Syltetøjskage med makronmarengs

Her kommer der lige en opskrift på en lækker lækker kage vi lavede i weekenden. Delvist affødt af at vi havde 6 bægre pasteuriserede æggehvider der skulle bruges.

Sådan går det tit her i huset! At vi lige sniger os til at bage et eller andet, fordi vi lige tilfældigvis har nogle ingredienser der skal bruges. Hm, hm. Som om at det så er mere ok at bage eller hvad? Altså vi har jo ikke godt af alt det bagværk, men LOVES BAKING! 😀

Denne weekend havde sønnike besøg af sin bedste kammerat. De er enige om mange ting bl.a. at brød helst spises uden kerner og at der skal helst skal være rigeligt med fedtstof i kager 🙂

Selvfølgelig skulle drengene da have hvide boller her til morgen så og en lækker kage igår fik de også! En dejlig lækker en fyldt med sukker, fedtstof, syltetøj og….marengs.

Altså det blev jo næsten til en Bedstefars Skæg kage, som vi indimellem plejer at bage, læs her f.eks. , men denne var alligevel lidt anderledes. Det var en syltetøjskage med makronmarengs på. En selvpåfunden en, og halløj en lækkerbisken 😉

Opskrift på syltetøjskage : 

Syltetøjskage med makronmarengs
 
Forberedelse
Tilberedelse
Tidsforbrug
 
Syltetøjskage med makronmarengs
Forfatter:
: Frugttærter og bradepandekager
: Brød og kager
Portioner: 10-12 pers.
Det skal du bruge:
  • 4 æggeblommer
  • 2 dl sukker
  • 2 tsk vanillesukker
  • 2 dl. tykmælk
  • 100 gram smeltet smør
  • 5 dl. hvedemel
  • 2 tsk. bagepulver
  • ½ glas hindbærsyltetøj.
  • Makronmarengs :
  • 4 æggehvider
  • 150 gr. knuste makroner
  • 2 spsk. sukker.
Sådan gør du:
  1. Æg, sukker og vanillesukker piskes hvidt. Smeltet smør og tykmælk røres i, mel røres i tilsidst.
  2. Halvdelen af dejen hældes i et smurt ildfast fad. Læg syltetøjsklatter ovenpå.
  3. Hindbærsyltetøjet smøres ud med en dejskraber.
  4. Resten af dejen smøres ovenpå.
  5. Kagen sættes i en 175 grader varm ovn (varmluft) og bager 25-30 minutter.
  6. Imens laver du makronmarengs.
  7. Pisk hvider stive, tilsæt sukker, pisk yderligere og vend fintknuste makroner i.
  8. Æggehviderne skal ikke piskes for længe, så vil din marengs nemlig kunne falde sammen efter bagning.
  9. Når kagen er blevet let gylden på toppen tages den ud af ovnen og dækkes med marengslåg.
  10. Kagen bager med marengslåg i ca. 15-20 minutter v. 175 grader varmluft eller til den er gylden og fin.

Som sagt. Kagen blev vildt lækker . Hindbærsyltetøj og kage er en lækker blanding. Prøv den. Det gav lige lidt ekstra knas at putte makroner i marengsen. God plan og ideen er hermed givet videre til dig 🙂Jeg kan love jer for at familien alligevel blev glad for mit kageeksperiment. Drengene var glade. De guffede kage og mælk imens der blev gamet ved PC’erne.

Mere inspiration

8 Kommentarer

  1. Ebba Bak 13. februar 2017 af 11:38- Svar

    Hvorfor skal man skrive 9 sider ud for at få opskriften på syltetøjskagen med makron ? Det er jo kun selve opskriften, jeg har brug for. Kan det ikke laves mere smart ? der er rigtig mange ander opskrifter, hvor det også er et problem med alle de sider… en skam, for dine opskrifter er supergode !

    • Gitte Hansen 14. februar 2017 af 19:56- Svar

      Hej Ebba

      Jeg forstår udmærket din frustration. Jeg er igang med at rette alle opskrifterne, men mangler fortsat over 1000 og det er en kæmpe opgave.
      Indtil der kommer helt styr på det vil anbefale dig at trykke på det grønne printikon nede i bunden af alle indlæg, så vil du kunne sortere alle billeder fra f.eks. – det hjælper meget.
      Dejligt du synes godt om bloggen ellers og bruger løs af alle opskrifterne 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

      • Ebba 21. februar 2017 af 10:56- Svar

        Tak. Det vil jeg prøve.

        • Gitte Hansen 22. februar 2017 af 21:58- Svar

          Rigtig god fornøjelse Ebba 🙂
          Mange hilsner
          Gitte

  2. Ebba 13. februar 2017 af 10:20- Svar

    Jeg har læst om andre makronkager, hvor man ikke behøver at piske æggehviderne, men bare blande dem med sukker og knuste makroner og så hælde blandingen over kagen. Kunne det ikke være en mulighed ?

    • Gitte Hansen 14. februar 2017 af 19:57- Svar

      Hej Ebba

      Det lyder da spændende. Det har jeg ikke prøvet. Det lyder jo meganemt. Har du prøvet? Hører gerne om dine erfaringer 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

      • Ebba 21. februar 2017 af 10:55- Svar

        Ja det har jeg prøvet og det virker.

        • Gitte Hansen 22. februar 2017 af 21:58- Svar

          Hej Ebba
          Perfekt, det lyder da rigtigt nemt 🙂
          Tak for tippet
          Mange hilsner
          Gitte

Læg en kommentar