Tilbage til hverdagen: til hurtige tortilla og jordbær med fløde


DSC_6947

Hverdagen kom, så og sejrede. Altså jeg vidste jo godt at den ville slå hårdt hverdagen men alligevel. At jeg skulle være klar til at gå til køjs kl. 21.00, det havde jeg alligevel ikke forestillet mig.

Traditionen tro vågnede jeg alt for tidligt. 1 time før vækkeuret bimlede, fuld fart fra starten. Ret hurtigt blev det afsløret, at det var svært for hjernen at tænke hurtigt, tænke kvikt, spekulere og møde udfordringer. Hold da op det kræver genoptræning at komme igang igen efter 5 ugers pause.

Jeg overlevede dagen, lettere kaotisk i krop og sind. På jobbet er der flere nye systemer der skal startes op på en gang, systemer med mange ubekendte. Det er en hård nyser at skulle være en “haj” til at gennemskue uforudsigelige problemer, fra dag 1, når hjernen er på nulpunktet!

Dagen er overstået og i morgen er dag nr. 2. Den bliver nemmere. Det skal den! 😉

Idag kom jeg alt for sent hjem. Ja sikke en start. Og maden hvad med den? Fornem når man tænker på hvor kvadrede vi var, vi fik da ovenikøbet dessert?? 😉

Jordbær med fuldfed økologisk Thiese piskefløde. Uhm.! Skønt med en jordbærsæson der er så lang at den kan række helt ind i august! 🙂

DSC_6943

DSC_6950

Når det skal gå rigtigt hurtigt i mit køkken og maden alligevel skal være sund og mættende så ender det nogle gange “bare” med Tortilla. Ok snitte og hakkeriet tager tid, men kødet skal jo bare brunes. Tortillaerne kan lunes i mikrobølgeovn. Klip bare et lille hul i pakken og lun 1½ min.

Det er så nemt!

Sådan kom vores tortillaer til at se ud i dag.

DSC_6941

Sådan gør du: 

Brun oksekød. Til en familie på 4 har jeg efterhånden lært at vi skal bruge 1 kilo kød. ET KILO! Mine sultne teenagere synes et ½ kilo er ALT for lidt. (Fik de lov at vælge, skulle der nok nærmere ½ kilo kød i pr. tortilla 😉
DSC_6923 Jeg havde tacomix i skabet. Det kunne fint bruges selvom der var Tortilla på menuen. Tit kan du købe sådan et brev for en femmer. Køb rigeligt, de kan gemmes i årevis. DSC_6929 Man kan også købe taco/tortillasauce, men man kan også bruge en chilisauce. Vi havde sådan en flaske i køleskabet.DSC_6934 Tortillaerne efter lyn-opvarmning i mikrobølgeovnenDSC_6936Den færdige tortilla. Altså jeg får altid dynget så meget fyld på, at mine tortillaer ikke kan lukkes. Kender du det? Nå men pyt tænker jeg, det er jo fyldet her der er det sunde og ikke tortilla-pap-brødet.

Du kan bruge lige nøjagtigt det grønt du har i køleskabet eller som du allerbedst kan lide. Vi er jo nok lidt konservative mht. grønt. De to teenagere foretrækker grønt de kender. Jævnligt introducerer jeg en ny grøntsag. Pludselig er de altspisende! (ha ha tror jeg mon selv på den? ;-))
DSC_6942Manden havde købt lækre søde jordbær hos den flinke jordbærmand. Vi spiste dem i en solskinsstribe i det fri. Skønt at temperaturen stadigvæk var over 20 grader kl. 20.00. Elsker det! 
DSC_6944Vi plejer at spise jordbær med kaffefløde på, men vi havde en karton Thiese på lager og den skulle bruges. Ok indrømmet. Ren piskefløde er af en anden kaliber end den noget tyndere kaffefløde.

Smagen af sommer. Jordbær med piskefløde.

DSC_6953

Fordelen ved at spise jordbær så sent og efter en så forrygende sommer, er, at jordbærrene er så søde at der næsten ikke behøver komme sukker på.

Håber jordbærsæsonen er lang endnu og at du også har en flink jorbærmand i din nærhed 🙂

Nu kryber jeg til køjs og forbereder mig på Dag 2  🙂
DSC_6949

Mere inspiration

2 Kommentarer

 1. Lene (agerbager) 6. august 2013 af 21:06- Svar

  Tortilla er blandt favoritfredagsmad her hos os – fordi mor er træt om fredagen og ungerne næsten selv kan lave aftensmaden. Og så synes vi bare at det smager skønt 🙂

  • Gitte Hansen 6. august 2013 af 22:36- Svar

   Det er SÅ nemt og så er det jo sundt ovenikøbet. Forstår godt din hang til nemme fredagsløsninger 🙂

   Tak for din hilsen. Hyggeligt.

   Mange hilsner
   Gitte

Læg en kommentar