Toscakage. I dag får du opskriften på den lækreste toscatærte med marcipan og nødder.
En skøn og overdådig nøddemazarin, der er perfekt at servere som både dessert og til kagebord.
I morgen har min mand fødselsdag og selvfølgelig skal han da have sin yndlingskage så!
Hvis du læser trofast med, hér på bloggen, vil du vide, at min mand absolut ikke er en stor kagespiser, slet slet ikke.
Enten er det ham eller måske mig der er gift med den forkerte? 😀
NÅ men min mand er ikke vild med kager, eller rettere: Det skal blot være nogle helt specielle kager og de skal som regel være proppet med chokolade.
Hans favoritkager kan tælles på 1 hånd: chokoladetung brownie, chokoladecookies, kringle og så favoritkagen over dem alle: en toscakage med knasende sprød karamel-nøddetopping.
Vi skal på skovtur i morgen, med svigerfamilien, for at fejre min mands fødselsdag.
Turen går til Århus på Moesgaard museum, med indlagt frokost- og kaffepause i det fri (dristigt hvis man tør kigge vejrudsigter – det gør vi ikke).
Kaffetermokanderne kommer med og lækre kager også.
“Skal vi ikke spise en kage i skoven?” foreslog jeg min gemal…….
“Jo, oh suk, bager du så ikke sådan én toscakage, du ved, sådan en sprød én med mandler og karamel?”
Altså når min ikke-kage-begejstrede mand efterspørger kage, så folder jeg fileme ørerne ud. Så skal han få kage skal han!:-)
Når man har fødselsdag skal man have sine ønsker opfyldt, specielt kageønskerne da!
Jeg gik straks i gang med toscakagen og du får opskriften lige her. Den er nem at lave og ja jeg mener det faktisk. Easy peasy. Imens dejen bager, tilberedes topping. Voila!
Det er en syndig sag, så den rækker langt og der vil være lækker kage til mange kagesultne gæster.
I et tærtefad er der kage nok til mange, måske- 8-10 pers., alt efter hvor gode dine gæster er til at sige stop 😉Her kommer opskriften på:
Toscakage med marcipan & nødder. Få opskriften på en lækker nøddemazarin
Ingredienser
Kagebund
- 2 æg
- 125 gram sukker
- 125 gram smeltet smør
- 150 gram hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- 3 spsk. fløde
- 250 gram groftrevet marcipan
Karamel- og nøddetopping:
- 100 gram grofthakkede hasselnødder
- 100 gram grofthakkede mandler
- 100 gram sukker
- 100 gram smør
- 4 spsk fløde
- 4 spsk sirup
- 2 spsk hvedemel
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 175 grader varmluft
Kagebund:
- Pisk æg og sukker hvidt og skummende. Brug gerne en elpisker/røremaskine
- Tilsæt smeltet smør og fløde
- Bland mel og bagepulver og bland det forsigtigt i dejen.
- Riv marcipanen groft og vend det rundt i dejen med den dejskraber.
- Pensl et stort tærtefad med smør og hæld dejen heri. (ca. 30 cm. i diameter)
- Bag tærtebunden 15-20 minutter v. 175 grader varmluft nederst (200 grader alm. ovn). Den er færdig når den er sprød og gylden, men stadig lidt klæg indeni
- Imens kagen bager laver du karamel- og nøddetoppingen:
Karamel- og nøddetopping
- Smelt smør og sukker i en gryde
- Hak mandler og hasselnødder groft og tilsæt
- Tilsæt fløde og sirup.
- Tilsæt hvedemel til sidst.
- Lad karamelblandingen simre ved svag varme til karamellen begynder at samle sig. Rør godt rundt.
- Hæld karamelbladingen på tærtebunden og bag toscatærten yderligere 5-7 minutter. Hold skarpt øje. Kagen er færdig når karamellen bobler godt op og nødderne begynder at se ristede ud på toppen.
- Fortvivl ej, hvis karamellen ser ret tyndflydende ud. Den sætter sig når den stivner. Hvis du bager kagen for længe, risikerer du, at den bliver stenhård, når den skal skæres, så pas på med det 😉
- Kagen bør afkøle helt. før du serverer den
- Kagen opbevares tildækket. Den kan holde sig frisk i 3-4 dage. Opbevar den gerne på køl
Noter
Toscatærte er en af mine yndlingskager! Mazarin med sprød karamel og nødder
Rigtig rigtig fin kage – der er nem og hurtig at lave og den dufter himmelsk og ligner en million.
Et lille stykke kage blev lirket op til photo-shoot og vi kom da også lige til at prøvesmage. Vi kunne bare ikke lade være.
Her følger lidt billedanvisninger på arbejdsprocessen.
En nem og vanvittig lækker kage, fyldt med lutter lækkerier: smør, en masse smør, sukker, marcipan, nødder, fløde, sirup.
Jamen det kan da ikke gå galt med disse herligheder, vel?? 😉
Sådan bager man toscakage eller toscatærte, som den også hedder. Se billederne fra start til slut her:
Tror lige den går an som fødselsdagskage i morgen. Fødselaren har godkendt den.
En skøn og helt perfekt fødselsdagskage. 🙂
Kagen var FÆNOMENAL! Den smagte helt vidunderligt. Der var “karamelknæk” og karameltoppingen smagte så vidunderligt. Mazarinbunden var lækker.
Her ser du lige et “efter-foto” fra Dyrehaven. Du kan læse en samlet beretning om vores fødselsdagstur til Århus her
Ja det er så lige en lækker bageudfordring du har fået her, men heldigvis en nem en af slagsen.
