Tøm køleskabet og lav flotte fedtfattige frugtmuffins

 

Ofte bliver der kreeret mad og kager i mit køkken efter princippet : “Hvad har vi i køleskabet?” Endnu oftere efter princippet : “Hvad har vi i køleskabet der trænger til at blive brugt/spist?”.

Jeg er ikke stor fan af at smide mad ud. Min mand driller mig og siger at man godt kan se at jeg har levet under krigen. (hm, hm jeg er årgang 1968).

Han får ONDE øjne når han er kommet til at smide madrester i skraldespanden. En rest broccoli (der lige kunne være brugt i en salat), 5 kolde kartofler (der lige kunne være blevet moset og kommet i en bolledej eller blevet lavet til kartoffelmos), eller en rest indtørret risengrød (SMID DET ENDELIG IKKE UD, MAN KAN JO LAVE DE HIMMELSKE RISKLATKAGER HERAF!)

Igår var der status-tjek i køleskabet og køkkenskabene.

Jeg fandt 2 kæmpe pakker block-chokolade. Ja helt ufatteligt hvordan chokolade kan blive tæt-på-for gammelt i det her hus med ind til flere chokoladeelskere og bagenørder 🙂

Jeg fandt også 2 poser pærer, købt på tilbud til ingen penge. Pludselig bliver pærer jo bare modne og pludselig skulle de bare bruges. Hurtigt. Jeg fandt også lige et par bananer der var godt brune i skrællen men ok indeni.

Da jeg fandt en næsten fyldt liter skovbæryoghurt, der havde været åbnet i nogle dage, fik jeg ideen.

For et par uger siden havde jeg en bage-succesoplevelse med appelsin-muffins lavet på appelsin-yoghurt. Muffins der var vildt nemme og utroligt lette og lækre. Fedtfattige også, så man kan tillade sig at snuppe en ekstra? 😉

Jeg tænkte, at man da også måtte kunne lave muffins af den dér skovbæryoghurt?

Jeg brugte opskriften fra appelsinkagerne reducerede bare mængden lidt da jeg kun havde 3/4 liter.

Skovbæryoghurt til muffins (hvilken som helst yoghurt kan vel bruges?)

Jeg brugte 1½ dl. sukker og ½ dl. snydesukker

500 gr mel  (ca.) Start med at tilsætte 400 gr og gem lidt til sidst.

3 tsk. natron.

1 dl. flydende margarine (kan evt. udelades, mosede bananer og yoghurt burde give tilstrækkeligt fedt)

De våde ingredienser røres sammen herefter tilsættes de tørre. Den er god nok. Der er ikke æg i dejen. Det gør den vildt hurtig at røre sammen.

Jeg mosede bananer, skar pærer i stykker og hakkede en pæn lille bunke af     block-chokolade-skat. Jeg tænkte at disse ting da kun ville kunne berige mine muffins 🙂

Block-chokolade fra mit hemmelige lager

Jeg blandede ingredienserne i dejen. Har du lidt hakkede mandler at putte i, ville det sikkert også smage godt. Kunne fantasien sætter grænser. Hvad med abrikos, tranebær, jordbær?

Jeg gemte lidt chokolade til topping som jeg putter på lige inden bagning. Så bliver de ekstra flotte og indbydende chokolade-lækre! 🙂

Jeg puttede dejen i muffinforme (2/3 fyldte) og lavede også en lille tærte.

Muffindej med chokoladetopping

De små muffins fik 15 min. v. 175 grader og tærten lidt længere tid.

Hvor blev de flotte og lækre! De var dog flottest lige umiddelbart efter de kom ud af ovnen, de faldt lidt sammen bagefter. Men smagen – o la – de blev klæge, konfektagtige, søde og svampede. Helt som muffins skal være. 😀

Teenagesønnen måtte stoppes, ellers havde han spist dem allesammen Det er virkelig en god anbefaling, han er nemlig min allerstørste kritiker. Han synes bestemt ikke om at jeg reducerer fedt og sukker i mine kager så han foretrækker så absolut købemuffins fra McDonalds.:-)

Kagerne faldt sammen javist men heldigvis nåede jeg lige at få taget et billede imens de var høje, fine og allersmukkest 🙂

Flotte fedtfattige frugtmuffins
Flotte fedtfattige frugtmuffins

Bon appetit! 🙂

Mere inspiration

Læg en kommentar