Toscakage med marcipan, nødder og karameltopping

 • Toscakage med marcipan og nøddetopping

Toscakage med marcipan og nøddetoppingI morgen har min mand fødselsdag og selvfølgelig skal han da have sin yndlingskage så! Hvis du læser trofast med, hér på bloggen, vil du vide, at min mand absolut ikke er en stor kagespiser, slet slet ikke. Enten er det ham eller måske mig der er gift med den forkerte? 😉

Jeg elsker at bage og elsker også selv at spise kagerne. Skidt når man er nødt til at spise kagerne selv hele tiden eller lade kollegerne hjælpe hver gang.

NÅ men min mand er ikke vild med kager, eller rettere, det skal blot være nogle helt specielle kager og de skal som regel være proppet med chokolade. Hans favoritkager kan tælles på 3 fingre: chokoladetung brownie, chokoladecookies og så favoritkagen over dem alle: en toscakage med knasende sprød karamel-nøddetopping.Toscakage med marcipan og nøddetoppingVi skal på skovtur i morgen, med svigerfamilien. Vi skal til Århus på Moesgaard museum med indlagt frokost- og kaffepause i det fri (dristigt hvis man tør kigge vejrudsigter – det gør vi ikke).

Vi tager kaffethermokanderne med.

“Skal vi ikke spise en kage i skoven?” foreslog jeg min gemal…….”Jo, oh suk, bager du så ikke sådan én toscakage, du ved, med mandler og karamel?”Toscakage med marcipan og nøddetoppingAltså når min ikke-kage-begejstrede mand efterspørger kage, så folder jeg fileme ørerne  ud. Så skal han få kage skal han! Han skal dælme ikke bestille en kage to gange hos mig!(måske er hans manglende kage-glæde simpel kageoverload? Det vil man ellers ikke kunne fortænke ham i)  🙂DSC_4086Når man har fødselsdag skal man have sine ønsker opfyldt, specielt kageønskerne da! Jeg gik straks i gang med toscakagen og du får opskriften lige her. Den er nem at lave og ja jeg mener det faktisk. Easy peasy. Imens dejen bager, tilberedes  topping. Voila!

Det er en syndig sag, så du kan kun spise ét stykke (lige nu kunne jeg dog  spise 3, hvis jeg fik lov, men suk, kagen SKAL jo gemmes til i morgen..Hvem er det lige der har fundet på den lov, at fødseldagskager skal serveres hele?? 😉

I et tærtefad er der kage nok til mange, måske- 8-10 pers., alt efter hvor gode dine gæster er til at sige stop? 😉Toscakage med marcipan og nøddetoppingHer kommer opskriften på:

Toscakage med marcipan, nødder og karameltopping:

