Svinekotelet med baconkartofler, bagt grønt og sennespdressing

DSC_0543

En hurtig hilsen fra en forsnottet forkølet bagenørd, der er på vej i seng og som kun med hiv og sving fik hevet sig op til at lave dagens menu. Den blev bestemt spiselig, ifølge familien, min egen smagssans nåede helt at forsvinde, før maden blev serveret. Øv også, især når der var rigeligt med bacon involveret. Appetitten er heller ikke så stor, så måske er det ok, at smagssansen også er væk? Jeg tager da bare revanche når vinterbacillerne er væk. Ha! Lige nu er min kur panodiler, næsespray og strepsils. Jeg håber snart at kunne se lyset for enden af tunnelen 😉

Menuen blev lækre baconkartofler med bagte gulerødder og rødløg, hertil marineret svinekoteletter og en tykmælksdressing med timian, honning og sennep. 

Vi havde 2 pakker bacon der skulle hastebruges, heraf bacon-kreativiteten, trods forkølelse og ingen smagssans. Jeg er ikke god til at smide mad ud. Slet ikke. Heller ikke selvom jeg er syg og er uden appetit. 2013-12-14 19.40.01

Det skal du bruge (til 4-6 meget sultne personer, og så er der også rester til dagen efter):

2 poser små hurtige kartofler (á 800 gram)

2 pakker bacon i skiver.

10 gulerødder

4 rødløg

Evt. : 1 rød/gul peberfrugt i smalle skiver

1 spsk timian

Salt/peber.

Svinekoteletter, evt. marinerede.: 

Dressing: 3 dl. tykmælk (eller creme fraiche)

1 tsk. akaciehonning

1 tsk dijonsennep

1 tsk timian

Sådan gør du:

Læg kartoflerne i vand. Hvis du køber “små hurtige kartofler” er kartoflerne vaskede og rensede allerede. ELSKER dem af samme årsag! Du skal blot lige rense “øjnene” på kartoflerne. Dup kartoflerne tørre bagefter.

DSC_0540 Læg kartoflerne i dit bedste aluminiumsfad, som også gør kartoflerne sprøde i bunden. DSC_0541 Skræl 10 gulerødder, skær rødløg i kvarte og evt. rød/gul peberfrugt i skiver. Drys med timian og salt/peber.DSC_0542Skær baconskiverne i halve og vikl en skive bacon om hver kartoffel. Stop kartoflerne godt ned i fadet. Det gør ikke noget de ligger lidt i lag, baconen bliver fin sprødstegt alligevel. DSC_0544 Vikl bacon om, til baconen er brugt. DSC_0545 Sæt kartoffelfadet i ovnen på 175 grader varmluft i ca. 1 time.

Nu laver du tykmælksdressingen: Vi havde en morgenmadstykmælk der skulle bruges, og den kan fint bruges til dressing. Mine børn foretrækker den fuldfede tykmælk, og den er faktisk mere smagfuld end den magre creme fraiche, synes jeg. Kalorieindholdet er også tæt på det samme. Vi bruger tit tykmælk, fordi vi alligevel har det i køleskabet. Det er faktisk også billigere end creme fraiche, ca ½ pris.  DSC_0546

Bland sennep, honning og timian og smag til med salt/peber. Stil dressingen koldt, til den skal bruges. Den smager LÆKKERT!DSC_0551

Når kartoflerne har et kvarters stegetid tilbage, steges koteletterne. Vi havde købt koteletterne færdigmarinerede.
DSC_0549Steg svinekoteletterne 4-5 minutter på hver side ved middel varme. DSC_0556 Så er der serveret. Desværre løb mit kamera tør for strøm her, så du må nøjes med nogle halvdårlige mobilbilleder af de færdige kartofler. De ser ikke helt så lækre ud som de var i virkeligheden. Jeg prøvede også at baconomvikle et par gulerødder, som du kan se. Efter sigende smagte de ganske fortrinligt. Er bacon som regel ikke bare et plus altid?2013-12-14 19.40.35Så er der serveret! Smagte det godt? Tja, ifølge familien så ja, jeg kunne kun fornemme konsistensen, og den var fin!

Nu vil jeg gå i seng med mine næsedråber. Imorgen venter en søndagsvagt. Kryds lige fingre for at den bliver feberfri!

Mere inspiration

Læg en kommentar