Lørdagen var en god dag for slikmundene her i huset. Jeg “kom til” at lave disse lækre smørbagte småkager med Nutella som du skal høre om i dag. Søde syndige sager – og uhm de sprødeste lækreste småkager. Halløj en lækkerbisken 🙂
Biscotti har jeg lavet flere gange før, med godt resultat f.eks. disse med marcipan, appelsin og chokolade , en variant med marcipan og tranebær og en chokoladevariant med appelsin, tranebær og mandler
Biscotti er små italienske mandelsmåkager, der er stenhårde, knasende sprøde og som smager allerbedst når de dyppes i kaffen/teen. De små kager er normalt fedtfattige, men det kan man ikke helt kalde denne lørdags-variant! De var nemlig i den syndige kategori, med rigeligt smør og Nutella. Men hvor er det godt, bare engang imellem, at folde sig ud og ikke gå på kompromis med hverken sukker- eller smørmængde.
Det blev nogle rigtigt lækre småkager, dem kan du godt glæde dig til at prøve-bage og prøve-smage.
Nutella småkager – opskrift på lækre biscotti
Ingredienser
- 200 g hvedemel
- 100 g sukker
- 1 tsk. vaniljesukker
- ½ tsk. bagepulver
- 100 g koldt smør
- 1 æg
- Fyld:
- 4 spsk Nutella anden nøddecreme kan bruges
- Pynt:
- perlesukker og hakkede nødder/mandler
Sådan gør du
- Kom mel, sukker, vaniljesukker og bagepulver i en skål.
- Smuldr smørret i med fingrene.
- Pisk ægget sammen, og tag lidt fra til pensling.
- Kom resten i dejen, og saml den med fingrene.
- Del dejen i to. Rul begge dele ud til lange stænger på et stykke bagepapir. Smør et lag Nutella på, ikke helt ud til kanten. Fold dejen to gange ind over nøddecremen.
- Læg stængerne med sammenføjningen nedad på en bageplade med bagepapir.
- Pensl med æg, og drys med perlesukker og hakkede nødder/mandler.
- Bag stængerne ca. 20-25 minutter v. 175 grader varmluft. Kagerne er færdige, når de er sprøde og gyldne. Hold øje med dem de sidste minutter
- Lad kagerne køle lidt af, og skær dem i 1-1½ cm stykker med en skarp, tung kniv. Lad dem køle helt af på en rist.
Noter
Nutella kan erstattes med marcipanremonce, almindelig remonce, nougat eller syltetøj
Småkagerne med Nutella er sprøde og lækre og de er nemme at lave
Rul stænger ud. Smør Nutella i midten. Læg støngerne på sammenføjningen. Pensl og drys med grofthakkede mandler. Bag. Skær i snitter. Spis og nyd 🙂Lad kagerne køle helt af på en rist. Opbevar dem i kagedåse og sæt hængelås på, for ellers forsvinder de for hurtigt! 🙂Lynhurtigt måtte kagerne på ration i familien, max. to pr. snude (af gangen). Straks var der mishagsytringer. Familien spurgte: hvorfor havde jeg dog ikke straks bagt dobbelt portion? Ja det var da faktisk et rigtigt godt spørgsmål 😉
Indrømmet. De sprøde Nutella biscotti småkager ryger meget hurtigere indenbors end de almindelige biscotti. De er ikke så hårde, behøver ingen dyp, men glider let ned. Man kunne kalde dem biscotti-de-luxe? Skønne er de, de sprøde lækre småkager. Spis dem til en god kop kaffe, eller et glas iskoldt mælk, lidt afhængig af hvem i familien man spørger 🙂
Kast dig gerne ud i biscotti-eventyret. Du vil ikke fortryde det…
Så er det første hold i ovnen 🙂 glæder mig til at smage dem. Jeg rev noget marcipan hen over chokoladecremen, jeg havde lige en rest i køleskabet og tænkte at de så kunne blive ekstra syndige 🙂
Go’ weekend
Hej Gitte … Skal det være rigtig smør eller er kærgåården ok og hvis man ikke har perle sukker kommer man til og ærværdig eller kan man godt undvære det ????????kh lisette
Sikke en skøn side… jeg savler hæmningsløst over alle lækkerierne… ���?��� Jeg er gastric bypass opereret, og kan ikke spise Jeg er gastric bypass opereret, og kan slet ikke tåle mange af lækkerierne, men de kan give mig inspiration til at lave noget der ligner, bare i en sundere udgave… Og det er jo rart… <3
Tak for kigget.. jeg følger dig fra nu af.. 🙂
Rigtig god weekend..
Hej Gitte.
Tusinde tak for svar, de er nu bagt – og også spist :). De blev vildt lækre og det er bestemt ikke sidste gang de er lavet herhjemme.
Har lige opdaget din blog og kan se at der vist er flere ting der skal på min liste over hvad jeg skal afprøve :).
Rigtig god mandag.
Mange hilsner Sarah
De ser godt nok lækre ud. Er dog lige lidt i tvivl om hvordan jeg skal folde dem. Du skriver: “Kom mel, sukker, vaniljesukker og bagepulver i en skål. Smuldr smørret i med fingrene. Pisk ægget sammen, og tag lidt fra til pensling. Kom resten i dejen, og saml den med fingrene. Del den i to. Rul den aflangt ud på en stykke bagepapir Smør et lag Nutella på, ikke helt ud til kanten. Fold dejen to gange ind over nødderne”. Her til sidst skriver du “fold dejen to gange ind over nødderne” men der er på dette tidspunkt ikke… Læs mere »
De ser virkelig gode ude. Skal bages næste gang – Uden tvivl 🙂
Glædelig jul
🙂 jeg er glad for, du ikke tog mig det ilde op. Tænkte bare at mange måske så det og ikke sagde noget.
Jeg tror faktisk også det var fra linsen. Men selvom det skulle være fra kagen, så ville vi vist alle lyve, hvis vi påstod ikke at have prøvet det….. men vi vil ikke havde det på vores billeder, vel!?
I øvrigt nogle fantastisk lækre opskrifter… jeg skal i hvertfald købe Nutella i morgen 🙂 biscotti’ene skal prøves!
hilsen Anne Marie
Uhhmm hvor ser de lækre ud… 🙂
….. men …. ikke for noget… men synes I skulle fjerne de billeder, hvor der er hår i!!
Det ses på flere af billederne ca. i midten.
Yaiks, det ser – som altid – mega lækkert ud!
– Anne
Jeg synes, det er tarveligt. Jeg er jo lige ved at tage en bid af skærmen, når jeg ser så skønne billeder! Uhm…