Tærter med skinke. Uhm her får du opskriften på sprøde og lækre madtærter.
Med få enkle ingredienser kan du trylle de lækreste tærter med hjemmelavet tærtedej.
Du kan lige så godt lave 2 tærter, nu du er i gang. Skønt med nem mad til dagen efter.
Jeg tror aldrig det er lykkedes mig at lave to tærter der er ens. Tærter er perfekte til et “tøm køleskabet-projekt” helt i stop-madspild-ånd.
Brug hvad du har eller som du er allermest vild med. Brug gerne årstidens grønt.
Man kan lave en dejlig broccolitærte. En gulerodstærte. Man kunne bruge en rest kyllingekød, en løgtærte, champignontærte, tomat/ fetatærte.
Hjemmelavede madtærter smager godt.
Tærterne du skal høre om i dag, blev en tærte med skinke, bacon, tomat og så en tærte med peberfrugt og bacon.
Madtærterne kan sagtens laves uden kød, hvis du gerne vil lave vegetar tærter.
Her kommer der en grundopskrift på tærter, hvor kan fyldet varieres i det uendelige.
Tærter med skinke, bacon, peberfrugt & tomat – få en god nem opskrift her
Ingredienser
Grov tærtedej til 2 tærter:
- 200 gram hvedemel
- 100 gram fuldkornshvedemel
- ½ tsk salt
- 50 gram smør
- 1½ dl. tykmælk/kærnemælk/syrnet mælkeprodukt. tykmælken gør, at tærterne kan bages kun med 50 gram smør
Tærtefyld til 2 tærter:
- 8 æg
- 2½ dl. fløde eller mælk
- 1 dl. tykmælk eller ekstra fløde eller mælk
- Salt+peber.
- 200 gram skinke andet kød kan bruges f.eks. kylling. Kød kan også udelades
- 15-20 cherrytomater
- 125-150 gram bacon i skiver
- 2 peberfrugter i skiver
- 200 gram revet ost
Sådan gør du
- Hæld mel i en røreskål og bland med salt
- Skær smørret i firkanter og tilsæt fløde/tykmælk lidt af gangen, til dejen er fast og kan formes til en kugle. Dejen er lidt tung at røre. Ælt dejen med hænderne eller brug røremaskine. Del dejen i 2
- Smør 2 tærtefade med smør eller spray med sprayfedt og tryk nu dejen ud heri. Mine tærtefade målte ca. 23 cm
- Prik tærterne med en gaffel og forbag bundene 10 minutter ved 175 grader.
- Rør æggeblandingen imens. Pisk æggene med fløde/tykmælk. Krydr godt med salt og peber
- Tag tærterne ud af ovnen og læg skinkefyldet på den ene tærtebund. Læg et par skiver bacon ovenpå og tomater øverst. Drys med halvdelen af osten øverst. Fordel halvdelen af æggeblandingen på den ene tærte max. 2/3 op.
- Gør 2. tærte klar: Skær peberfrugterne i skiver og læg dem på tærten. Læg resten af baconskiverne ovenpå og fordel resten af osten øverst. Hæld resten af æggeblandingen på.
- Bag tærterne ca. 35-40 minutter ved 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn). Tærterne er færdige, når de er gyldne, sprøde og gennembagte. Kig til dem når den første halve time er gået. Læg evt. staniol over til sidst hvis tærterne bliver for mørke.
Noter
2 nemme lækre madtærter med fedtfattig grov tærtebund – gode til frokost, som nem aftensmad eller i madpakken
Det smarte ved at bruge tykmælk i tærtedejen er, at tærtebundene kan bages med kun 50 gram smør.
Fedtfattig tærtedej der giver sprøde og lækre tærtebunde.
Jeg sprayede tærtefadene med sprayfedt, men du kan også smøre dem med smør. Jeg må indrømme, at jeg ikke fik målt mine tærtefade, en jeg mener de var omkring 23 cm.
Her kan du nogenlunde se det fyld jeg brugte til tærterne. Bare brug hvad du har på lager af kød, grøntsager og ost.
Her ser du den ene tærte klar til æggefyld. Den første tærte var med skinke, bacon og tomater.
2. tærte lavede jeg med peberfrugt og bacon. En rigtig god kombination.
Her ser du skinke/tomat/bacon tærten efter en tur i ovnen.
Her ser du peberfrugttærten med bacon, sprød, lækker og klar til servering.
Lav gerne en frisk grøn salat til. Tærterne vil være fine at servre både til hovedret eller som ret til frokost.
Vupti. 2 lækre tærter klar på max. 1½ time. nem mad til 2 dage.
Få flere lækre opskrifter på tærter her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.