Vanilje panna cotta med mandariner og lakridsdrys

Nu skal du høre om verdens nemmeste dessert, en fløderig sag der kan laves med få anstrengelser og ganske få ingredienser. Desserten smager fortryllende, og ikke som en dessert der er lavet på et kvarter.

Nu skal du få opskriften på den lækreste Panna cotta vi spiste som nytårsdessert, men som også vil du’ som almindelig gæstedessert eller som weekenddessert en dag du bare vil forkæle dine nærmeste.

Panna cotta består kun af fløde og vanilje – enkelt, simpelt, lækkert. Smager som vaniljeis, bare blødere i smagen på en måde? Prøv det, jeg er sikker på at du vil elske panna cotta 🙂

2014-12-31 21.59.44

Jeg pyntede med mandariner, men ville have lavet appelsinsirup, hvis kræfterne havde rakt. Det gjorde de ikke, men mandariner var også fint. Jeg strøede også et lakridsdrys på toppen, og lakrids gav den søde panna cotta en fin kontrast. Der skal noget syrlighed til og noget kontrast, da panna cottaen er fin, neutral og vaniljesød hvis den står alene.

Her kan du se vaniljeprikkerne og måske fornemme den lækre fløjlsbløde flødesmag?

2014-12-31 22.01.48

Opskrift på vanilje panna cotta med mandariner og lakridsdrys:

Du skal bruge (4 pers.):

½ liter piskefløde

1 vaniljestang

5 spsk sukker

4 blade husblas

2014-12-31 21.49.20

Sådan laver du vanilje panna cotta:

  • Varm piskefløden op ved svag varme.  Brug gerne en slip-let gryde, så du undgår fløden brænder på.
  • Skrab vaniljemarven ud af vaniljestangen, opblød med lidt af sukkeret.
  • Tilsæt vaniljemarv og vaniljestang til fløden.
  • Lad fløden og vaniljen simre ca. et kvarter.
  • Lad husblassen trække i koldt vand i 5-10 minutter. Tag herefter husblassen op med det vand der hænger ved og læg det i en mikrobølgeovns-ovnfast skål. Varm husblassen op i 5 sekunder af gangen til den er opløst. Du kan også bruge vandbad til husblassen, men jeg synes mikrobølgeovn er nemmest.
  • Bland 4-5 spsk. af flødeblandingen i husblassen så den afkøles.
  • Fisk vaniljestangen op, tag gryden fra varmen og hæld herefter husblasblandingen i fløden i en tynd stråle. Rør godt.
  • Hæld panna cottaen i 4 portionsskåle og stil på køl i mindst 4 timer.
  • Tilbehør:
  • Appelsinsirup, hindbærsirup, jordbærsirup og evt. et drys lakridspulver? Brug gerne din fantasi.

Nem dessert! Den er klaret på et kvarter, det er blot afkølingstiden du skal vente på.

Panna cottaen kan lirkes ud af formen, og serveres på en tallerken, hvis du synes, men den kan også serveres i portionsskålen. Du bestemmer.

Eksperimentér gerne lidt med en frugtsirup som tilbehør, hvis dine kræfter rækker. Vi måtte nøjes med mandariner, men ærligt talt var det fornemt at vi overhovedet fik dessert nytårsaften med et brækket kraveben som hårde odds.

2014-12-31 21.59.55

Det går fremad. Stærkt fremad smertemæssigt. Jeg har dog slet ikke førlighed i armen endnu, men håber snart det kommer, når jeg begynder at turde bruge den. I takt med smerterne svinder bliver jeg mere modig 😉 Tror dog også fysioterapitræning vil være en god idé, så det står øverst på denne uges ønskeseddel.

Jeg har haft en skøn søndag med familien med en lang gåtur i den smukkeste januarsol. Her hvor jeg bor har vi adgang til et lækkert vådområde med et rigt fugleliv og natur til alle sider. Skønt sted at afstresse og rekreere.

Vi går mod lysere tider <3

2015-01-04 12.48.46

Mere inspiration

2 Kommentarer

  1. Solvejg Bøger 6. januar 2015 af 17:48- Svar

    Panna cotta –
    Nem lækker dessert, som er nem at variere.
    Jeg har flere gange lavet en lille dessertanretning med et lille glas med hvid chokolade panna cotta med en top af frugtsirup, et lille stykke kage – f.eks. Brownie og frisk frugt f.eks. jordbær dyppet i chokolade.
    Småt og delikat.

    • Gitte Hansen 6. januar 2015 af 20:03- Svar

      Hej Solvejg
      Det er altså nogle heldige gæster der kan sætte sig til dit gæstebord. Fantastisk lækker dessertanretning lyder det til, næsten et bryllup værdigt. Uhm. Nu bliver jeg jo lækkersulten. Igen 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

Læg en kommentar