Tournedos med pommes rösti. Uhm i dag får du opskriften på en nem og lækker menu, på både kød og tilbehør.
En fornem ret der var på menuen her i huset for et par uger siden.
Tournedos med bacon og hjemmelavede røsti kartofler.
Flere gange har jeg eksperimenteret med hjemmelavede Pommes Rösti. De sprøde kartoffelpandekager smager bare så godt og de bliver helt sprøde. De var perfekt tilbehør til en dejlig bøf.
Tricket, når du laver pommes røsti, er at du skal kramme så meget så muligt vand ud af de revne kartofler. Et andet trick er også, at du skal stege dem i rigeligt olie.
Nedenfor får du opskrifter på både tournedos og røsti
Tournedos med hjemmelavede Pommes Rösti og ærter – lækre bøffer med tilbehør. Få gode opskrifter her
Ingredienser
- 4 stk stk. tournedos tykstegsmedaljoner kan også bruges
- 4 skiver bacon
- Salt/peber
- Smør til stegning
Sådan gør du
- Tag dine tournedos ud af køleskabet og lad dem stå i stuetemperatur i ca. 5 minutter. Dup kødstykkerne tørre
- Vikl bacon om bøfferne, hvis du ikke har købt dem færdige med bacon om. Sæt evt. en tandstikker i, til at holde baconenderne samlet.
- Sæt bøfferne på højkant på baconsiden, på en varm tør pande/ grillpande. Steg bøfferne ½-1 minut, så baconskiverne bliver stegt hele vejen rundt. Steaks'ene kan også grilles
- Først til sidst steges tournedos'ene på den vandrette flade. Krydr godt med salt og peber. Stegetid ca. max. 2 minutter pr. side. Tilsæt evt. lidt smør til stegningen
- Lad bøfferne hvile 2-3 minutter før servering.
Noter
Uhm sikke en dejlig menu: tournedos bacon serveret med pommes røsti og dampede ærter
De sprøde pommes røsti, smager bare så godt og så er de faktisk nemme at lave.
Jeg lavede bare røsti med kartofler i dag, men få flere tips her nedenfor.
Du kan få flere lækre opskrifter på hjemmelavede pommes røsti her:
1.
2.
3.
Drys lidt salt over kartoflerne, og sørg for at hælde vand fra undervejs. Kram så vidt muligt al overskydende vand fra. Vrid gerne de revne kartofler i et klæde, det virker bedst. Rösti stegt på panden bliver rigtigt lækre. Tricket er rigeligt olie, og endnu et trick: Röstierne skal først vendes når de er godt sprøde. 😉
Jeg dampede lidt ærter i mikrovnen og lunede en bearnaise til, som sovs. Voila!
Det var en nem og lækker menu. Spring du bare på dén.
Jeg faldte lige over siden og tænkte jeg lige ville give et råd med på vejen. Begge dine elementer her har faktisk bedst at både stegning på pande og i ovn bagefter. Tornados bør bringes i halv smør halv olie. Kraftig varme og steg i cirka halvandet minut på hver side. Herefter i ovnen i cirka 5-6 minutter på 180 varm luft. Røsti er faktisk tæt ved samme fremgangsmåde. Bare omvendt, klem kartoflerne meget, meget kraftigt og over flere omgange, form dem og smid dem i ovnen med lidt olie sprøjtet udover. Salt dem også gerne inden. Når de har… Læs mere »
Hej
Hvor lang tid skal rösti ca have i ovnen ? Jeg synes ikke lige jeg kunne læse det nogle steder (:
Hvornår kommer løget ind i billedet mht. rösti-opskriften? Skal de blandes i kartoflerne, inden man vrider dem for væde eller bagefter, eller er det fuldstændig ligemeget? Måske skal de slet ikke med??
Venligst
Nanna
Nåmen her er jeg igen… 😉
Brun bøfferne ved høj varme på en (grill)pande, og så i ovnen med dem 6-8 min. Herefter hvile ligeså længe som de har stegt, og så har du skønne bøffer med en flot stegeskorpe, og lyserøde hele vejen igennem. Stegetiden varierer selvfølgelig efter tykkelse…
Vi har lige sat sådan 2 til livs, uuuhmmm… 🙂
Kh. og god lørdag aften – Sus