Toscakage med marcipan, nødder og karameltopping
 
Forberedelse
Tilberedelse
Tidsforbrug
 
Toscakage med marcipan, nødder og karameltopping
Forfatter:
: Dessert og sødt
: Brød og kager
Portioner: 6-8 pers.
Det skal du bruge:
 • 2 æg
 • 125 gram sukker
 • 125 gram smeltet smør
 • 150 gram hvedemel
 • 1 tsk bagepulver
 • 3 spsk. fløde
 • 250 gram groftrevet marcipan
 • Karamel og nøddetopping:
 • 100 gram grofthakkede hasselnødder
 • 100 gram grofthakkede mandler
 • 100 gram sukker
 • 100 gram smør
 • 4 spsk fløde
 • 4 spsk sirup
 • 2 spsk hvedemel
Sådan gør du:
 1. Tænd ovnen på 175 grader varmluft
 2. Dej:
 3. Pisk æg og sukker hvidt og skummende. Brug gerne en elpisker/røremaskine
 4. Tilsæt smeltet smør og fløde
 5. Bland mel og bagepulver og bland det forsigtigt i dejen.
 6. Riv marcipanen groft og vend det rundt i dejen med den dejskraber.
 7. Pensl et tærtefad med smør og hæld dejen heri.
 8. Bag tærtebunden 15-20 minutter v. 175 grader varmluft nederst. Den er færdig når den er sprød og gylden. Den skal helst ikke være for færdigbagt, min fik måske lige et par minutter for meget. Hold øje under de sidste minutters tilberedningstid.
 9. Imens kagen bager laver du karamel- og nøddetoppingen:
 10. Smelt smør og sukker i en gryde
 11. Hak mandler og hasselnødder groft og tilsæt
 12. Tilsæt fløde og sirup.
 13. Tilsæt hvedemel til sidst.
 14. Lad karamelblandingen simre ved svag varme til karamellen begynder at samle sig. Rør godt rundt.
 15. Hæld karamelbladingen på tærtebunden og bag toscatærten yderligere 5-7 minutter. Skru temperaturen op på 200 grader varmluft i de 5 minutter. Hold skarpt øje. Kagen er færdig når karamellen bobler godt op og nødderne begynder at se ristede ud på toppen.
 16. Fortvivl ej, hvis karamellen ser ret tyndflydende ud. Den sætter sig når den stivner. Hvis du bager kagen for længe, risikerer du, at den bliver stenhård, når den skal skæres, så pas på med det 😉
 17. Kagen bør afkøle helt. før du serverer den, men ventetiden kan være lang.
 18. Kagen opbevares tildækket og kan fryses.

Toscakage med marcipan og nøddetoppingRigtig rigtig fin kage – der er nem og hurtig at lave og den dufter himmelsk og ligner en million. Jeg fik lirket et stykke op til photo-shoot og havde da godt nok gevaldigt meget lyst til at prøvesmage.

Bagenørdens facebook-side blev jeg talt fra projektet – Susanne mente at jeg da var NØDT til at lade kagen forblive intakt, til fødelsdagen i morgen. Ok, manden mente det også, så måtte nok hellere styre mig. Det gennemfotograferede kagestykke blev forsigtigt lirket på plads igen, selvom jeg måtte gøre vold på mig selv.Toscakage med marcipan og nøddetopping

Havde bare sådan lyst til at sige….HAPS! 🙂

Her følger lidt billedanvisninger på arbejdsprocessen. Nem og, tror jeg da, vanvittig lækker kage, med meget af alt det gode: smør – riiiiigeligt smør, sukker, nødder, fløde, sirup. Jamen det kan da ikke gå galt med disse herligheder, vel?? 😉

Tror lige den går an som fødselsdagskage i morgen. Fødselaren har godkendt den – på duftbasis. Kagestykket blev lirket på plads igen og vi kiggede begge forventningsfuldt hen på kagefadet…..Fødselsdag kom nu, for filan!! 🙂

Tror skiseme den er god den kage! Håber ikke jeg fik bagt den et par minutter for længe. Kagen skal ikke føles “svuppende” og der må ikke hænge dej ved strikkepinden, men den skal heller ikke bages så længe 1. gang at den bliver for tør ved bagning nummer 2. Spændende om jeg kom 100% i mål med kagen. Der ser lovende ud, synes du ikke? 🙂

Toscakage med marcipan og nøddetoppingNote EFTER kagesmagning: Kagen var FÆNOMENAL! Den smagte helt vidunderligt – der var “karamelknæk” – karameltoppingen smagte så vidunderligt og mazarinbunden så lækker. Her ser du lige et “efter-foto” fra Dyrehaven. Du kan læse en samlet beretning om vores fødselsdagstur til Århus her2015-05-01 16.09.20

Ja det er så lige en bageudfordring du har fået her, men heldigvis en nem en af slagsen. Kast dig roligt ud i den og se hvad dine gæster siger. 🙂

Jeg håber at kunne snige mig til at poste lidt fra familiefødselsdagen i morgen. Vi skal besøge det nye Moesgaard museum, spise frokost og drikke kaffe i Guds grønne natur og til sidst slutte dagen af med en herremenu på Hereford Beefstouw – uhm! Manden bestiller (og betaler forhåbentlig også) 😉

Vi høres ved i morgen eller deromkring – måske du ligefrem holder en lille miniferie nu?

