Svinemørbrad med porrer og bacon i cremet sauce af flødeost

  • Svinemørbrad med bacon og porrer og sauce af cremet flødeost

DSC_9822I dag serveres en nem og lækker hverdagsret, smagfuld og med fyldig cremet sauce.

Svinemørbrad med porrer og bacon og flødeostesauce. En fornem hverdagsservering, der også sagtens vil kunne serveres for gæster. Savner du et alternativ til den klassiske svinemørbrad i flødesauce til julefrokosten, så prøv denne. Den er lettere og saucen har en dejlig rund, mild og “grønnere” smag. DSC_9827Jeg har tilberedt to svinemørbrad, fordi vi er fan af at lave mad til to dage her i huset. Vi er 4 voksne, så vi måtte rationere kødstykkerne, hvis maden skulle række. Brug gerne 3 mørbrad, så er du sikker på at der er mad nok til 8-10 pers.

Her kommer opskriften. Den er nem, både at lave og købe ind til. Svinemørbrad med bacon og porrer og sauce af cremet flødeost

Svinemørbrad med porrer og bacon i cremet sauce af flødeost
 
Forberedelse
Tilberedelse
Tidsforbrug
 
Lækker svinemørbrad med bacon og porrer i cremet sauce af flødeost
Forfatter:
: Billig hverdagsmad
: Mad til de travle
Portioner: 6-8 pers.
Det skal du bruge:
  • 2 afpudsede svinemørbrad
  • 6-8 spsk hvedemel
  • Smør til stegning
  • 1 pakke bacon i skiver
  • 1 bakke champignon / eller 1 glas champignon
  • 3 porrer i skiver
  • 2 svinebouillonterninger
  • 1 flødeost naturel
  • 1 flødeost med krydderi (ostene kan erstattes af 2½ dl. piskefløde)
  • Salt/peber
  • 6-8 dl kogende vand
  • Maizenajævning
  • Tilbehør: pasta eller ris og evt. hvidløgsflutes
Sådan gør du:
  1. Afpuds svinemørbraden og skær i 1-2 cm stykker. Bank dem lidt flade med håndroden.
  2. Dyp i mel og steg bøfferne i smør.
  3. Krydr godt med salt og peber på begge sider.
  4. Tag mørbradbøfferne af panden og læg dem i et ildfast fad.
  5. Sæt fadet i ovnen på 150 grader.
  6. Klip bacon i småstykker og svits sammen med champignon og porrer på panden, i stegeskyen fra mørbradbøfferne. Tilsæt evt. lidt ekstra smør
  7. Hæld fyldet over mørbradbøfferne og sæt fadet i ovnen igen v. 150 grader varmluft
  8. Kog panden af med kogende vand. Tilsæt bouillonterninger
  9. Tilsæt flødeoste (eller fløde). Jeg brugte 1½, fordi jeg havde en halv til overs og en hel der var udløbet på dato. Har du kun 1, så kan du fint nøjes med det.
  10. Krydr saucen og jævn den. Jeg brugte maizena. Smag saucen til.
  11. Hæld saucen over mørbradbøfferne og steg i ovnen i 15-20 minutter v. 150 grader varmluft (gerne længere tid)
  12. Servér pasta eller ris til.

Svinemørbrad med bacon og porrer og sauce af cremet flødeostDet er en nem hverdagsret og du kan fint bruge andre grøntsager. Peberfrugt smager også lækkert sammen med svinemørbrad.

Dét der tager tiden, ved denne ret, er afpudsningen af svinemørbraden. Åh suk, jeg gad godt at man kunne købe dem afpudsede. Det er de lange hvide sener/hinder der skal skæres af og det skal de altså, for det er ikke lækkert at tygge i, så op på hesten og få det gjort. Find din skarpeste kniv i skuffen 😉
Svinemørbrad med bacon og porrer og sauce af cremet flødeost

Jeg bruger meget årstidens grønt, når jeg laver mad, og porrer er ekstremt billige om vinteren (sammenlignet med om sommeren).

1 kæmpe porre for 3 kroner pr. stk. Et fund for de penge. Du kan trylle rigtigt lækre retter med porrer f.eks. denne lækre porretærte og hér familiens yndlingsfavoritret med porrer og kalkun. En sand vinder!
Svinemørbrad med bacon og porrer og sauce af cremet flødeost

Her ser du arbejdsprocessen i billeder fra start til slut:

Har I også tit en rest flødeost hjemme hos jer? Det har vi. Smid endelig ikke osten ud. Den er genial som smagsgiver og til at “afrunde” saucer med. Flødeosten fungerer fint som erstatning for fløde. 
DSC_9828 Jeg havde også en naturel flødeost i overskud, som egentlig var tiltænkt en lækker gulerodskage med osteglasur. Sådan gik det ikke lige, men godt osten havnede i en lækker flødesauce, før den endte sine dage. Ren stop madspild-stil 🙂 DSC_9829Måske synes du det var rigeligt kogende vand jeg tilsatte? Jeg har anført 6-8 dl. Du kan fint nøjes med mindre, hvis altså din familie kun er små saucespisere. Det er vi ikke i min familie. Der skal rigeligt med sauce til, men du bestemmer. Ønsker du mindre saucemængde, så reducér bare  i væske-mængden. 
Svinemørbrad med bacon og porrer og sauce af cremet flødeost Fadet kan sagtens stå længere tid i ovnen og simre, end de 20 minutter jeg har angivet. Vi havde ikke længere tid, men måske har du? Du skal være obs. på at saucen gerne vil “boble over”, hvis du tilbereder ved for høj temperatur. Svinemørbrad med bacon og porrer og sauce af cremet flødeostEn – to – vupti. En nem hverdagsservering med årstidens grønt tilberedt efter “stop madspilds-princippet”, hvor to dato-mærkede flødeoste blev brugt.

Rigtig god fornøjelse til dig. Måske retten skal på julefrokostbordet i år? Nup lige en prøvesmagning først. Du vil elske den tror jeg. Her i huset er vi fan. 🙂
Svinemørbrad med bacon og porrer og sauce af cremet flødeost

Der har været stille på kanalen et par dage. Jeg hoster mig i ihjel, nat og dag og er syg og slatten. Jeg har været på job i dag og det var skønt, selvom jeg ikke  var helt på toppen. Jeg er i bedring og beder en lille bøn. Jeg vil så gerne være rask juleaften, til julemaden, juleanden, flæskestegen, ris a la manden.

Åh skal vi ikke bare sige, at vi alle er friske og på toppen dér?

Mere inspiration

10 Kommentarer

  1. Pia 12. juli 2017 af 15:24- Svar

    Hej Gitte
    Rigtig god opskrift. Frøs hele portionen ned og tog den med på ferie. Dejlig nem og lækker feriemad, kan varmt anbefales.
    Mange hilsner fra
    Pia

    • Gitte Hansen 13. juli 2017 af 11:55- Svar

      Hej Pia
      Genialt, at tage nemt varmemad med til de første rejsedage.
      Dejligt maden smagte jer 🙂
      Rigtig god ferie til dig og dine
      Mange hilsner
      Gitte

  2. John Senius-Jørgensen 2. april 2017 af 00:14- Svar

    Hej Gitte.
    Retten blev rigtig god, jeg brugte Philadelphia m Hvidløg og urter, hvilket gav en god krydret sauce. Må jeg foreslå, at der i opskriften kommer til at stå, at mørbradstykkerne m fordel kan bankes (som til mørbradbøffer)? Jeg har ved andre retter oplevet at kødet ikke bliver helt så mørt når det undlades (det færdige kød skæres “forkert vej – m fibrene) . Ellers imponeret over at du kan huske dine læsere/fans, og jo – skal have Hondaen halet frem fra gemmerne snart.
    God påskeferie

    • Gitte Hansen 2. april 2017 af 09:29- Svar

      Hej John
      Tak for din fine hilsen og dit gode forslag. Jeg har straks tilrettet opskriften. Godt fif.
      Dejligt retten smagte dig og tusind tak for din tilbagemelding – Jo John med Hondaen husker jeg da bestemt. Du er jo en af de særligt trofaste her. 🙂
      Mon din tur går til Blokhus denne gang? Jeg kan tippe dig om den gode cafe i Lønstrup, hvor man kan sidde helt yderst på klitten. Så fint et sted – kan ikke helt huske hvad den hedder, men bare kør, til du ikke kan nå længere ud på kanten ved æ Vesterhav 🙂
      Rigtigt godt forår til dig og pas på dig selv på den tohjulede 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

  3. John Senius-Jørgensen 1. april 2017 af 14:38- Svar

    Ser lækkert ud, og skal netop afprøves i aften.
    Takker for endnu en spændende opskrift, og inspiration. God weekend (måske i sommerhuset?)

    • Gitte Hansen 1. april 2017 af 22:01- Svar

      Hej John
      Tusind tak John – jeg håber du syntes om opskriften? Dejligt du bruger løs af opskrifterne på bloggen.
      Tak for din søde hilsen – næh intet sommerhus denne weekend, men heldigvis venter en påskeferie jo lige om hjørnet. Skønt 🙂
      Rigtig god weekend til dig John – du skal vel snart ud og have luftet motorcyklen? 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

  4. Kirsten Sørup 4. marts 2017 af 18:59- Svar

    Denne ret er bare en vinder. Den smager mums! Det er en god ide at have tingene parat, dvs, snittet og skåret i tern inden man går i gang, så er den nem at lave. Personligt synes jeg at det tager allllt for lang tid at tager hinderne af svinemørbraden, så det skal der også være god tid til. Et god glas rødvin til og man høster ros som kok! Tak Gitte!

    • Gitte Hansen 4. marts 2017 af 20:46- Svar

      Helt perfekt Kirsten – jeg er så glad for at retten smagte dig/jer 🙂
      Tusind tak for din positive tilbagemelding og god fornøjelse med kødgryderne fortsat
      Mange hilsner
      Gitte

  5. Irena 15. maj 2016 af 12:44- Svar

    Tak for en lækker opskrift. En rigtig god blanding af grønsager og kød , så man ikke behøver så meget tilbehør og er i øvrigt lige lækker selvom den har været frossen. VH Irena

    • Gitte Hansen 16. maj 2016 af 19:54- Svar

      Hej Irena
      Ej det glæder mig. Tusind tak for feedback – dejligt du synes om retten og ja du har ret – en meganem ret hvor kød og tilbehør tilberedes på samme tid. Så nemt. Dejligt maden smagte dig/jer 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

Læg en kommentar