Syndige søde smørbagte biscotti med nutella

Lørdagen var en dag for slikmundene her i huset. Jeg lavede honning/sukkerristede mandler med salt og så kom jeg også lige til at lave disse lækre smørbagte biscotti-kager med nutellafyld. Syndige søde sager…:-)

Biscotti har jeg lavet flere gange før, med godt resultat  f.eks. disse med marcipan, appelsin og chokolade , en variant med marcipan og tranebær  og en chokoladevariant med appelsin, tranebær og mandler

Biscotti er små italienske mandelsmåkager, der er stenhårde, knasende sprøde og som smager allerbedst når de dyppes i kaffen/teen. De små kager er fedtfattige (hvis man fratrækker fedtstof fra mandlerne) og er derfor succes-kager hvis man vil tabe sig, men stadig spise en lille smule sødt.

Fedt-fattige kan man så absolut ikke kalde denne lørdags-variant! Der var SMØR i, temmeligt meget smør og NUTELLA! Så bliver det vist ikke meget mere syndigt…;-)

Men hvor er det godt, bare engang imellem, at folde sig helt ud! Ikke at lave nogen kompromisser i forhold til smør og sukker, men at bruge den mængde der skal bruges, uden dikkedarer eller dårlig samvittighed.  SMØR smager bare godt i kage! Husk at bruge rigtigt smør, du skal bage. Det gør underværker for smagsoplevelsen. Mind lige dig selv om det, når du nu snart skal igang med vanillekransene…:-)

Her får du opskriften på syndige nutella-biscotti….

Opskrift på biscotti med mandler og nutella :

200 g hvedemel
100 g sukker
1 tsk. vaniljesukker
½ tsk. bagepulver
100 g koldt smør
1 æg

FYLD:
ca. 4 spsk. Nutella eller anden nøddecreme

PYNT:
perlesukker og hakkede nødder/mandler
Fremgangsmåde : 

Kom mel, sukker, vaniljesukker og bagepulver i en skål. Smuldr smørret i med fingrene. Pisk ægget sammen, og tag lidt fra til pensling. Kom resten i dejen, og saml den med fingrene. Del den i to. Rul den aflangt ud på en stykke bagepapir Smør et lag Nutella på, ikke helt ud til kanten. Fold dejen to gange ind over nøddecremen.

Læg stængerne med sammenføjningen nedad på en bageplade med bagepapir. Pensl med æg, og drys med perlesukker og hakkede nødder/mandler.

Bag dem midt i en 190° varm ovn i 20-25 minutter, til de er hævet lidt op og er lysebrune som vist her.

Lad kagerne køle lidt af, og skær dem i stykker med en skarp, tung kniv. Lad dem køle helt af på en rist. Opbevar dem i kagedåse (med hængelås, ellers forsvinder de for hurtigt! 🙂

I må have mig undskyldt! Jeg KAN Ikke lade være med at lægge store billeder på af disse syndige herligheder. De var SÅ gode og faktisk rimeligt lette at lave.

Lynhurtigt måtte kagerne på ration i familien, max. to pr. snude (af gangen). Straks var der mishagsytringer over hvorfor jeg ikke straks havde lavet dobbelt portion. Dumme mig… 😉

Nutella-biscottierne ryger lidt hurtigere indenbors end de almindelige biscotti.  De er ikke så hårde, behøver ingen dyp, men glider let ned. Man kunne kalde dem biscotti-de-luxe. Tænker at de sagtens kunne komme på julesmåkagebagerepetoiret.  Fast 🙂

Spis dem til en god kop kaffe, eller et glas iskoldt mælk, lidt afhængig af hvem i familien man spørger 🙂

Kast dig gerne ud i biscotti-eventyret. Du vil ikke fortryde det…

Mere inspiration

20 Kommentarer

  1. ingear solilia 26. august 2016 af 18:57- Svar

    Så er det første hold i ovnen 🙂 glæder mig til at smage dem. Jeg rev noget marcipan hen over chokoladecremen, jeg havde lige en rest i køleskabet og tænkte at de så kunne blive ekstra syndige 🙂
    Go’ weekend