Wow – misundelig er jeg lidt. Der er nogen hér der havde overset en lørdagsvagt på lørdag. NÅ men der skal jo være nogen til at holde samfundet – og biblioteksbrugerne i gang, ikke? Det kunne jo f.eks. være mig?

Dejligt jeg er så glad for mit arbejde. Det er j NÆSTEN som om en lørdag ikke betyder noget. Næsten 😉
Toscakage med marcipan og nøddetoppingRigtig god store bededag. Håber din store HVEDE-dag gik helt fortryllende. Min gik rigtigt fint 🙂

Mere inspiration

35 Kommentarer

 1. Monika 3. december 2017 af 21:25 - Svar

  Åh, den er jo alt for god! (Jeg havde pekannødder til overs, som jeg kom i). Dine kager er altid en stor succes – mange tak fra både venner, familie og kollegaer 😉

  • Gitte Hansen 5. december 2017 af 20:41 - Svar

   Hej Monika
   Tusind tak for din positive feedback kæreste Monika – det glæder mig virkelig, at du synes om kagen. Jeg er også totalt vild med den. Dejligt du tog dig tid til at skrive til mig – jeg sender straks din anbefaling videre til dine medlæsere her 🙂
   Mange hilsner
   Gitte

 2. Tina Egevang 26. november 2017 af 19:05 - Svar

  Kære Gitte!
  Tusind tak for en skøn, skøn kageopskrift, som du vil dele med os.
  Jeg har haft 2 hold gæster, som alle har nydt din kage. Imellem gæstebudene har den halve kage været frossen. Den blev taget ud af fryseren dagen før gæsterne skulle komme, og den behøvede ikke at blive varmet op.

  Den blev desværre ikke blank på overfladen lige som på billedet, så jeg vil spørge dig, om man behøver at bruge mel i nøddeblandingen.
  Kh Tina

  • Gitte Hansen 26. november 2017 af 20:34 - Svar

   Hej Tina
   Ej hvor lyder det bare godt at I er vilde med kagen, både du og dine gæster 🙂
   Jeg tror det er turen i fryseren, der gør karamellen lidt mat. Jeg har ikke prøvet at udelade melet, så jeg kan desværre ikke råde dig, men prøv da endelig 🙂
   God fornøjelse med kagen fortsat
   Mange hilsner
   Gitte

 3. Marianne 28. oktober 2017 af 14:11 - Svar

  Jeg bagte den i går. Den smager alt, alt for godt!

  • Gitte Hansen 28. oktober 2017 af 15:45 - Svar

   Hej Marianne
   Åh ja – jeg er også bare totalt fan. Elsker virkelig den kage – den har alle de lækreste elementer jo 🙂
   Dejligt kagen smagte dig.
   Tak for din søde tilbagemelding 🙂
   Mange hilnser
   Gitte

 4. A 5. august 2017 af 21:59 - Svar

  Hej Gitte. Den ser god ud! Tror du jeg kan bruge en springform? Jeg ejer ikke en tærteform.

  • Gitte Hansen 6. august 2017 af 10:20 - Svar

   Ork ja, det kan du sagtens 🙂 Smør den godt, eller beklæd med bagepapir, så du er sikker på kagen kan slippe igen.
   God fornøjelse med bageriet 🙂
   Mange hilsner
   Gitte

  • Gitte Hansen 6. august 2017 af 10:20 - Svar

   Ork ja, det kan du sagtens 🙂 Smør den godt, eller beklæd med bagepapir, så du er sikker på kagen kan slippe igen.
   God fornøjelse med bageriet 🙂
   Mange hilsner
   Gitte

 5. Lykke Klaris 8. juli 2017 af 20:57 - Svar

  Jeg blev simpelthen nødt til at prøve den her. Jeg elsker marcipankager, og jeg elsker toscakage. Nu står den i ovnen og venter på karameltopping. Og jeg skal desværre vente længe endnu, inden kagen er kold – Men jeg GLÆDER mig til at spise den sammen med dagens høst af jordbær fra haven 🙂

