Syltede rødløg. Uhm. I dag får du opskriften på lækre rødløg i eddikelage. Nemt og lækkert tilbehør i burgere, til hotdogs, på smørrebrød eller til tapas.
Hu hej for en weekend. Musik, liv og glade dage, god tid med familien, lækkert mad og 1000 søndagsaktiviteter i køkkenet.
Jeg kan ikke nå at fortælle om dem alle i dag, men jeg har lovet dig opskriften på syltede rødløg og den skal du få i dag. Et godt sted at starte.
Der har været festuge i byen den sidste uges tid og igår fortalte jeg dig om vores tur i musiktelte, øltelte og om den lækreste festugeburger vi spiste i byen.
Den lækre burger spiste vi hos Restaurant Mad og vin og den bestod af de lækreste råvarer bl.a. syltede rødløg, som jeg i den grad fik smag for.
Og ved I hvad? Jeg har fundet ud af at det er det nemmeste i verden at lave sine egne syltede rødløg. SÅ nemt!
Jeg har glædet mig meget til at dele opskriften med dig og den kommer skam lige her:
Syltede rødløg – få en god nem opskrift på lækkert tilbehør hér
Ingredienser
- 5 rødløg
- 5 laurbærblade
- 2 tsk. peberkorn
- 4 dl. eddike.
- 1 dl. sukker
- 1 knivspids salt
Sådan gør du
- Snit rødløgene fint og put dem i en gryde.
- Hæld eddike, salt og sukker over rødløgene. Tilsæt peberkorn og laurbærblade og kog rødløgene et kvarters tid ved middel varme.
- Skold et glas og hæld rødløgene heri.
- Opbevares mørkt og køligt (i køleskab)
Noter
Rødløg i eddikelage med peberkorn og og laurbær – det nemmeste lækreste tilbehør
Sådan laver du syltede rødløg – se processen i billeder fra start til slut.
Syltede rødløg er SÅ nemt at lave og de smager SÅ lækkert.
Prøv dem i burgers, på en rullepølsemad vel også og orv ja, også i en hotdog? Måske også som grilltilbehør?
Nu har jeg ihvertfald et glas lækre syltede rødløg stående. Helt fantastisk! Et glas kunne jo snildt laves imens der blev lavet aftensmad, næsten uden anstrengelser. Nemt og lækkert tilbehør!
Syltede rødløg i burgers, i hotdogs, på smørrebrød og til tapas?
Vi må da vist snart have lavet en omgang hjemmelavede burgere, så vi kan få prøvesmagt de rødløg.
De er SÅ nemme at lave og jeg er sikker på at du bliver totalt fan af opskriften 🙂
Skriv gerne hvis du har gode ideer til hvad vi ellers vil kunne bruge syltede rødløg til.
Dejligt hvis du kunne inspirere – jeg ELSKER at få feedback, tips og tricks fra jer søde læsere 🙂
En ny uge starter i morgen og jeg har en hoben opskrifter på vej til dig i ugens løb.
Jeg håber du har hygget dig i weekenden og at du har fået lyst til at at prøve de lækre rødløg. Det er faktisk nemt at sylte selv. Prøv f.eks. også disse syltede agurker? De er også så lækre og meget nemme at lave.
Prøv også disse råsyltede rabarber eller disse syltede pærer.
Måske har jeg bare en ‘sød’ tand, og smag og behag er som bekendt forskellig fra person til person … – men jeg synes nu, din version er lidt for ‘sur’/syrlig. Jeg har engang lært, at det er så nemt med ingredienserne, fordi det er 1:1 – altså 1 del eddike, 1 del sukker, 1 del vand. Jeg laver ofte dobbelt portion, og bruger jeg halvt lagereddike og halvt æblecidereddike.
Ja, der er noget mere sukker i og ikke så meget eddike, men familien er glade for den ‘sødere’ udgave …
Hejsa, elsker syltede rødløg, i min opskrift skal man bare hælde den kogende eddike m krydderier over de strimlede rødløg, skal så stå og trække i 4-5 timer, så er de klar, men smagen er sikkert den samme ???
Hej Gitte.
Tak for svar, jeg skoldede glasset med “atamon-vand” så håber de holder et par uger, hvis vi ikke får dem spist inden, for de smager fantastisk 😉
Jeg tænker, at de ud over i okseburger også kan bruges i flæskestegsburger og hvor man ellers ville spise “surt” til. Altså til f.eks oksesteg o.lign.
Må jo komme an på en prøve 🙂
God Søndag
Susanne
Hej Gitte.
Tusind tak for en fantastisk blog, hvor jeg ofte henter inspiration 🙂
Vil blot høre hvor længe disse syltede rødløg kan holde sig i køleskab??
Mange hilsner
Susanne
Hej Karen
Tusind tak for din hilsen og din inspiration. Ja du har da fundet en endnu nemmere måde at lave syltede rødløg på. Du har sukker i din opskrift og ingen kogning? Interessant! Det må jeg prøve. Når vi har spist vores glas laver jeg en ny “Karen-variant”
Tak for tippet og god arbejdslyst. Pyh den slår hårdt, den hverdag 🙂
Mange hilsner
Gitte
Syltede rødløg er PERFEKT til hvid fisk … f.eks. sammen med risotto og fennikel 😉