Svampet chokoladekage med skyr og chokoladechunks

  • Svampet chokoladekage med skyr og chokoladechunks

DSC_5175

Fornylig inviterede vi familien på fødselsdagsskovtur i det grønne. Det var en skøn skøn dag, solen skinnede, skoven var lysegrøn og himlen dybblå. Det var VARMT den lørdag, hov hvad er der lige sket med sommeren siden??

2014-04-26 17.39.34

Vi spiste lækre flæskestegssandwich og store fødselsdagskager. Du kan læse mere om vores fødselsdagsskovtur her. Jeg har skrevet om en af de lækre kager vi spiste i skoven, den kæmpestore squash/gulerodsskage med osteglasur og ristede hasselnøddekerner og i dag skal du så høre om chokoladekagen.

2014-04-26 15.39.27

Kagen blev SÅ lækker og svampet, helt som en chokoladekage skal være. Jeg brugte en halv liter frugtskyr, og det kan stærkt anbefales at bruge skyr i kager! (eller surmælksprodukter i det hele taget). Det tilfører fugt og saftighed til kager. Uhm!

Jeg iler med at bringe opskriften. Den er nem og kan røres hurtigt sammen. Opskriften er inspireret af min opskrift på lækre svampede chokolademuffins – jeg lavede bare dobbelt portion, så passede det fint med en bradepande på 20×30 cm. En almindelig bradepande kan også bruges, så bliver kagen bare ikke så høj (min blev 5-6 cm).DSC_5170

Opskrift på svampet chokoladekage med frugtskyr:

5 dl frugtskyr (jeg brugte blåbær, naturel kan også bruges eller tykmælk/yoghurt ell.lign.)

450 gram sukker

2 tsk. vanillesukker

500 gram mel

100 gram kakao

2 tsk. natron og 2 tsk. bagepulver

2 æg

2½ dl. smeltet smør/evt. flydende Kærgården.

Topping: 6 dl. glasur. 6-7 spsk. kogende vand. Gerne chokoladechunks fra Odense Marcipan eller chokoladespåner / revet chokolade eller noget helt andet, frysetørret hindbær/jordbær måske?

DSC_5172

Sådan laver du svampet chokoladekage:

Tænd ovnen på 150 grader varmluft.

Bland de tørre ingredienser og tilsæt de våde herefter (smeltet smør, skyr og æg).

DSC_5071 DSC_5072

DSC_5070 DSC_5073Det bliver den lækreste chokoladekagedej!
DSC_5075 Smør en bradepande og hæld dejen heri. Fordel dejen godt med en dejskraber.DSC_5076 DSC_5081 Bag kagen 45-50 min nederst i ovnen ved 150 grader. Stil kagen til afkøling. Rør glasuren sammen og fordel den på kagen, når den er helt afkølet. Strø herefter chokoladechunks på, imens glasuren stadigvæk er fugtig så chunksene kan “sætte” sig i glasuren. DSC_5169Jeg har fået den lækreste gavekurv af Odense Marcipan med en masse lækre produkter som jeg er i fuld gang med at afprøve, heriblandt disse chunks som kan bruges i kager, is og desserter. Ja jeg ved godt at det er et lille reklameindslag, men jeg håber du kan bære over med mig. Jeg er VILD med produkter fra Odense marcipan, også disse chunks!

Det smager SÅ godt, med de små hårde knækkende chokoladekugler ovenpå chokoladekage og jeg kan forestille mig at de også vil være gode i is?DSC_5171Så er kagen klar til at komme med på skovtur. Lidt flag på toppen og en fødselsdagskage er gjort. 🙂

Kagen holder sig frisk i mange dage, p.g.a. den store mængde skyr. Overdæk den blot med stanniol i formen. Kagen kan fryses med glasur og hele baduljen (dog ikke flagene! 😉 og den er stadigvæk lækker svampet efter optøning.

God fornøjelse med din chokoladekage. Den vil blive et hit i dit køkken. Den er hurtig at lave og den kan mætte mange kagesultne munde. Vil passe perfekt til et fødselsdagsbord, som “klassens time kage”, som kollega-kage, you name it, som Grand prix-kage måske?

Der er liv i mig, selvom der har været stille på kanalen de sidste par dage. Jeg har knoklet r…. ud af bukserne i mit civile arbejde og om aftenen arbejdet i bloggens maskinrum med at komprimere billedfiler og optimere teksttunge filer der hober sig op. Uha tekniker bliver jeg aldrig, jeg er ALT for nervøs når der skal pilles i bloggens “vitale organer” 😉

Håber mine anstrengelser vil føre til at du vil opleve hurtigere svartider og at bloggen vil blive hurtigere at navigere i.

