Tykmælksfromage med vanilje og knas af Daim og saltmandler

Tykmælksfromage med knas af Daim og saltede mandleDet er mandag. Det er sent og jeg er lækkersulten. Det bliver ikke meget bedre når jeg kigger i mit opskrifsarkiv igennem og hvor jeg kan se, at næste opskrift i rækken er en af mine yndlingsdesserter:

Tykmælksfromage med vanilje og  knas af Daim og saltmandler.

En lynhurtig desssert, der tager 10 minutter at lave, men 3-4 timer at vente på. Fromagen skal køle ulideligt længe før servering. Åh suk hvor kunne jeg godt spise sådan en servering nu!

Jeg iler med at bringe opskriften. Den er nem. Det er at lave tykmælksfromage og det er også nemt at købe ind til den.

Tykmælksfromage med knas af Daim og saltede mandle

Til tykmælksfromage skal du bruge: 

½ liter tykmælk (eller ymer, koldskål , vaniljeyoghurt eller kærnemælk. Brug gerne fuldfede produkter, det giver bedst smag)

3 spsk. sukker

1,25 fløde (gerne fløde light)

2 tsk. vaniljepulver (den bedste er den fra Urtekram, synes jeg. Den er dyr men drøj i brug).

4 blade husblas

Knas: 50 gram Daim-chokolade, 50 gram saltmandler.

Tykmælksfromage med knas af Daim og saltede mandle

Sådan laver du tykmælksfromage med knas af Daim og saltmandler:

  • Læg husblas i blød i koldt vand i 5 minutter
  • Bland vanilje og sukker i tykmælken. Ryst fløden i melryster og tilsæt den piskede fløde til tykmælksblandingen.
  • Hæld det overskydende vand fra husblassen og lun den opblødte husblas 5 sekunder i mikrobølgeovnen. Den er nu helt flydende.
  • Rør lidt af tykmælk sblandingen i husblassen, så den bliver tempereret. Hvis den er for varm når du rører den i tykmælken vil den “trevle”.
  • Rør  den afkølede husblasblanding i tykmælken i en tynd stråle. Rør godt imens.
  • Hæld tykmælksfromagen i den endelige serveringsskål (en stor eller 4 portionsskåle).
  • Fromagen stilles til afkøling i køleskab 3-4 timer

DSC_8551

  • Lige før servering tilberedes “knas”. Hak chokolade og saltmandler groft og drys på. Det var helt mit eget påhit, men hold fast hvor var det lækkert!
  • Man kan købe færdiglavede saltmandler men det er nemt at lave dem selv også. Se selv her. Opskriften er med karry og krydderi, men du følger bare samme anvisninger, og tilsætter blot salt.

Tykmælksfromage er den BEDSTE og nemmeste dessert og hvis din familie er så stride, at de kan finde på at sige, at det smager som “morgenmad” så ignorer det blot og STORNYD den lækre servering. Det er jo bare fordi det ligner tykmælk med müsli, men det er det jo SLET ikke, det er bare din familie der er reaktionær! 😉

Jeg storelsker kombinationen af vanilje og tykmælk, her toppet med Daim og saltmandler. Så bliver det ikke meget bedre. En nem og billig dessert – som jeg vil anbefale den til dig uden at blinke! En skefuld fromage med saltede mandler og lækker chokolade. Uhm!

Du kan server fromagen med kirsebærsauce i stedet eller mandelnougat, uanset hvad, bliver tykmælksfromagen SÅ lækker!

Husblas-forskrækket? Det skal du ikke være. Prøv at tilbered den i mikrobølgeovnen, så er det ikke så svært. En husblas-succesoplevelse vil gøre dig stærk og give dig husblas-selvtillid. Bare kom an! ¨:-)

Det er ikke længe siden jeg fik min første husblas-debut, og hvis jeg kan, kan du også  🙂

Knas-toppingen kan du jo også sagtens eksperimentere med. Lidt frisk frugt måske, lidt karamelsauce, lidt chokoladesauce? Syltede pærer? Kun din fromage-fantasi sætter grænserne 🙂

Tykmælksfromage med knas af Daim og saltede mandleRigtig god fornøjelse med din fromage.

P.S.: Jeg iler til køjs. Madpakkesmøreren, der stod op kl. 04.45 for at sende sønnikke afsted til London, er mørbanket og træt. Sønnike er landet sikkert i London og har sendt en beroligende sms til sin mor “Vi er i London :-)” Fedt, så er moren mere rolig. Fedt også at var en smiley i den sms. Jeg er ikke så godt vant, får vel et par stykker om året fra sønnike, så det er STORT det her. “Vi er i London”. Således beroliget går jeg nu trygt og lettet i seng  🙂

Seee you in the morning 🙂

 

Mere inspiration

Læg en kommentar