Syrlig sød bønnesalat med “bid”. Tilsat løgvarianter, feta og gode krydderier

 Jeg er ved at samle op på mine blog-hængepartier. Dem har jeg vist nogle stykker af 😉 

Jeg har 1000 indlæg i støbeskeen og er lidt bagud. Min tid slår ikke til, til min skriveiver! 🙂

For et par uger siden bragte jeg et indlæg om oksecuvette og ovnbagte succeskartofler. Fantastisk middag. Til en lækker mør oksesteg passer bønnesalat perfekt.

Kogte bønner er ok, men bønnesalat er ENDNU BEDRE! 🙂

Bønnesalat med hvidvinseddikedressing, cocktailtomater, rødløg og feta
Indkøbsliste : 1 pose frosne bønner, 1 bøtte feta, 1 bøtte cocktailtomater, 3-4 forårsløg, 2 små eller 1 stort rødløg. 
Eller : Kig i din grøntsagsskuffe og se hvad du har. Almindelige løg, porrer, peberfrugt, kolde kogte kartofler smager også godt i denne salat Fetaen kan undværes hvis du ønsker en light-version. 

Start med at koge en pose bønner let. 5- 10 minutter. De må ikke blive alt for udkogte.

Lav en marinade imens af disse ingredienser. Tilsæt også gerne 1 tsk flydende honning til marinaden og måske også friskpresset hvidløg. Denne marinade kan bruges til utallige salater. Bulgursalat, grøn salat, rissalat osv.

Jeg er TOP-FAN af Santa Marias hvidløgspeber. Smager fantastisk i salatmarinader! Prøv den (og nej, jeg er ikke sponsoreret! 😉

Olie/eddikedressing-ingredienser. Dijonsennep, hvidvinseddike, hvidløgspeber, olivenolie,

Den færdigrørte marinade ser sådan ud. Se den smukke citronpeber


Olie-eddikedressing

Ups. Hvis jeg skal være nøjagtig i mine mål-angivelser. Jeg brugte nok ca. 3-4- spsk olie, 2 spsk hvidvinseddike, 1 tsk sennep, lidt honning og krydderier.

Hæld vandet fra bønnerne, når de har fået nok. De må stadig gerne have “bid”. Lad dem køle af. Lad marinaden trække og snit imens rødløg og forårsløg (eller hvad du nu foretrækker at putte i din bønnesalat. Tror snart jeg vil prøve en variant med nye små kartofler. Det er jo lige NU de er allerbedst!) .

Flot stilleben ikke? Næsten kunstnerisk. Er helt vild med det foto 🙂
Forårs- og rødløg. Close up.

Der hakkes og snittes.

Når bønnerne er kølet af kan marinaden røres i.

Rødløg og forårsløg tilsættes og marinaden hældes over. Salaten vendes herefter, så marinaden fordeles. Til slut pyntes med feta og cocktailtomater.

Bønnesalat med rødløg, forårsløg og cocktailtomater
Bønnesalat med hvidvinseddikedressing, cocktailtomater, rødløg og fetaBønnesalat i olie/eddikedressing med forårsløg, rødløg, cocktailtomater og feta

Bønnesalaten er som sagt perfekt til oksesteg men kan også spises alene som frokostret. Har du kogte bønner til overs, så lav en hurtig bønnesalat. Marinaden får du hurtigt styr på at lave. Salaten vil forsvinde som dug for solen. 🙂

Til vores oksesteg smagte den syrligt/søde bønnesalat perfekt.

Oksesteg, råstegte kartofler, whiskysauce og bønnesalat

 

Mere inspiration

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *