Tournedos med hjemmelavede Pommes Rösti og ærter

 

DSC_2630

Hej med jer!

I dag er det fredag og der stod kylling på menuen, som altid hver fredag. Det var kylling  som børnene elsker den allermest, I ved med sprødt skind og købefritter. Hm, hm. Den kylling gider jeg altså ikke skrive om. 😉

Der må hives et blogindlæg frem fra skuffen. En skuffe der heldigvis er godt fyldt. 😉

Tournedos med hjemmelavede Pommes Rösti er på menuen i dag.

En fornem ret der var på menuen her i huset for et par uger siden.

Flere gange har jeg eksperimenteret med hjemmelavede Pommes Rösti ,med ret svingende resultat. Så hænger de fast i panden, så bliver de for flydende. Denne gang lykkedes det! Måske fordi jeg fik krammet tilstrækkeligt meget vand ud af de revne kartofler?

Tricket er vist også, at Rösti’erne skal steges i rigeligt olie. Rigeligt olie 😉

DSC_2632Opskrift på Pommes Rösti til 4 personer:

1 kilo kartofler revne kartofler

1 stort revet løg

2 æg

Salt/peber.
DSC_2601 Har du en køkkenmaskine der kan hjælpe dig med at rive kartoflerne, vil det være perfekt. Det er et lidt stort arbejde på et gammeldags rivejern, men det kan lade sig gøre.DSC_2602

Drys lidt salt over kartoflerne, og sørg for at hæld vand fra undervejs. Kram så vidt muligt al overskydende vand fra. Måske kan du lægge de revne kartofler i et klæde og vride væden ud?

Æggene og revet løg tilsættes når der ikke kan krammes mere væde fra kartoflerne.

DSC_2603

Form herefter små kugler af kartoflerne, og tryk dem flade med håndfladen. Jeg lavede mine Rösti  i ovnen. Penslede bagepapiret med olie, og penslede også Röstierne på toppen med rigeligt olie. DSC_2604 DSC_2605

Der var ikke plads til alle Röstierne på bagepladen, så jeg stegte resten på panden (jeg ville også afprøve hvilken stegemetode der var bedst)

Det er klart nemmest at stege Röstierne i ovnen, og mindre fedtholdigt, så brug gerne denne metode. Det bliver et helt fint resultat. Rösti skal stege ca. 30 minutter i ovnen v. 175 grader varmluft, eller til de er gyldne og sprøde.

Rösti på panden bliver dog også rigtigt lækre. Tricket er rigeligt olie, og endnu et trick: Röstierne skal først vendes når de er helt hårdtstegte (ellers vil de nemt falde fra hinanden – får straks flash-back til mine tidligere Rösti-erfaringer 😉DSC_2617Jeg må med skam bekende, at jeg ved en fejl fik slettet billederne af de lækre Tournedos, før de kom på panden. Tykke høje bøffer med baconkant. Håber du kender en Tournedos af udseende, både før og efter stegning?

Her ser du et billede af en stegt Tournedos. Desværre stegt lige et minut for meget. Det er svært at styre stegetiden på Tournedos synes jeg! Kunsten er at få den høje bøf stegt i midten, uden at resten bliver for hårdt stegt. Bliver det yderste middelstegt, vil den nemt kunne blive rå i midten. Gruble!
DSC_2629

Ja har ikke luret tricket med en Tournedos, har du? Denne bøf var dog smagfuld og mør alligevel, men smørmør var den ikke. Næste gang giver jeg den et minut kortere. Stegetiden på slagterens pakke var 3-5 minutter på hver side ved middelvarne. Jeg gav bøffen 5 minutter. Måske jeg kunne nøjes med 3 minutter??

Til retten lavede jeg købe-bearnaise og grønne ærter. DSC_2631

Hvis du undrer dig over hvad det er der ligger bagerst på tallerken, så er det “pitabrøds-chips”. Pitabrød penslet med olie og drysset med krydderi  lavet efter inspiration fra Twin-food. Dem hører du mere til på et andet tidspunkt 🙂

Vi ses!

I morgen skal jeg på restaurantbesøg i Århus. For en gangs skyld skal jeg ikke lave maden selv, og det glæder jeg glæder mig til! 🙂

Du hører nærmere…

DSC_2625

Mere inspiration

8 Kommentarer

  1. Dennis 6. april 2017 af 20:50- Svar

    Jeg faldte lige over siden og tænkte jeg lige ville give et råd med på vejen.

    Begge dine elementer her har faktisk bedst at både stegning på pande og i ovn bagefter.
    Tornados bør bringes i halv smør halv olie. Kraftig varme og steg i cirka halvandet minut på hver side. Herefter i ovnen i cirka 5-6 minutter på 180 varm luft. Røsti er faktisk tæt ved samme fremgangsmåde. Bare omvendt, klem kartoflerne meget, meget kraftigt og over flere omgange, form dem og smid dem i ovnen med lidt olie sprøjtet udover. Salt dem også gerne inden. Når de har fået nok til lige præcis at hænge sammen, kommer de på panden i en god lag olie så de dækkes cirka halvdelen af dem. Vend dem og voila, perfekt resultat hver gang 🙂

    Mvh den glade kok 🙂

    • Gitte Hansen 6. april 2017 af 21:54- Svar

      Hej Dennis – du glade kok
      ELSKER bare så gode råd fra en prof! Tusind tak for de gode råd som da bestemt skal prøves her. Får helt lyst til steaks og Rösti nu – måske det skulle prøves i ferien? Uhm.
      Rigtigt gode fiduser og tak især for rösti-tippet – de er så bøvlede at vende på panden, for de rasler jo så nemt fra hinanden. God ide med ovn først. Genialt!
      Jeg kan også sagtens forestille mig at steaksene bliver endnu mere møre og lækre?
      Uhm – og tak
      Mange hilsner
      Gitte – den glade amatør 🙂

  2. Maja 24. april 2015 af 20:07- Svar

    Hej
    Hvor lang tid skal rösti ca have i ovnen ? Jeg synes ikke lige jeg kunne læse det nogle steder (:

    • Gitte Hansen 24. april 2015 af 20:48- Svar

      Hej Maja
      Ups – ja det var da en smutter. Jeg har skyndt mig at rette indlægget til. Nu er det jo godt nok ved at være længe siden jeg lavede denne ret, men jeg vil mene ca. ½ time v. 175 grader varmluft, eller til de er er gyldne og sprøde.
      Rigtig god fornøjelse med dine Rösti’er og håber at svaret rækker 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

  3. Nanna 12. februar 2015 af 14:31- Svar

    Hvornår kommer løget ind i billedet mht. rösti-opskriften? Skal de blandes i kartoflerne, inden man vrider dem for væde eller bagefter, eller er det fuldstændig ligemeget? Måske skal de slet ikke med??

    Venligst
    Nanna

    • Gitte Hansen 12. februar 2015 af 14:46- Svar

      Hej Nanna
      Hov det var da vist en svipser. Sikke en brøler, jeg har skyndt mig at rette opskriften til. TAk. JO de revne løg skal tilsættes efter væden er krammet af kartoflerne. Rigtig god fornøjelse med dine rösti og god fornøjelse i køkkenet fortsat. 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

  4. Sus 16. marts 2013 af 21:02- Svar

    Nåmen her er jeg igen… 😉

    Brun bøfferne ved høj varme på en (grill)pande, og så i ovnen med dem 6-8 min. Herefter hvile ligeså længe som de har stegt, og så har du skønne bøffer med en flot stegeskorpe, og lyserøde hele vejen igennem. Stegetiden varierer selvfølgelig efter tykkelse…

    Vi har lige sat sådan 2 til livs, uuuhmmm… 🙂

    Kh. og god lørdag aften – Sus

    • Gitte Hansen 17. marts 2013 af 00:10- Svar

      Hej Susie.
      Dejligt du er her igen! og dejligt du kan give mig gode råd med Tournedos’erne! I ovnen 6-8 minutter? På hvilken temperatur? og hviletiden kommer herefter?
      Hvor længe bruner du bøfferne på panden?
      Kh en glad køkkenamatør der ELSKER gode råd.
      Lyder som en lækker lørdagsmenu I har spist! 🙂
      Tak for din hilsen og skønt, at du har lyst til at følge mig her 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

Læg en kommentar