækre kage tog jeg med på tur til Mols, for at besøge min barndomsveninde. Gode berigende snakke, gåtur, alvor og grin. Oksesteg og vin. Alt er godt.
Desværre ser jeg min gamle veninde alt for sjældent. Vi bor i hver sin ende af landet, men er trofaste.
Hver sommer har vi en venindedate når familien er i sommerhuset på Mols. Vi mødes bl.a. lækkert mad og KAAAGE!
Det er en fast tradition at jeg tager kager med til vores aftaler!
Min veninde og hende familie elsker Bagenørdens bagværk, og de kan næsten huske kagerne fra år til år (utroligt!)Dette år var ingen undtagelse.
Jeg ville bage en kæmpe stor kage, så der ville være rigeligt til en masse lækkersultne voksne og børn.
Kagen blev en lækker bradepandekage med æbler og marcipan og så lige en kæmpe kurv lækre chokoladescones.
Scones’ene kan du finde en opskrift på ved at klikke her
Om der var søde sager nok til at mætte alle munde? Ja det var der og alle bage-lækkerierne vakte jubel kan du tro 🙂
Her får du opskriften på en lækker bradepandekage med æbler og marcipan:
Ingredienser
- 350 gram blødt smør
- 400 gram sukker
- 5 æg
- 5 tsk. vanillesukker
- 5 tsk bagepulver
- 2 dl mælk
- 575 gram hvedemel
- Fyld: 6-8 skrællede æbler i tern anden frugt kan bruges.
- 250 gram marcipan i tern (mere/mindre kan bruges. Marcipan kan også udelades)
- Pynt: Mandelflager og perlesukker kan udelades
- Tilbehør: Creme fraiche eller vaniljeskyr
Sådan gør du
- Smør og sukker piskes hvidt og skummende. Æggene røres i et af gangen. Der piskes godt efter hver. Tilsæt vaniljesukker. Brug gerne din køkkenmaskine, hvis du er sådan. En elpisker kan også bruges.
- Imens dejen pisker skræller du æblerne. Er skrællen fin, behøver du ikke skrælle æblerne.
- Mel og bagepulver sigtes i dejen. Tilsæt mælk lidt efter lidt.
- Tilsæt æble- og marcipantern.
- Dejen skal ikke piskes efter melet er tilsat. Den skal kun lige vendes/røres rundt til ingredienserne er blandet sammen.
- Smør ovnens store bradepande med smør og drys med rasp (så slipper kagen bedre).
- Dejen fordeles i bradepanden og drysses med mandelflager og perlesukker. Du kan vælge at gemme lidt marcipantern og fordele dem på toppen. Sprød bagt marcipan smager fantastisk! 🙂
- Kagen sættes i en 160 grader varm ovn (varmluft) på nederste rille. Den skal bage ca. 40-50 minutter. Kagen er færdig, når den er gennembagt og sprød og gylden på toppen. Hold øje med den de sidste minutter
Noter
En dejlig kage med marcipan og æbler, bagt i ovnens store bradepande
Denne kage er helt perfekt at trylle, hvis det er æblesæson og din have bugner. Du kan sagtens også bruge nedfaldsfrugt eller runkne æbler. Genialt med sådan en stop madspilds-kage.
Har du ikke æbler i haven, må du sagtens købe en pose i supermarkedet og det går selvfølgelig også an.
Æblekager er skønne – hele året rundt 🙂Denne kage er oplagt at bage, hvis du skal servere kage til mange.
De kæmpe store bradepandekager er helt perfekte at tage med på tur, som klassens-time-kage, til vejfesten eller til kollegerne måske?
Jeg dryssede med hasselnøddeflager og perlesukker, for det pynter så fint og giver en knasende sprød og lækker “topping”. Det kan dog fint udelades.
Så er der serveret. En lækker bradepandekage med æbler og marcipan – perfekt med en klat creme fraiche eller vaniljeskyr til.
Kagen og de lune scones var en succes på Mols.
Børn og voksne storspiste. Der var jo selvfølgelig en MASSE kage tilovers, så vi delte den i to. Det betød at der var kagerester hjemme på matriklen i dag.
Skønt med ferie, læsetid og kagerester. Solen manglede bare lige, men den kommer i morgen. Har bestilt den!
og i morgen er der sådan et stykke tilbage til mig 😉
God fornøjelse med bageriet til dig. Jeg er sikker på at æblekagen også bliver en succes hjemme hos dig.
Hej Gitte
jeg har prøvet som dig at gå indkøbsbananas i marcipan, jeg købte odense marcipan i lange baner på en ferie i Østrig, det var virkelig billigt, meeeeen opdagede da jeg kom hjem at det var sødet voldsomt med sukker. så i denne opskrift på bradepandekage med æbler, har jeg erstattet 100 gr. af den hvinende søde marcipan, men 100 gr. mandler som jeg først ristede på en tør pande, og så røg de i hakkemaskinen, så det næsten blev til mel. det er virkelig lækkert , og knap så sødt 😉
Hej Gitte
Super god kage….
Jeg fulgte opskriften 100% … Og kagen blev perfekt.
Tak 🙂
Vi er en familie på 20, der skal holde fælles fødselsdag i et sommerhus. Ville prøve din æble marcipan pladekage. Ved du om den kan fryses? Så jeg kan bage i god tid. På forhånd tak. V.h. Krista