    • Gitte Hansen 26. august 2016 af 20:25- Svar

      Hejsa
      Ej hvor lyder det som en god ide. Kan kun forestille mig at de er blevet endnu bedre af marcipanen 🙂
      Håber kagerne smagte dig/jer
      Mange hilsner
      Gitte

  2. Lisette porst 29. juli 2016 af 16:02- Svar

    Hej Gitte … Skal det være rigtig smør eller er kærgåården ok og hvis man ikke har perle sukker kommer man til og ærværdig eller kan man godt undvære det ????????kh lisette

    • Gitte Hansen 29. juli 2016 af 18:56- Svar

      Bare brug rigtigt smør og perkesukker kan sagtens udelades eller erstattes af rigtigt sukker 🙂

  3. Helle Andersen 25. september 2015 af 12:04- Svar

    Sikke en skøn side… jeg savler hæmningsløst over alle lækkerierne… ���?��� Jeg er gastric bypass opereret, og kan ikke spise Jeg er gastric bypass opereret, og kan slet ikke tåle mange af lækkerierne, men de kan give mig inspiration til at lave noget der ligner, bare i en sundere udgave… Og det er jo rart… <3
    Tak for kigget.. jeg følger dig fra nu af.. 🙂
    Rigtig god weekend..

    • Gitte Hansen 25. september 2015 af 19:21- Svar

      Hej Helle
      Superdejligt at du er med i flokken her nu. Dejligt at høre fra dig og dejligt du kan blive inspireret af opskrifterne. Håber ikke jeg frister alt for meget, nu du skal leve på reduceret kost. Så fint at høre at du eksperimenterer med sundere alternativer til opskrifterne. Tusind tak fordi du tog dig tid til at skrive til mig – hyggeligt og velkommen til 🙂
      God fornøjelse i dit køkken fortsat 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

  4. Sarah 13. oktober 2014 af 07:37- Svar

    Hej Gitte.

    Tusinde tak for svar, de er nu bagt – og også spist :). De blev vildt lækre og det er bestemt ikke sidste gang de er lavet herhjemme.
    Har lige opdaget din blog og kan se at der vist er flere ting der skal på min liste over hvad jeg skal afprøve :).
    Rigtig god mandag.

    Mange hilsner Sarah

    • Gitte Hansen 13. oktober 2014 af 21:32- Svar

      Hej Sarah
      Hvor det glæder mig at du synes om opskrifterne og bloggen og ja du har helt ret. De Nutella-cookies er da bare rigtigt lækre og fristende og uha – jeg har et glas tilovers-bleven Nutella i skabet. Gruble, gruble. NUTELLABISCOTTI! 🙂
      Rigtig god fornøjelse med bloggen fortsat – det glæder mig at du har fundet vejen forbi og håber du har lyst til at blive hængende 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

  5. Sarah 8. oktober 2014 af 14:01- Svar

    De ser godt nok lækre ud. Er dog lige lidt i tvivl om hvordan jeg skal folde dem.

    Du skriver:
    “Kom mel, sukker, vaniljesukker og bagepulver i en skål. Smuldr smørret i med fingrene. Pisk ægget sammen, og tag lidt fra til pensling. Kom resten i dejen, og saml den med fingrene. Del den i to. Rul den aflangt ud på en stykke bagepapir Smør et lag Nutella på, ikke helt ud til kanten. Fold dejen to gange ind over nødderne”.