God Grandprix-lørdag til dig. Måske der skal serveres chokolade Grand Prix kage? 😉

DSC_5174

Mere inspiration

12 Kommentarer

  1. Line 24. april 2017 af 14:46- Svar

    Hej jeg brugte vaniljeskyr fra Cheasy. Dejen var ikk til at arbejde med og kagen blev ikk svampet og luftig. Den skulle også have længere tid end 45-50 min nederst i ovnen. Smagen fejlede ikke noget, men konsistensen var ikke god.

    • Gitte Hansen 24. april 2017 af 22:30- Svar

      Hej Line
      Ej det lyder da ikke godt. Det forstår jeg ikke? Jeg husker kagen som vellykket, så kan ikke helt greje hvad der gik galt.
      Dejligt at smagen i det mindste var god, men øv da at du ikke var tilfreds med konsistensen. Kan du mon have pisket dejen for meget efter hvedemelet kom i mon?
      Kan ikke helt gennemskue hvad det ellers kan skyldes
      Mange hilsner
      Gitte

  2. Samira 29. juni 2015 af 16:40- Svar

    Så er kagen i ovnen. Nu er jeg spændt på resultatet. Måtte bare prøven den, da jeg havde skyr som snart udløb i datoen.

    • Gitte Hansen 29. juni 2015 af 23:56- Svar

      Hej Samira
      Det lyder godt. Håber du blev tilfreds med kagen – den bliver supergod, så vidt jeg husker. Skyr er fantastisk i kage 🙂
      God sommer til dig og tak for din feedback
      Mange hilsner
      Gitte

  3. Rikke 3. april 2015 af 12:10- Svar

    Et par spørgsmål…

    150° varmluft… hvorfor skal den så stå nederst i ovnen? Placering i ovnen troede jeg var ligegyldig, når det er varmluft?

    Mener du 6 dl. flormelis til glasur?

    Påskehilsner fra
    Rikke

    • Gitte Hansen 3. april 2015 af 21:10- Svar

      Hej Rikke
      Jeg placerer altid større kager nederst i ovnen, også selvom jeg bruger varmluft, men om det betyder noget ved jeg ikke? Du har nok ret.
      Det skal nok passe at jeg brugte 6 dl. flormelis, der bliver jo en kæmpestor bradepandekage. Har du lavet for lidt glasur, er det hurtigt at røre lidt mere.
      Rigtig god fornøjelse med chokoladekagen – den bliver supergod 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

  4. Mette 12. maj 2014 af 06:29- Svar

    Må prøve med skyr en dag – bruger altid en gammel banan som jeg moser i chokoladekager. Sjældent at det kan smages og giver en god fugtighed – for chokoladekager bliver tit hurtigt meget tørre. Men skyr må afprøves!

    • Gitte Hansen 12. maj 2014 af 07:02- Svar

      Hej Mette
      God idé med den banan, jeg kan godt forestille mig at det vil give lækre mere “fugtige” chokoladekager, og så er det jo sundere end fedtstof. Jeg har også engang lavet den lækreste chokoladeroulade med bananer i, uhm den kommer jeg til at tænke på nu og den må jeg vist snart bage igen.
      Spændt på at høre hvad du synes om skyr-chokoladekagen 🙂
      Håber den nye side fungerer for dig, og at den ikke er for svær at finde rundt i.
      Mange hilsner
      Gitte

  5. Solbritt 10. maj 2014 af 19:44- Svar

    Uhm ser lækker ud den Skal prøves. Hvor stor er den bradepande de har brugt?

    • Gitte Hansen 10. maj 2014 af 21:33- Svar

      Hej Solbritt
      Tusind tak skal du have, ja det bliver en rigtig lækker kage. Min bradepande var på på 20×30 cm men en almindelig bradepande kan også bruges, så bliver kagen bare kun 2-3 cm høj vil jeg skyde på (min blev 5-6 cm).
      Rigtig god fornøjelse med kagen. 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

  6. Tine 10. maj 2014 af 17:25- Svar

    Den lyder vel nok lækker den kage 🙂 Opskriften er gemt og jeg skal da vist nok liiiiige bage en af de kommende dage.

    • Gitte Hansen 10. maj 2014 af 21:34- Svar

      Hej Tine
      Ja det skal du da, det er en rigtig lækker kage og den er vildt nem at bage. En rigtig kagesucces 🙂
      Rigtig god fornøjelse med bageriet og tusind tak for din hilsen 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

Læg en kommentar