Svinekoteletter i karrysauce med kokosmælk – slow cooker hit

  • Svinekoteletter i karrysauce med kokosmælk - slow cooker hit

Svinekoteletter i karrysauce med kokosmælk - slow cooker hitEr du til simremad, vil du sige “Juhuu” til denne ret. Skønne koteletter i fad, i en lækker karrysauce med kokosmælk. Uhm – en vinderservering! 🙂

Igen må jeg indrømme at crock-potten kom, så og sejrede. Jeg ELSKER den! Jeg fik en crock-pot i julegave og på kun 3 uger er jeg allerede nået at blive helt ellevild med den.

Hvad er en crock-pot? Den kaldes også en slow-cooker og det er en elektrisk gryde der simrer retter møre over mange timer ved lav temperatur. Perfekt, til dig der godt kan lide super mørt kød og som godt kan lide langtidssimret mad.Svinekoteletter i karrysauce med kokosmælk - slow cooker hitCrock-potten kan fyldes om morgenen og om aftenen, når du kommer hjem fra arbejde, skovtur eller familiebesøg, så er maden klar til servering. Genialt!

Den ret du skal høre om i dag er en lækker “koteletter i fad”-ret, og det er Crock-potten bare helt perfekt til. Er du vild med karry/kokosmælk-kombinationen, vil du være fan af denne ret. Har du ingen crock-pot, så spring du bare på alligevel, for retten kan sagtens også laves i et ildfast fad eller en stegeso.Svinekoteletter i karrysauce med kokosmælk - slow cooker hitKig du bare med – opskriften kommer lige her:

Svinekoteletter i karrysauce med kokosmælk - slow cooker hit
 
Forberedelse
Tilberedelse
Tidsforbrug
 
Svinekoteletter i karrysauce med kokosmælk - slow cooker hit
Forfatter:
: Retter til Römertopf/stegeso
: Slow food - simremad
Portioner: 8 pers.
Det skal du bruge:
  • 8 svinekoteletter - gerne marinerede
  • 2 spsk karry
  • ½ liter svinebouillon
  • 2 rødløg i tern
  • 2 alm. løg i tern
  • 10 gulerødder i stave
  • 1 glas syltet paprika + væde
  • 1 dåse ananas i tern + våde
  • 1 stor dåse kokosmælk
  • Salt/peber
  • Maizena-jævning
Sådan gør du:
  1. Svits koteletterne sammen med karry, i lidt smør. Min crock-pot kan bruges på komfuret, så her kan jeg nemt svitse i først, men kan din ikke det, så svits på pande og læg i crock-potten bagefter.
  2. Snit løg og tilsæt
  3. Tilsæt gulerodsstave
  4. Tilsæt syltet paprika og ananastern + væde
  5. Drys med salt/peber
  6. Tilsæt bouillon
  7. Læg låg på crock-potten og tilbered den 5 timer ved høj-effekt eller 7 timer ved lav effekt
  8. Når der er ½ time tilbage af tilberedningstiden, tilsæt så kokosmælk og jævning.
  9. Smag til med evt. ekstra salt/peber og karry
  10. Lad herefter retten simre færdig den sidste halve time
  11. Servér gerne ris til

Svinekoteletter i karrysauce med kokosmælk - slow cooker hitMøre, smagfulde koteletter i den skønneste sauce. Crockpotten er bare genial!

Maden bliver rigtig smagfuld, for alle ingredienser får smag af hinanden, og det geniale er også, at grøntsagerne slet ikke bliver kogt i “mos”, heller ikke selvom maden bliver tilberedt i mange timer. Det må være den lave tilberedningstemperatur?

Det er rigtigt smart at alle ingredienser bare kan hældes i gryden og at maden så bare simrer sig selv færdig. Jeg synes at koteletterne får en bedre smag, når de lige svitses lidt først, men jeg tror strengt taget ikke at det er nødvendigt? Jeg er ikke helt øvet udi crock-pot-kunsten endnu, men er jo bare en glad amatør. En rigtig glad én 🙂Svinekoteletter i karrysauce med kokosmælk - slow cooker hitRetten kræver ikke lang tids forberedelser og det er SÅ smart at maden kan lave sig selv, imens du har travlt med at lave andre ting – passe job, besøge søde mennesker eller nyde livet i det fri måske?

Husk igen – at har du ingen crock-pot, så kan du fint lave retten i et ildfast fad/stegeso/støbejernsgryde. Der er lige punktet med jævningen, der kan være lidt svært i et ildfast fad, men i en stegeso kan du tilsætte et brev kartoffelmospulver til saucen, så jævner retten sig selv undervejs. Smart ikke?

Det er smart med en crock-pot og betydeligt nemmere at jævne retter i den, end i en brandvarm stegeso, der ikke tåler temperaturforskelle. Det er også smart, at crock-potten står på komfuret, i en god arbejdshøjde. Stegesoen kan nemlig være lidt tung at løfte ud.

Her nedenfor ser du lige lidt billeder af Crock-pot-processen fra start til slut. Alt incl. tog retten kun 20 minutter at forberede. Piece of cake! 🙂

En totalt lækker servering og hvis du har en crock-pot i køkkenskabet, så hiv den frem og tryl en lækker menu.

Kombinationen af kokosmælk/ananas og karry er skøn! Jeg er vild med koteletter i fad og det er en fænomenal ret at servere i en crock-pot.

Jeg glæder mig til at eksperimentere meget mere med crock-potten. Jeg er allerede totalt fan og er sikker på, at det bliver et langt og hjerteligt bekendtskab.

Hvis du ikke har en crock-pot, kan jeg kun anbefale dig at holde udkig efter gode udsalgskup. De kan fås rimeligt billigt nogle gange. Det siges også at en crock-pot er meget mere energivenlig end at stege i ovn, så hermed endnu et godt argument

…og nej, jeg får ikke sponsorkroner for at sige dette. Jeg storelsker bare min nye julegave 🙂
Svinekoteletter i karrysauce med kokosmælk - slow cooker hitRigtig god fornøjelse med retten. Jeg håber den vil smage dig 🙂

Mere inspiration

2 Kommentarer

  1. Jenny 1. februar 2018 af 19:50 - Svar

    Tak for inspiration, jeg har en slowcooker, og har længe haft lyst til fadkoteletter

    • Gitte Hansen 1. februar 2018 af 20:52 - Svar

      Helt perfekt Jenny – glæd dig, det er en rigtig skøn ret 🙂
      Jeg er glad for at jeg kan inspirere dig 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

Læg en kommentar