Kast dig roligt ud i den og se hvad dine gæster siger. 🙂
Jeg håber at kunne snige mig til at poste lidt fra familiefødselsdagen i morgen.
Vi skal besøge det nye Moesgaard museum, spise frokost og drikke kaffe i Guds grønne natur. Til sidst slutte dagen af med en herremenu på Hereford Beefstouw – uhm! Vi glæder os.
Måske du bare nøjes med at springe på den lækre toscakage? Rigtig god fornøjelse til dig.
Skal til at bage din Toscakage nu, og vil høre om man også kan komme nougat i (har en del tilbage fra jul som jeg ikke fik brugt).
Glæder mig til at bage den😀Mvh. Tina
Kan den mon fryses????
Virkelig god kage, har lavet den et par gange. 👌
Kan man nøjes med at bruge en 7% fløde? 😉
Denne kage er virkelig god. Den er klart en af mine Favoritter. Den er let at lave og smager helt fantastisk. For at variere den lidt har jeg tilføjet saften fra 1 citron til dejen sammen med smør og fløde. Det giver lidt syre som modspil til marcipanen og sukkeret. En anden vinder, er at bruge en sirup med smag. Sirup med mandelsmag er SÅ lækkert! Har også prøvet med en hjemmelavet blommesirup, som også fungerede helt fint. Tak for opskriften 😊
Jeg bagte din Toscakage i går, efter en hård søndag med træfældning. Det var liiiige hvad vi havde brug for og den bragte stor lykke til aftenkaffen. Smager virkelig virkelig godt.
Hej
Nu har jeg bagt den lækre Tosca kage 3-4 gange, og vil bage den igen i morgen. Den er virkelig god. Og man kan bruge alle slags nødder, jeg bruger selv , mandler, pistacienødder og saltede peanut. Nogle gange bruger jeg kun 200 gr marcipan, og den er lige så god.
Har købt 4 tærteforme med en diameter på 10cm (lidt mindre i højden end en stor tærteform). Hvor mange af den størrelse bliver der mon cirka ud af denne opskrift? 🙂
Hvor stort et rærtefad skal der bruges. En del af fyldet flød ud over kanten, der så ikke for godt ud. Opgiv størelsen på fadet i opskriften.
Tror du at man kan skifte hasselnødderne ud med saltede peanuts? Jeg tænker, at det salte sammen med karamellen måske kunne være lækkert…
Åh, den er jo alt for god! (Jeg havde pekannødder til overs, som jeg kom i). Dine kager er altid en stor succes – mange tak fra både venner, familie og kollegaer 😉
Kære Gitte!
Tusind tak for en skøn, skøn kageopskrift, som du vil dele med os.
Jeg har haft 2 hold gæster, som alle har nydt din kage. Imellem gæstebudene har den halve kage været frossen. Den blev taget ud af fryseren dagen før gæsterne skulle komme, og den behøvede ikke at blive varmet op.
Den blev desværre ikke blank på overfladen lige som på billedet, så jeg vil spørge dig, om man behøver at bruge mel i nøddeblandingen.
Kh Tina
Jeg bagte den i går. Den smager alt, alt for godt!
Hej Gitte. Den ser god ud! Tror du jeg kan bruge en springform? Jeg ejer ikke en tærteform.
Jeg blev simpelthen nødt til at prøve den her. Jeg elsker marcipankager, og jeg elsker toscakage. Nu står den i ovnen og venter på karameltopping. Og jeg skal desværre vente længe endnu, inden kagen er kold – Men jeg GLÆDER mig til at spise den sammen med dagens høst af jordbær fra haven 🙂
Hvor længe mon den holder sig “god” ? 🙂
Kan jeg skifte mandlerne ud med hassselnødder, altså bruge 200g i stedet for? Eller har du evt. et andet forslag? Tusinde tak for de gode opskrifter ?. Mvh Anni
Hej Gitte,
Tror du jeg kan bruge honning i stedet for sirup?
Knus fra mis
Hej – den kage lyder dejlig. Jeg skal bruge nogle små kager til en reception (uden tallerkener) – tror du ikke man kan bage dem som små bitte linser?
Jeg vil forsøge at bage denne kage til min del af et stort kagebord.
Jeg vil gerne vide om den kan fryses, da jeg ikke har tid til at bage hverken samme dag, dagen før eller dagen før igen?
Hvor længe kan den holde sig, og hvad måde gemmer jeg den bedst på?
Har kun et ord VERDENSKLASSE <3
Mmmh, den er god! Men nok ikke sund 🙂
Fik den lavet i går og måtte smage et stykke men er sikker på den er endnu bedre i dag efter den har sat sig.
Tak for tips’ene omkring faldgruber vedr. bagetider, det tror jeg har hjulpet en hel del.
MVH.
Hej Gitte.
Jeg har bagt en spiselig kage, er rimelig stolt af mig selv.
Den blev f….. super god.
Hilsen Rita.
Hej Gitte.
Lad mig lige slå fast med det samme, jeg kan ikke bage.
Det er nok 20 år siden jeg har prøvet sidst, og det har vi alle fortrængt.
Jeg har bestemt mig for at det skal være din toscakage, men hvad for størrelse forme skal jeg købe, for sådan nogle har jeg da ikke, men jeg har set at imerco har tilbud på dem i øjeblikket.
Tak for all dine skønne madopskrifter, vi har vist aldrig fået så god mad , som efter jeg fandt din blog.
Hilsen Rita.
Var den god?
Også et stort tillykke til ham, herfra. Vh Ulla
Stort tillykke med gemalen 🙂
Hold da op den kage ser lækker ud! Den er hermed gemt til opskriftsamlingen 🙂