The kartoffelwoman serverer : Dampende kartoffelsuppe med bacon

DSC_1580

Tænk sig. At der skulle gå så mange år af mit liv, før jeg fik prøvet at lave kartoffelsuppe? Alle de år hvor jeg er gået glip af denne lækre suppe, der ovenikøbet er så let at lave, at man skulle tro det var løgn? Jeg fortsætter min lovprisning… Det må også være den billigste mad man kan lave? Tæt på at være i kategori med havregrød?. Ingredienserne har alle jo også i huset som regel. Tror fremover at kartoffelsuppen fremover bliver “redningen” på de dage hvor det skal gå hurtigt og det kniber med opfindsomheden og tid til indkøb?

Suppen vil jo også passe fint ind i “Stop madspild” projektet, da de fleste af os jo altid kan finde nogle gamle gulerødder der trænger til at blive brugt. 😉

Til kartoffelsuppe skal du bruge (Til 10 personer, eller en sulten familie i 2 dage): 

13 store kartofler

3 løg

4 bouillonterninger

1/4 piskefløde eller Milda fløde light

Urtesalt

Hvidløgspeber.

2 liter kogt vand.

1 pakke stegt bacon som drys
DSC_1527

Fremgangsmåde :

Løg hakkes og svitses i smør. 4 bouillonterninger svitses med. Kartoflerne skrælles og skæres i store tern. Svites med løgene. Der røres godt undervejs. Der krydres med urtesalt og hvidløgspeber. Kartofler og løg svitses i 10 minutter. Der røres fortsat indimellem.
DSC_1528 DSC_1530 DSC_1534 2 liter vand koges i elkogekedlen og vandet tilsættes kartoffelblandingen. Låget lægges på gryden og nu skal suppen simre i min. 20 minutter. Imens kan du stege bacon. Det gøres lettest i mikrobølgeovnen.

Det er nemt og du slipper for opvask. Det er også sundere, da det overskydende fedt bliver opsuget af den køkkenrulle du lægger skiverne på. Læg også en køkkenrulle på toppen. Så slipper du for at gøre mikrobølgeovnen ren bagefter 😉 Steg baconen 1½ minut af gangen. Mærk efter. Når baconen er sprød er den færdig.
DSC_1547 DSC_1558Når suppet har simret færdig, skal den blendes. Brug en stavblender og vær lidt nænsom. Man kan let få kartoffelsuppe pisket ud over det hele. 😀

Når suppen er blendet, tilsættes fløden og suppen smages til med salt, urtesalt og hvidløgspeber.  DSC_1551 DSC_1554 DSC_1579

Suppen anrettes i en suppeskål og bacon drysses på. Baconen klippes nemt i mindre stykker.

Suppen smagte fantastisk! Jeg svitsede mine kartofler i smør og lod dem stege så længe, at de fik en stegt smag, som suppen tog smag efter. Min suppe var derfor heller ikke helt lys, som andre supper. De stegte kartofler blev jo lidt brune, men som sagt gav det en rigtig god smag til suppen.

Stor var forundringen hos mig. Næsten al suppen blev spist! Det kom helt bag på mig! I min familie er børnene ret reaktionære, så når der er nye retter på menuen, er familien ret så skeptiske. Min søn spurgte i eftermiddags :”Moar, hvad skal vi have at spise?”…”Kartoffelsuppe”….“….hvad mere??”….”kartoffelbrød”…”…hvad mere?” …”Tja, ikke mere” med et skuffet teenageblik til følge 😉

Men det forunderlige skete. Min børn smagte forsigtigt på suppen men pludselig tog de 2. og en 3. portion. Min søn udbrød : “Den smager da godt den her suppe!” Ja det havde han vist bestemt ikke regnet med! 😉

DSC_1568

Til god suppe hører også godt brød. Kald mig bare kartoffelwoman i dag! 😉  Jeg havde nemlig lavet kartoffelbrød. Mit pizzabrød i en kartoffelvariant og det blev en succes! Små tynde skiver kartoffel på toppen af bradepandebrødet og rigeligt med olie og salt på toppen.Det var skisme en god ide! Jeg brugte også lidt bacon på toppen, da jeg tænkte, at baconsmagen ville være god til kartoflerne? I sig selv er kartofler jo ret ferske. Det VAR en god idé

Sikke nogle gode brød! Jeg skriver om dem imorgen. Det er bestemt ikke sidste gang jeg laver disse kartoffelbrød! Ungerne var vilde med dem og jeg glæder mig til min frokost imorgen. Suppe og kartoffelbrød. Uhm. Jeg pønser allerede på denne suppe og dette brød som “skrub af” mad til en forestående familiefødselsdag her i huset. Der kommer mange gæster og det vil være nem og lækkert med kartoffelsuppe & brød, tænker jeg? 
DSC_1564Endelig fik jeg genoplivet sidste vinters ugentlige “suppedag”. I flere uger fik vi suppe en gang ugentligt, men det er gået lidt fløjten på det seneste. Hvorfor forstår jeg ikke? Det er jo både nemt og billigt at lave suppe og fidusen er at der er ofte er rigeligt til dagen efter.

Nu har suppedamen så slået til igen! : Kartoffelsuppe…fra The kartoffelwoman! 🙂

God fornøjelse med kartoffelkunsterne derude 🙂
DSC_1579

 

Mere inspiration

8 Kommentarer

 1. Ebba Bak 17. november 2016 af 15:26 - Svar

  Hvorfor kan jeg ike printe opskriften på denne kartoffelsuppe uden at der kommer en el masse sider med spørgsmål og svar ??

 2. Katja Lindholm 21. marts 2015 af 15:12 - Svar

  Hej igen

  • Gitte Hansen 25. marts 2015 af 20:36 - Svar

   Hejsa 🙂
   Fik du mon trykket for hurtigt på send tasten? Måske du havde et spørgsmål du ville stille? 🙂
   Mange hilsner
   en nysgerrig
   Gitte

 3. Katja Lindholm 21. marts 2015 af 11:11 - Svar

  Uhhh, hvor ser og lyder den suppe lækker!!! Den skal bestemt afprøves 🙂 Jeg vil gerne lave kartoffelbrødene, men jeg kan ikke finde opskriften….. skal jeg bare gå efter din pizzaopskrift og så undlade og tilføje som jeg lyster??

  Mange hilsner Katja.

  Ps: Jeg har lige opdaget din blog og kan da blive helt irriteret over, at jeg først opdager den nu 😉

 4. Marianne 1. januar 2015 af 19:56 - Svar

  Virkelig dejlig suppe, vi lavede den med sødmælk og den var super lækker.
  Tak for opskriften

  • Gitte Hansen 1. januar 2015 af 22:03 - Svar

   Så godt at høre. Det glæder mig at I synes om opskriften. Tusind tak for din hilsen og, godt nytår til dig 🙂
   Mange hilsner
   Gitte

Læg en kommentar