  • Gitte Hansen 10. juli 2017 af 20:44 - Svar

   Hej Lykke
   Håber sådan at kagen vil smagte dig? Ja det er en underskøn kombi – jeg er også totalt vild med den og kunne bage den 1 gang om ugen, hvis ellers vægten tillod det 🙂
   God sommer til dig
   Mange hilsner
   Gitte

 6. Mie 8. juli 2017 af 18:46 - Svar

  Hvor længe mon den holder sig “god” ? 🙂

  • Gitte Hansen 10. juli 2017 af 20:43 - Svar

   Hej Mie
   Ups – har jo slet ikke fået dig svare. Der er vist gået sommerferie i den 😉
   Mon du har bagt og spist kagen nu? Jeg mindes, at kagen fint kunne holde sig 2-3 dage, men vi fik den spist længe før 🙂
   Håber kagen vil smage dig 🙂
   Mange hilsner
   Gitte

 7. Anni 17. marts 2017 af 18:08 - Svar

  Kan jeg skifte mandlerne ud med hassselnødder, altså bruge 200g i stedet for? Eller har du evt. et andet forslag? Tusinde tak for de gode opskrifter 😁. Mvh Anni

  • Gitte Hansen 17. marts 2017 af 20:51 - Svar

   Ork ja det kan du sagtens Anni – jeg har også prøvet en variant med valnødder. Alle nødder kan bruges 🙂
   Tak for dine søde og så dejligt, at du bruger løs af bloggens opskrifter.
   God fornøjelse med bageriet 🙂

 8. Simone 24. februar 2017 af 10:03 - Svar

  Hej Gitte,
  Tror du jeg kan bruge honning i stedet for sirup?
  Knus fra mis

  • Gitte Hansen 24. februar 2017 af 23:16 - Svar

   Ork ja, det kan du sagtens. 🙂
   Rigtig god fornøjelse med bageriet
   Mange hilsner
   Gitte

 9. Ulla Høst 27. august 2016 af 15:20 - Svar

  Hej – den kage lyder dejlig. Jeg skal bruge nogle små kager til en reception (uden tallerkener) – tror du ikke man kan bage dem som små bitte linser?

  • Gitte Hansen 30. august 2016 af 12:51 - Svar

   Hej Ulla
   Beklager mit sene svar, håber ikke det er for sent?
   Jo du vil sagtens kunne bage små fine kager i stedet for 🙂
   Rigtig god fornøjelse med bageriet
   Mange hilsner
   Gitte

 10. Neser 23. april 2016 af 10:15 - Svar

  Jeg vil forsøge at bage denne kage til min del af et stort kagebord.
  Jeg vil gerne vide om den kan fryses, da jeg ikke har tid til at bage hverken samme dag, dagen før eller dagen før igen?
  Hvor længe kan den holde sig, og hvad måde gemmer jeg den bedst på?

  • Gitte Hansen 25. april 2016 af 16:01 - Svar

   Hej Neser
   Dagen kan fint fryses og lige lunes i ovnen igen før servering. Det tror jeg da du slipper fint af sted med 🙂
   Rigtig god fornøjelse med dit kagebord – det lyder da superlækkkert 🙂
   Mange hilsner
   Gitte

 11. Maj-Britt 17. april 2016 af 20:57 - Svar

  Har kun et ord VERDENSKLASSE <3

  • Gitte Hansen 17. april 2016 af 22:00 - Svar

   Hej Maj-Britt:
   Jubii – hvor lyder det da bare skønt! Denne kage er også en af mine storfavoritter – komplet syndig og SÅ lækker! Dejligt du kunne lide den 🙂
   Tak fordi du tog dig tid til at skrive så sød en tilbagemelding 🙂
   Mange hilsner
   Gitte

 12. Anders Everhard 6. april 2016 af 08:06 - Svar

  Mmmh, den er god! Men nok ikke sund 🙂

  Fik den lavet i går og måtte smage et stykke men er sikker på den er endnu bedre i dag efter den har sat sig.

