cncpt-lb1
cncpt-tab-lb1
cncpt-mob1

Tortilla med sød hjemmelavet chili-kebab

Hvor er det herligt når man er oksestegs-heldig, som jeg indimellem er.:-D

Når jeg kan finde kæmpe oksestege til næsten ingen penge og vi kan spise nemt og lækkert mad i flere dage. Oksesteg den ene dag og også lige den næste og så en lækker kebab på den tredie oksekøds-dag.  Lækkert og nemt og billigt.

Prøv lige at se hvor lækker gårsdagens kebab ser ud. Er VILDT stolt over og glad for dette mad-foto! Som jeg helt selv har taget! Wow! Du må gerne sige det er flot 😉

Sådan laver du kebab : 

På dag 2 på en oksekødskødsdag, og hvis du er så heldig at du har en oksekødsrest, kan du snitte dit kødrest i strimler til en lækker kebab. Tilsæt også et par løg og evt. også en paprika eller en peberfrugt. Jeg tilsatte også et glas champignon men du kan vel i princippet også bruge lige det din grøntsagsskuffe byder på?

Kød, løg og paprika drysset med krydderier og chilipulver.

Marinaden laver du af (frit kreeret efter hvad jeg havde i køleskabet)

Sød chilisauce (ca. 5-7 spsk), 5 spsk. olie (ca.), Soya sauce (2 spsk), HP sauce (2 spsk), ketchup (5-7 spsk), chilipulver, salt, friskkværnet peber.

Pludselig ser din kødblanding sådan ud. Rødlig, sødlig, skinnende, stærk og smuk. 🙂

Sådan ser blandingen ud når den er omrørt. Den er nu klar til at få film på og komme i køleskabet et døgns tid. Blandingen har godt af at få god tid til at trænge ind i kødet.

Dagen efter finder du en sliplet-pande eller en wok. Hæld hele blandingen på den varme pande (incl. den flydende sauce) og steg ved middeltemperatur i et godt stykke tid. Steg den så længe at saucen fordamper og kødet kan svitses. Pas på det ikke branker. Rør ofte rundt.

Kødet kan uden problemer godt stege en halv times tid. Imens klargør du salat, tomat, majs, agurk eller hvad du nu foretrækker at stoppe i eller hvad dit køleskab lige indeholder på dagen. Benyt gerne muligheden for at få brugt de grøntsager der trænger til at blive spist. Kebab passer perfekt ind i “Stop madspild” konceptet. Du får brugt en kødrest og kan nemt få brugt dine grøntsagsrester også.

Er peberfrugten blevet blød og runken? Pyt! Den kan sagtens bruges alligevel. Det gælder også tomater, forårsløg og andet der er blevet lidt “slattent”

Fyldet kan bruges til tortilla eller pitabrød, på nan-brød, durumruller tja vel også andre ting? Har du måske en god ide så sig gerne til. Jeg ELSKER at få gode ideer. Fyr løs! 😀

Lige mht. tortilla, så springer jeg hér gerne over hvor gærdet er lavest. Jeg KØBER en pose og giver dig lige et tip til hvordan du laver/varme købetortillaerne allerbedst. Du tager posen og prikker et lille hul i den. Så lægger du den i mikrobølgeovnen i 1-1½  minut (i posen) og vupti. Så er der varme tortillaer der ikke er blevet for tørre.Vildt hurtigt og der bruges ikke energi på at varme en hel ovn op.

Læg en skefuld kebab på tortillaen og drys med det grønt du foretrækker. Kunsten er ikke at få fyldt “pandekagen” for meget op, så rasler fyldet nemlig ud. Jeg bliver ALTID så grådig at min “pandekage” åbner sig og jeg er nødt til at bruge bestik. Det ligner nærmest en dynge kød og grønt på en pandekage. Men jeg skulle hilse og sige, at en tortilla smager lækkert, også selvom det ender med at den ikke kan rulles 😉

Man kan bruge taco-sauce som dyppelse. Vi dryppede sød chili sauce. Det var lige det køleskabet rummede og den sødlige smag klædte det stærke kød.

Bringer lige det smukke smukke indgangsfoto igen.

Næsten kunstnerisk, mad-æstetisk, kebab-kunstnerisk 🙂

 

 

Læg en kommentar