Vaniljefromage – uhm i dag skal du høre om en rigtig nem og lækker fløjlsblød fromage dessert.
3 ting jeg har fundet ud om fromage og hvorfor den lækre dessert er et hit:
- Jeg EEELSKER tykmælksfromage – det smager bare SÅ godt!
- Juhuu jeg kan finde ud af at LAVE fromage og det er jo super nemt!
- Husblas er ikke sport farligt eller besværligt
Forleden skrev jeg om den lækreste tykmælksfromage med mandelknas
Det var en sand succeshistorie, og i går gentog jeg successen.
Vi havde et glas kirsebærsauce tilovers fra julen og jeg tænkte, kirsebærsovs og tykmælksfromage? Ville det ikke være en god idé?
Jo det kan jeg love dig for det var. En vinder dessert – en skøn fromage med mange vaniljeprikker i.
Vaniljestænger er jo lidt dyre at købe, men det smager altså bare rigtigt godt med ægte vanilje i denne vaniljefromage.
Har du kun vaniljesukker, så går det selvfølgelig også fint an. Du bestemmer 🙂
Denne vanillefromage er lavet på tykmælk og der er næsten intet sukker i. Faktisk er det en kalorielet dessert, men alligevel smager den himmelsk.
Jeg brugte tykmælk med 3,5% fedt, men du kan sagtens bruge en med færre fedtprocenter, f.eks. cheasy ell. lign. Skyr og ymer også. En koldskålsfromage er jo også super lækker.
Fromagen skal bare lige køle et par timer, men tilberedningstiden er meget kort. 10 minutter højst!
Der er en lille smule fløde i. Jeg brugte fløde light, så alt i alt en nem fedtfattig dessert. Fløde kan også sagtens udelades. Uhm en skøn dessert hele året rundt.
Vanilje fromage som alternativ jule dessert?
Måske du kan servere den juleaften, til dem der ikke er så vild med ris a la mande? En succesdessert der smager godt og som er let at lave.
Opskriften er rigtig nem og du får den lige her:
Vaniljefromage nem lækker fromage dessert – få en god nem opskrift her
Ingredienser
- ½ liter tykmælk ymer, skyr, ylette, koldskål ell. lign. kan bruges
- 4 blade husblas
- 3 spsk. sukker
- 1 vaniljestang marv eller 2 tsk vaniljesukker
- 1½ dl. fløde piskefløde eller fløde light Kan udelades
- Tilbehør: Kirsebærsovs rabarberkompot eller grofthakket chokolade
Sådan gør du
- Start med at lægge husblas i blød i vand i 10 minutter. Imens rører du vaniljefromagen.
- Bland tykmælk med sukker og vanilje. Rør godt. Pisk fløden. Jeg brugte en melryster. På den måde kan du på under et minut hurtigt lave pisket fløde, når det er så lille en portion.
- Vend den rystede/piskede fløde i tykmælksblandingen.
- Løft husblassen op af vandet og tøm skålen for vand. Læg husblassen tilbage i skålen med det vand der hænger ved (brug en keramikskål). Lun husblassen i mikrobølgeovnen få sekunder af gangen, til den er smeltet, rør godt efter hver opvarmning.
- Rør 1 spsk. tykmælksblanding af gangen i den lune husblas, til den er afkølet lidt. Når husblasblandingen er afkølet, kan den tilsættes tykmælksblandingen i en tynd stråle.
- Når husblassen er rørt godt ud i tykmælken, fordeles desserten i 4 dessertskåle/kokotter/portionsglas. Du kan også lave den i en hel skål.
- Læg film over desserterne og stil til afkøling i køleskabet i et 1-2 timer, eller til den er tyknet.
- Serveres iskold med kirsebærsovs eller andet f.eks. kompot eller grofthakket chokolade.
Noter
Du kan bruge al slags topping til fromagen - lidt sødme/syrlighed er god kontrast.
Jordbærkompot, rabarberkompot, grofthakkede brændte mandler eller lidt grofthakket chokolade? Fromagen kan holde sig på køl et par dage, så den kan fint forberedes i forvejenEn nem fromage lavet af tykmælk – en skøn dessert
Tykmælken røres med vaniljesukker, sukker og fløde og blandes med husblas. Voila. Det var faktisk slet ikke svært 🙂Jeg brugte fløde light, det fungerede fint.
Nogle gange kan man købe f.eks. Cremefine på tilbud. De kan holde sig i meget lang tid og det er rart altid at have fløde på lager. Nogle gange opstår der jo spontane dessert ideer. Det sker ihvertfald tit i mit køkken 🙂
Husblas er ikke svært at arbejde med. Du skal blot sikre dig, at blandingen ikke hældes direkte ned i tykmælkblandingen.
Du skal lige røre et par spsk. tykmælkblanding ned i husblassen først, så den bliver tempereret. Bare følg beekrivelsen ovenfor.Selve forberedelserne til fromagen tager kun få minutter, men det er afkølings-ventetiden der tager den længste tid.
Læg film over desserterne og stil til afkøling i et par timer.
Inden servering lunes kirsebærsaucen. Voila – det er såmænd det – så er desserten klar til servering.
Vi havde købt dette glas i et stort supermarked. Gourmet Danmark. Hvem mon producenten er? Hold da op hvor en lækker kirsebærsovs!
Den må vi huske til næste julesæson? Smagen er kraftig men afrundet, sød og lækker. Uhm.
Glasset var sat ned til 10 kr, jeg ærgrer mig selvfølgelig over at jeg ikke købte nogle flere glas!
Kan man bruge andet end kirsebærsovs til fromagen?
Jeps. Kan du ikke købe kirsebærsauce, så kan du bruge f.eks. rabarberkompot, jordbærkompot, æblegele eller hjemmelavet nougat/mandelkrokant som topping.
1.
2,
3.
4.
Man kan også røre lidt marmelade op med et par spsk vand. Et godt og hurtigt trick, der virker. 🙂
Læg et par spsk. kirsebærsauce på toppen af hver dessert. Servér resten i en skål ved siden af, så kan man efterfylde selv undervejs.
Fantastisk! En skøn fløjsblød fromage dessert med en frisk og lækker smag.
Tykmælksfromage med kirsebærsauce smager himmelsk! En frisk syrlig smag. Tykmælkens syrlighed, kombineret med sødme fra vniljen og dejlig kirsebærsmag.
Uhm en drømmedessert, og en af de virkeligt nemme. Den kan du roligt kaste dig ud i, og du kan sagtens servere den for dine gæster.
Kan desserten laves i forvejen?
Jeps det er nemlig det smarte ved denne dessert. Den kan laves op til 2 dage i forvejen. Så smart at der ingen stress er, når desserten skal på bordet.
Elsker du mon fromage lige så meget som jeg?
Uhm – jeg har en appelsinfromage i tankerne, det bliver vist næste eksperiment?
Citronfromage er allerede afprøvet. 80’er-desserterne kan godt tåle at blive genfødt i vores køkkener. 🙂
Få flere gode nemme opskrifter på fromage her
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.