Bønnesalat. Uhm i dag får du opskriften på en nem og lækker bønnesalat med feta, rødløg, tomat og hvidløg.

En perfekt salat til en god oksesteg.

På bloggen finder du mange opskrifter på lækre oksestege med ovnkartofler, hvor denne bønnesalat ville passe perfekt til.

Bl.a. denne opskrift på cuvettesteg med ovnbagte succeskartofler

Til en god oksesteg er grønne bønner et hit. Kogte bønner er ok, men bønnesalat er ENDNU BEDRE! 🙂Bønnesalat med feta og rødløg - opskriftEn bønnesalat er meget nem at lave og den smager godt til rødt kød, men også til mange andre retter.

Den er perfekt grilltilbehør, og faktisk kan den også snildt laves om til en lækker pastasalat – tilsæt så blot kogt pasta.

Prøv den også med kogte kartofler i, så har du vupti lavet en lækker kartoffelsalat. 🙂

Jeg bruger gerne den gode puck feta ost til bønnesalaten. Enten skærer jeg den i tern eller smuldrer på. Det er klart den bedste feta ost synes jeg. Bare lige et tip til dig. 🙂Bønnesalat med feta og rødløg - opskrift

Bønnesalat vil være perfekt at servere på et buffetbord, til gæster eller som tilbehør til aftensmaden en hverdag eller i weekenden.

Salaten smager så godt at jeg næsten kan spise den som den er, som hovedret. En evt. rest, smager også godt til frokost dagen efter. Uhm <3Bønnesalat med feta og rødløg - opskrift

Opskriften er rigtig nem og du får den lige her:

Bønnesalat med feta, tomater og rødløg – få en nem opskrift her

Bønnesalat - opskrift med feta, tomater og rødløg
Frisk og lækker bønnesalat med feta, tomater og rødløg
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 10 minutter
Samlet tid: 20 minutter
Ret: Bønnesalat - opskrift med feta, tomater og rødløg
Portioner: 6 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 1 kg frosne grønne bønner ca. kogte kolde bønner kan også bruges
  • 2-400 gram feta gerne en ½ puck feta skåret i tern eller smuldret over
  • 3-500 gram cocktailtomater skåret i halve. Kan erstattes med alm. tomater
  • 3-4 forårsløg Skåret i tynde skiver. Kan udelades
  • 2 små eller 1 stort rødløg. fintsnittet. Kan udelades

Olie-eddike marinade:

  • 3-4 spsk olie gerne extra jomfru olivenkerne raps- eller solsikkeolie kan også bruges
  • 2 spsk hvidvinseddike el. æblecidereddike
  • 1 tsk dijonsennep el. sød fransk sennep. Sennep kan udelades
  • 1 tsk akaciehonning el. anden honning/sukker
  • 1 fed friskpresset hvidløg Du kan evt. tilsætte mere. Kan udelades
  • salt/peber - friskkværnet gerne hvidløgspeber

Sådan gør du

  • Start med at koge bønnerne 5- 8 minutter. De skal stadig have lidt "bid". Kan også koges i mikroovn
  • Lav marinaden imens.
    Vinaigrette - opskrift på olie eddike dressing
  • Hæld vandet fra bønnerne og lad dem køle af. Snit imens rødløg og forårsløg
    Bønnesalat - opskrift med feta, tomater og rødløg
  • Når bønnerne er kølet af kan marinaden røres i.
    Vinaigrette - opskrift på olie eddike dressing
  • Tilsæt rødløg og forårsløg. Hæld marinaden over over. Vend salaten, så marinaden fordeles. Pynt til slut med fetatern og halverede cocktailtomater.
    Bønnesalat - opskrift med feta, tomater og rødløg
  • Lad bønnesalaten trække i køleskabet, til den skal serveres
    Bønnesalat med feta og rødløg - opskrift

Noter

Kogt pasta eller kogte kolde kartofler er også fine i denne bønnesalat
Fetaen kan undværes, hvis du ønsker en mere fedtfattig bønnesalat. 
Bønnesalaten kan holde sig på køl 1-2 dage. Perfekt som frokost salat dagen efter
Bønnesalaten kan også laves med en rest kolde bønner
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen
Bønnesalat - opskrift med feta, tomater og rødløg

En skøn salat med grønne bønner med olie-eddikedressing

Bønnesalat - opskrift med feta, tomater og rødløg

Rødløg, feta og forårsløg er perfekte at bruge i denne bønnesalat

Bønnesalat - opskrift med feta, tomater og rødløg

En salat med bønner, er som sagt perfekt til oksesteg. Den kan også spises til alle mulige andre retter. Den er også perfekt som den er, som frokostret.

Bønnesalat med feta og rødløg - opskrift

Smagen er frisk og syrlig/sød p.g.a. den lækre olie eddike-marinade med sennep. Den kan laves med eller uden hvidløg.

Kombinationen af hvidvinseddike, dijonsennep og akaciehonning er bare skøn, kan jeg godt fortælle dig.

Den sennepsdressing / sennepsmarinade, kan du bruge som base i rigtigt mange andre salater også.

Har du kogte bønner til overs, er det endnu nemmere, for så kan bønnesalaten laves på 5 minutter.

Marinaden får du hurtigt styr på at lave. Salaten vil forsvinde som dug for solen. 🙂Bønnesalat - opskrift med feta, tomater og rødløg

Til vores oksesteg smagte den syrligt/søde bønnesalat perfekt. Jeg håber også at den vil smage dig 🙂

Bønnesalat med feta og rødløg - opskrift

Få flere gode opskrifter på bønnesalater her:

1.

Bønnesalat med grønne bønner og tomat
En nem og enkel bønnesalat med tomat og sennepsdressing
Se opskriften her
Bønnesalat med grønne bønner og tomat

2.

Bønnesalat med creme fraiche - lun
Nem og lækker bønnesalat med creme fraiche
Se opskriften her
Bønnesalat med creme fraiche - nem opskrift

3.

Bønnesalat med rødløg, tomater og vinaigrette
Bønnesalat med rødløg, tomater og vinaigrette
Se opskriften her
Bønnesalat med rødløg, tomater & vinaigrette

4.

Pastasalat med bønner marineret bønnesalat
Marineret pastasalat med bønner, rødløg og cocktailtomater
Se opskriften her

5.

Bønnesalat med sennepsdressing og rødløg
Bønnesalat med tomater, rødløg og sennepsdressing. 
Se opskriften her
Bønnesalat med tomat og rødløg