Trylleri i Römertopf: Nakkesteg i karrysauce med æbler og løg

Trylleri i Römertopf: Nakkesteg med æbler og løg i karrysauceDet er æblesæson og jeg har gravet dybt i opskrift-fotoarkivet og fundet en opskrift til dig på den lækreste Römertopf-ret, der blev lavet her i huset for længe siden. En lækker mør nakkesteg i karrysauce – fyldt med løg og æbler.

En stegeso er perfekt til efterårets simreretter og retten er særlig perfekt for dig der lige nu har mange æbler i haven.DSC_5762Jeg har brugt en rest karrysuppe i saucen, men den kan fint udelades. Kokosmælk, løg, æbler og rigeligt karry kan fint gøre det ud for en liflig sauce alene.Trylleri i Römertopf: Nakkesteg med æbler og løg i karrysauceKombinationen er uovertruffen og retten smager fantastisk med ris til. Nakkestegen bliver mør og velsmagende. Jeg har kun lovord til overs for denne ret.

OBS.: Jeg brugte min store Römertopf til denne ret. Gør det, hvis du laver mad til mange/ til flere dage eller vil være sikker på at saucen ikke “bobler ud”.

DSC_5781Ingredienslisten er lidt lang – men fortvivl ej. Tænk på, at når du fylder Römertopfen bliver der lavet både kød, tilbehør og sauce i ét. Saucen skal bare jævnes og risene koges. Voila.Trylleri i Römertopf: Nakkesteg med æbler og løg i karrysauce

Trylleri i Römertopf: Nakkesteg i karrysauce med æbler og løg
 
Forberedelse
Tilberedelse
Tidsforbrug
 
Lækker mør nakkesteg med løg og æbler i karrysauce
Forfatter:
: Retter til Römertopf/stegeso
: Slow food - simremad
Portioner: 8-10 pers.
Det skal du bruge:
  • 1 nakkesteg á 2 kilo
  • 6 æbler i både
  • 4 rødløg i både
  • 4 alm. løg i både
  • 1 glas syltet paprika
  • 1 stor dåse kokosmælk + 1 fyldt dåse med vand
  • ½ liter karrysuppe - (kan erstattes med vand og en ekstra spsk. karry)
  • 3 spsk karry
  • salt/hvidløgspeber
  • 2½ dl. madlavningsfløde
Sådan gør du:
  1. Sæt begge Römertopfhalvdele i vand. Fyld den ene med vand i vasken og sænk den anden ned oveni. Stegesoen skal suge vand i minimum et kvarter.
  2. Jeg brugte min store Römertopf til denne ret.
  3. Skær æbler og løg i både og fyld i Römertopfen
  4. Hæld de syltede paprika ved - og også vandet fra glasset
  5. Hæld kokosmælken ved og skyl dåsen med vand og tilsæt også det.
  6. Hæld karrysuppen ved - (kan erstattes med ekstra vand)
  7. Drys med karry- salt og peper
  8. Læg nakkestegen på toppen, godt krydret på begge sider med salt/hvidløgspeber og rigeligt karry
  9. Sæt stegesoen i en kold ovn og tilbered retten minimum 2½ time v. 175 grader varmluft (3½ time v. 150 grader varmluft, 4½ timer v. 125 grader varmluft osv.)
  10. Tag nakkestegen op og lad den hvile tildækket imens du jævner saucen med fløde.
  11. Skær nakkesteg og servér med ris til

DSC_5763Jeg havde købt en Karolines karrysuppe, som vi kun havde fået spist halvdelen af. Resten kom i stegesoen. Suppen kan fint udelades, men giver en god cremet konsistens og smager rigtigt godt – så kan du opdrive en sådan suppe, så tilsæt den gerne til retten. DSC_5771Det blev en rigtig lækker ret, som desværre ikke præsenterer sig særligt godt på fotos. Jeg jævnede saucen som den var, med løg og æblestykker. Saucen kan blendes, hvis du foretrækker det. Smag saucen til med ekstra salt/peber og måske lidt ekstra karry.Trylleri i Römertopf: Nakkesteg med æbler og løg i karrysauceSynes du processen lyder uoverskuelig kommer der en how-to-do-billedfremvisning her:

Fantastiske Römertopf. Helt proppet til randen med æbler, løg og kød i kilovis. Den klarer det hele 😉Trylleri i Römertopf: Nakkesteg med æbler og løg i karrysauceStegen er nemmere at skære ud, hvis du lader den hvile imens du laver saucen. Skær gode tykke skiver med din skarpeste kniv. Det kan være svært at få hele skiver, når man langtidssteger i stegeso, men det er prisen. Kødet bliver til gengæld supermørt. Er du til pulled pork er en stegeso derfor også det helt rigtige for dig.
Trylleri i Römertopf: Nakkesteg med æbler og løg i karrysauce Så er der serveret.

Mør nakkesteg med ris og lækker karrysauce jævnet med fløde. Ja smukt ser det ikke ud, men en himmerigsmundfuld er det.

Rigtig god appetit 🙂
Trylleri i Römertopf: Nakkesteg med æbler og løg i karrysauceDer har været lidt mere tyst på bloggen de sidste dage, end der plejer at være. Der er blevet trykket på min pauseknap – med ro, hvile og søvn til følge. Du kan tro at der er en lille Kallehund der stornyder at have sin hundemor hjemme på sofaen. 🙂

Jeg synes det er ØV at være energiforladt og uden lyst til at bage eller lave mad. Blogskriveri har der heller ikke været meget energi til,  og rart at vide at spisekammeret er fyldt til dig på bloggen, så du ikke behøver at gå sulten i seng. 😉

Det var dejligt at skrive opskrift til dig og så fint at have opskrifter på lager der kan hives frem, når/hvis man hænger lidt i bremsen. Nu venter sol, tæppe og te på terrassen. Jeg vil suge solvitaminer til mig.

God weekend til dig 🙂

Mere inspiration

2 Kommentarer

  1. Jenny 13. oktober 2015 af 18:13- Svar

    Kære Gitte
    Jeg er glad for at læse i nyere indlæg, at det går fremad for dig. Denne vil jeg prøve i min slow cooker, i går lavede jeg pulled pork i den, og kan du sige mørt kød.

    Bh
    Jenny

    • Gitte Hansen 14. oktober 2015 af 20:36- Svar

      Hej Jenny
      Tak for din søde hilsen og spændende med sådan en ny køkken-ven du har fået dig. Gid jeg havde lidt mere plads i køkkenskabene, for så skulle en slow cooker da bestemt også på ønskelisten. 🙂
      Spændt på om retten blev en succes.
      Mange hilsner
      Gitte

Læg en kommentar