Svedende varme norske koteletter og ugens grønt

DSC_6605kopiVi sveder i Norge. Vi sveder HELT VILDT i Norge! Selv kilometerhøjt oppe på fjeldtoppen er der bragende varmt og ikke en vind rør’ sig.

Vi pruster. Vi bliver dovne. Vi sover til middag. Vi bliver ugidelige. Det er vildt at forestille sig at for præcis en uge siden frøs vi med uldsokker på. Elradiatoren var tændt. Vi frøs alle steder i den kolde hytte. Nu kan vi ikke få det koldt nok og søger skyggen. Temperaturforskellen er på minimum 20 grader. Vildt. Du hører mig ikke klage over varmen og solen, nu vi endelig er blevet begave med begge dele. Jeg kan sagtens klare mig. Jeg er god til at finde skygge, men jeg må indrømme at min hjerne og krop fungerer bedre <20 grader. Så er det sagt. Måske man skulle genoverveje sin insisteren på at komme til Italien næste år? Flere i familien bliver utilregnelige og direkte VREDE i varmen (nævner ingen navne) så måske vi skulle finde et kompromis-land?? Teenagedatteren proklamerede højlydt at hun “fanme vil til Island på sommerferie næste år. Jeg kan SLÅ IHJEL i den varme!!” og det du’r jo ikke. 😉

DSC_6600kopi

Ikke nogen klagesang her fra fjeldet, til gengæld skal du høre om en svedende varm kotelet. Desværre er der ikke nogen grill i hytten (det ville jo ellers have været ret oplagt), nå men så kan det da bare blive til en grillkotelet på panden (ja som du kan se, vendes der stadig kød med pølsetangen heroppe 😉 Disse koteletter var på forunderligvis til at betale. Kun 40 kr. Ja tak dem køber vi! Ret underlig prisforskel, hvis man sammenligner med andre fødevarer. En pakke skinkestrimler koster 35 kroner (!!) og en pakke bacontern 50 kroner. (!!). En pakke pålæg (hamburgerryg discount-mærke) 33 kr (TREOGTREDIVE??) Er de bindegale de nordmænd??

DSC_6599kopi

Vi købte købepommesfrites til (til dobbeltpris i forhold til DK) og en pose grøntsager til discountpris (næsten ingen penge). Vi saaaavner den fyldte grøntsagsskuffe derhjemme, men det er alt for dyrt at købe frisk grønt heroppe. (1 agurk 20 kr og i det prisleje). Frossent grønt derimod er billigt. Ja tak til grønt, frossent eller ej.

Der var stadigvæk lidt Løgismose aioli tilbage i bøtten. Jubii! Den har vi kørt længe på heroppe den lille bøtte 🙂

Måltidet blev nydt i det fri til den skønneste smukkeste aftensol. Først kl. 20.00 er temperaturen faldet så meget at vi kan sidde på terrassen og spise uden at “koge ihjel” (datterens ord). Der er desværre ingen parasol (ja også sommerudstyret er sparsomt)
DSC_6591kopi

Lagrene er ved at slippe op og ferien er ved at rinde ud. Vi har stadig nogle lange hele dage heroppe, med heldagsudflugter. Vi skal til Galdhøpiggen i morgen. Nordeuropas højeste bjerg. Vi skal ikke vandre helt op på toppen, kun lidt op.

Vi får brug for madpakkebrød og vores danske rugbrødslager er sluppet op. Et færdigt rugbrød i butikken kostede 40 kr (for et lille bitte rugbrød, nej tak!). Når man kan købe Ekte dansk Rugbrød som rugbrødsblanding, så bager man da bare et selv! Bagenørden er lidt bizar, og har medbragt sin Eva Trio rugbrødsbageform som allerede har været i brug flere gange.

Brødet er stillet til langtidshævning i køleskabet. Altid spændende om der er dejeksplosion næste morgen….;-)
DSC_6609kopi

I dag har vi haft hvile/sove/læsedag i denne smukke udsigt. Nede i bunden af fjorden bades der, men vi har glemt vores badetøj (sommerferiepakkefail) eller rettere, da vi pakkede tegnede vejrudsigten så dyster at vi end ikke OVERVEJEDE det badetøj. Lige i dag havde det dog været rart med en dukkert.

I DK er det jo også hedebølge. Gem lidt sommervejr til os derhjemme ikke? 🙂

Sommerferiehilsner fra Norge

DSC_6600kopi

Mere inspiration

Læg en kommentar