    Her til sidst skriver du “fold dejen to gange ind over nødderne” men der er på dette tidspunkt ikke nævnt noget om nødder.
    Og så er det nok mig der er dum når jeg ikke forstår hvad du mener med to gange ind over :). Håber du kan hjælpe mig, for der står 5 kg Nutella i køkkenet og venter 🙂

    Mvh Sarah

    • Gitte Hansen 8. oktober 2014 af 22:01- Svar

      Hej Sarah
      Tak for din hilsen og tusind tak fordi du var vågen og vaks. Det var da også noget kryptisk noget jeg havde fået skrevet her. Som vist på billederne skal dejen bare foldes ind over nøddecremen. Ja det er det jeg mener med to gange. Altså først skal den ene side lægges ind over, så den anden. Det er da en fejl at jeg skrev nødderne, jeg mente nøddecremen. Jeg har rettet opskriften til. Nødderne/mandlerne skal jo drysses på toppen.
      Tak for korrektionen, kan godt forstå du blev forvirret.
      Rigtig god fornøjelse med disse biscotti. De bliver SUPERlækre! 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

  6. Trine K 18. december 2012 af 10:33- Svar

    De ser virkelig gode ude. Skal bages næste gang – Uden tvivl 🙂

    Glædelig jul

    • Gitte Hansen 18. december 2012 af 17:34- Svar

      Hej Trine.
      Du kan tro de var lækre og nemme at lave. Uhm! De forsvandt bare ALT for hurtigt! Syndigt bagværk..Tak for din hilsen. Det glæder mig at du har lyst til at kigge med her 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

  7. Anne Marie 7. november 2012 af 20:14- Svar

    🙂 jeg er glad for, du ikke tog mig det ilde op. Tænkte bare at mange måske så det og ikke sagde noget.
    Jeg tror faktisk også det var fra linsen. Men selvom det skulle være fra kagen, så ville vi vist alle lyve, hvis vi påstod ikke at have prøvet det….. men vi vil ikke havde det på vores billeder, vel!?
    I øvrigt nogle fantastisk lækre opskrifter… jeg skal i hvertfald købe Nutella i morgen 🙂 biscotti’ene skal prøves!
    hilsen Anne Marie

    • Gitte Hansen 7. november 2012 af 21:41- Svar

      Hej igen
      Kunne aldrig drømme om at tage dig det ilde op 🙂 Jeg er glad for at du dristede dig til at fortælle mig det. Ja et makroobjektiv kan indimellem afsløre lidt for mange detaljer med close up fotos 🙂
      De var virkeligt lækre de der biscotti! Køb gerne den billige nutella, den tror jeg virker lige så godt. Jeg har lige købt en nøddecreme i Lidl til halv pris af den originale Nutella. Bare lige et sparetip 😉
      Hører gerne om dine biscotti-erfaringer 🙂
      Mange hilsner
      Gitte
      Og TAK for din feedback. ELSKER når bloggeriet kan medføre at får kontakt til levende mennesker derude bag skærmene! 🙂
      P.S.: Hm, hm. Har redigeret nogle fotos væk fra nutella-biscotti-opskriften 😀

  8. Anne Marie 7. november 2012 af 17:03- Svar

    Uhhmm hvor ser de lækre ud… 🙂
    ….. men …. ikke for noget… men synes I skulle fjerne de billeder, hvor der er hår i!!
    Det ses på flere af billederne ca. i midten.

    • Gitte Hansen 7. november 2012 af 17:07- Svar

      ej hvor en ulækker detalje at få med. Tak for det. Tror der må være kommet et hår på linsen, håber ikke det var på kagen. Ser om jeg kan finde andre og mere spiselige billeder i arkivet at få med. Fy da.
      Tak for feedback og for vågne læsere 🙂
      Med venlig hilsen
      Gitte

  9. Anne 5. november 2012 af 11:29- Svar

    Yaiks, det ser – som altid – mega lækkert ud!

    – Anne

    • Gitte Hansen 5. november 2012 af 16:54- Svar

      Hvor er du sød Anne! 🙂 Tak for din hilsen. Den blev jeg glad for. Gid jeg kunne række en kage ud i det virtuelle rum 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

  10. Piskeriset 4. november 2012 af 22:18- Svar

    Jeg synes, det er tarveligt. Jeg er jo lige ved at tage en bid af skærmen, når jeg ser så skønne billeder! Uhm…

    • Gitte Hansen 5. november 2012 af 06:51- Svar

      Tak for din hilsen kære piskeris. Det var også nogle rigtigt lækre kager. Du skulle prøve dem. De er bedst i virkeligheden…. 🙂

Læg en kommentar