  Tak for tips’ene omkring faldgruber vedr. bagetider, det tror jeg har hjulpet en hel del.

  MVH.

  • Gitte Hansen 6. april 2016 af 20:44 - Svar

   Hej Anders
   Nej velkommen til en kaloriebombe 🙂
   Tak for din tilbagemelding – håber kagen smagte dig – jeg er utivlsomt fan 🙂
   Mange hilsner
   Gitte

 13. rita lykkebo 8. august 2015 af 21:17 - Svar

  Hej Gitte.
  Jeg har bagt en spiselig kage, er rimelig stolt af mig selv.
  Den blev f….. super god.
  Hilsen Rita.

  • Gitte Hansen 10. august 2015 af 09:59 - Svar

   Super flot Rita, du er sej 🙂 Jeg er sikker på det blev en rigtig lækker kage. God fornøjelse med bageriet fortsat 🙂
   Mange hilsner
   Gitte

 14. rita lykkebo 29. juli 2015 af 08:29 - Svar

  Hej Gitte.
  Lad mig lige slå fast med det samme, jeg kan ikke bage.
  Det er nok 20 år siden jeg har prøvet sidst, og det har vi alle fortrængt.
  Jeg har bestemt mig for at det skal være din toscakage, men hvad for størrelse forme skal jeg købe, for sådan nogle har jeg da ikke, men jeg har set at imerco har tilbud på dem i øjeblikket.
  Tak for all dine skønne madopskrifter, vi har vist aldrig fået så god mad , som efter jeg fandt din blog.
  Hilsen Rita.

  • Gitte Hansen 31. juli 2015 af 23:39 - Svar

   Hej Rita
   Tusind tak for din besked – som jeg desværre først når at svare på nu. Håber ikke det er for sent?

   SÅ skønt at du har fået bagelysten og bageglæden tilbage – det glæder mig og tænk hvis det er opskrifter på bloggen der har givet dit lysten tilbage. Det lyder jo komplet skønt.
   Jeg har til toscakagerne bare brugt almindelige medium tærteforme, dog lidt høje. Jeg håber det er præcis angivelse nok?
   Tusind tak for dine søde ord – de varmer mere end du aner. Tænk at jeg og opskrifterne på bloggen har gjort en forskel for jer derhjemme omkring spisebordet. Skønt og rigtig dejlig besked at få. Den blev jeg superglad for 🙂
   Mange hilsner
   Gitte

 15. Frk. Struds 4. maj 2015 af 10:11 - Svar

  Var den god?

  • Gitte Hansen 4. maj 2015 af 21:51 - Svar

   Hej Frk. Struds

   Kagen var FANTASTISK! Smagte vidunderligt godt og var en total succes. Du ha ret – det skal jeg da også lige huske at få indskrevet i indlægget – tak for påmindelsen 🙂
   Bag du trygt denne kage – den er helt fænomenal!
   Mange hilsner
   Gitte

 16. Ulla Kjær kristensen 1. maj 2015 af 23:37 - Svar

  Også et stort tillykke til ham, herfra. Vh Ulla

  • Gitte Hansen 2. maj 2015 af 08:26 - Svar

   Hej Ulla

   Tusind tak skal du have – det var sødt af dig at skrive. Vi havde en rigtig god dag 🙂
   Mange hilsner
   Gitte

 17. Frk. Struds 1. maj 2015 af 08:39 - Svar

  Stort tillykke med gemalen 🙂

  Hold da op den kage ser lækker ud! Den er hermed gemt til opskriftsamlingen 🙂

  • Gitte Hansen 1. maj 2015 af 09:08 - Svar

   Hej Frk. Struds
   Tusind tak skal du have – det glæder mig du synes kagen ser lækker ud. Jeg glæder mig også sådan til at smage den! Kan snart ikke vente længere 🙂
   God fridag til dig
   Mange hilsner
   Gitte

Læg en kommentar