Kartoffelsuppe med bacon. Uhm her får du opskriften på en nem kartoffel løg suppe med sprød stegt bacon på toppen. Tænk sig. At der skulle gå så mange år af mit liv, før jeg fik prøvet at lave kartoffelsuppe?
En rigtig lækker suppe med kartofler, der er meget nem at lave og billig også. En perfekt hverdagsret og et tip som en forret måske også?
Suppen vil jo også passe fint ind i som “Stop madspild” projekt, da de fleste af os jo altid lidt bedagede kartofler på lager vi kan bruge?
Hvorfor du skal lave kartoffelsuppe? Her får du 8 gode grunde:
- Kartoffelsuppen kan laves for næsten ingen penge
- Den er nem at købe ind til, på alle tider af året
- God at servere som forret også
- Når du blender kartoflerne, så tykner de suppen så fint – en fyldig og mættende suppe
- En kartoffelsuppe er mild og rund i smagen og alle elsker den, både børn og voksne
- Top gerne suppen med ristede bacontern – så vil jublen ingen ende tage
- Du kan sagtens bruge runkne kartofler til suppen også – perfekt stop madspild.
- Alt bliver færdigt i én og samme gryde. Du sparer på energien og på opvasken
Opskriften på kartoffelsuppen er rigtigt nem og du får den lige her:
Få en god opskrift på kartoffelsuppe med bacon & løg hér – en nem suppe
Ingredienser
- 1 kg kartofler ca. Jeg brugte 13 stk.
- 3 løg
- smør til stegning
- 4 bouillonterninger al slags bouillon kan bruges - og al slags fond også
- ¼ fløde piskefløde eller kaffefløde. Kan udelades eller erstattes med mælk
- Urtesalt (eller alm. salt)
- Hvidløgspeber.
- 2 liter kogende vand.
- 125-150 gram bacon - drys ristet. Du kan sagtens bruge mere bacon
Sådan gør du
- Hak løg og svits dem i smør. Svits bouillonterningerne med. Skræl kartoflerne og skær dem i store tern. Svits kartoflerne med løgene i ca. 10 minutter, til de har fået farve/lidt stegeskorpe. Rør godt undervejs. Krydr med salt og peber.
- Tilsæt kogende vand og lad suppen simre i ca. 15-20 minutter, eller til kartoflerne er helt møre.
- Imens kan du stege bacon. Det gøres lettest i mikrobølgeovnen. Læg et par stykker køkkenrulle på en tallerken og baconskiver ovenpå. Læg to stykker køkkenrulle på toppen også og steg baconen 1 minut af gangen ved høj effekt. Når baconen er sprød, er den færdig.
- Når suppet har simret færdig, skal den blendes. Brug en stavblender
- Når suppen er blendet, tilsættes fløden og suppen smages til med salt/urtesalt og hvidløgspeber (eller alm. peber)
- Suppen anrettes i en suppeskål og bacon drysses på. Baconen klippes nemt i mindre stykker.
Noter
En helt perfekt kartoffel suppe også som forret – rund og mild i smagen og nem og hurtig at lave
Suppen smagte fantastisk!
Jeg svitsede mine kartofler i smør og lod dem stege så længe, at de fik en stegt smag, som suppen tog smag efter. Det var et godt tip.
Min suppe var derfor heller ikke helt lys, som andre supper. De stegte kartofler blev jo lidt brune, men de gav det en rigtig god smag til suppen.
Den varme kartoffelsuppe var et kæmpe hit herhjemme. Næsten al suppen blev spist.
I min familie kan jeg indimellem godt møde lidt modstand, når der er nye retter på menuen.
Min søn spurgte :”Moar, hvad skal vi have at spise?”…”Kartoffelsuppe”….
Men det forunderlige skete. Min børn smagte forsigtigt på suppen, men pludselig tog de 2. og en 3. portion. De elskede kartoffelsuppen!
Min søn udbrød : “Den smager da godt den her suppe!” Ja det havde han vist bestemt ikke regnet med 🙂
Suppen er mild i smagen. Jeg er sikker på, at den også vil kunne blive et hit hjemme i din familie, hos både store og små.
Et hint til dig: Lav rigeligt bacondrys, eller rationér mængderne, ellers vil baconskålen ikke kunne nå hele bordet rundt 🙂
Til god suppe hører også godt brød. Kald mig bare kartoffelwoman i dag! 😉
Jeg havde nemlig lavet kartoffelbrød. Mit pizzabrød i en kartoffelvariant og det blev en succes!
Små tynde skiver kartoffel på toppen af bradepandebrødet og rigeligt med olie og salt på toppen.Det var skisme en god ide!
Jeg brugte også lidt bacon på toppen, da jeg tænkte, at baconsmagen ville være god til kartoflerne? I sig selv er kartofler jo ret ferske. Det VAR en god idé.
Sikke nogle gode brød og du kan finde opskriften lige her
Det er bestemt ikke sidste gang jeg laver disse kartoffelbrød. Ungerne var vilde med dem og de er perfekte i madpakken også. Uhm.
Jeg pønser allerede på at lave den lækre kartoffelsuppe og dette brød som “skrub af”-mad til en forestående familiefødselsdag. Der bliver mange sultne munde at mætte nemlig.
Det vil være nemt og lækkert med kartoffelsuppe & brød. Billig skrub af mad, der kan forberedes i forvejen. Nu er tippet hermed givet videre til dig 🙂
Endelig fik jeg genoplivet vores ugentlige “suppedag”.
I flere uger fik vi suppe en gang ugentligt, men det er gået lidt fløjten på det seneste. Hvorfor forstår jeg ikke?
Det er jo både nemt og billigt at lave suppe og fidusen er at der er ofte er rigeligt til dagen efter. Prøv en ugentlig suppe dag derhjemme
Nu har suppedamen så slået til igen! : Kartoffelsuppe…fra The kartoffelwoman! 🙂
God fornøjelse med kartoffelkunsterne derude 🙂
Savner du mere suppeinspiration, så kan du kigge med på opskriftsamlingen ved at klikke her
Få flere opskrifter på kartoffelsuppe – suppe med grøntsager og kartofler her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
Hvorfor kan jeg ike printe opskriften på denne kartoffelsuppe uden at der kommer en el masse sider med spørgsmål og svar ??
Hej igen
Uhhh, hvor ser og lyder den suppe lækker!!! Den skal bestemt afprøves 🙂 Jeg vil gerne lave kartoffelbrødene, men jeg kan ikke finde opskriften….. skal jeg bare gå efter din pizzaopskrift og så undlade og tilføje som jeg lyster??
Mange hilsner Katja.
Ps: Jeg har lige opdaget din blog og kan da blive helt irriteret over, at jeg først opdager den nu 😉
Virkelig dejlig suppe, vi lavede den med sødmælk og den var super lækker.
Tak for opskriften