Tærter med skinke, bacon, peberfrugt og cocktailtomater

Med få enkle ingredienser kan man trylle de lækreste tærter. Der er heller ikke engang grund til at købe færdiglavet tærtedej. Det er næsten lige så hurtigt selv at røre dejen hurtigt sammen. Det lyder så overskudsagtigt men tro mig, det er hurtigt at lave tærter.Det er næsten lige så hurtigt at lave TO tærter, og så har man mad til dagen efter og den brugte tid er vundet igen. 🙂

Jeg tror aldrig det er lykkedes mig at lave to tærter der er ens. Tærter er perfekte til et “tøm køleskabet-projekt” helt i stop-madspild-ånd. Brug hvad du har eller som du er allermest vild med. Brug årstidens grønt. Lav en broccolitærte. En gulerodstærte med bacon. Man kunne bruge en rest kyllingekød, en løgtærte, champignontærte, tomat/fetatærte. Kun fantasien sætter grænser. De smager GODT de tærter!

 

Tærterne jeg vil skrive om her kom til at bestå af skinkestrimler, bacon og små tomater og så en mindre tærte med peberfrugt og bacon.

Her kommer der en grundopskrift hvor som sagt kan fyldet varieres i det uendelige.

Opskrift på 2 grove tærtebunde : 

200 gram hvedemel + 100 gram fuldkornshvedemel

½ tsk salt

50 gram smør

1½ dl. tykmælk/kærnemælk/syrnet mælkeprodukt.

Du kan reducere smørmængden til 25 gram og tilsætte ½ dl. ekstra tykmælk.

Fyld :

8 æg

2½ dl. Milda fløde + 1 dl. tykmælk

Salt+peber.

1 pk. skinkestrimler

1 pk. bacon

2 peberfrugter

1 pakke gratineringsost

Fremgangsmåde : 

Brug gerne røremaskinen. Dejen er lidt tung at røre. Alle ingredienser røres sammen. Der tilsættes tykmælk indtil dejklumpen er fast og slipper skålen.

Dejen deles i to og trykkes ud i tærtefade som forinden er blevet sprayet med sprayfedt eller penslet med flydende margarine.

Tærterne prikkes med en gaffel og forbages i ovnen i 10 minutter ved 175 grader.

Imens finder du fyldet frem og rører æggeblandingen :

Tærterne tages ud af ovnen, skinkefyldet lægges på. Et par strimler bacon henover og cocktailtomater på toppen. Helt øverst lægges et drys ost. Har du en osteskorperest så brug også den. Stop madspild. 😉 Æggeblanding hældes over men ikke helt op til kanten så vil den flyde over. Nok op til 2/3.

Den anden tærte gøres klar :

Peberfrugt skæres i skiver. Baconskiver lægges henover. Æggeblanding og ost hældes på.

Tærterne bages 45 minutter ca. ved 175 grader varmluft. Måske lidt kortere eller længere tid. Kig til dem når den første halve time er gået. Læg evt. staniol over til sidst hvis tærterne bliver for brændt på toppen.

 

Lav en frisk salat til og du har et fornemt måltid som hovedret eller frokostret.

Vupti. 2 store lækre tærter klar på max. 1½ time. Fast food i topklasse. 🙂

Mere inspiration

Læg en kommentar