Altså. Det er jo jul og vaniljekransene hører jo ligesom med. Gode vaniljekranse bagt med rigtigt smør og med en ægte vanilkestang. Ægte julekager med ægte god smørsmag.Men hvad gør man nu hvis man ikke ORKER at trille alle de vanillekranse? Eller hvis man er “gået ned på udstyr” og ikke har en vaskeægte kødhakker med vanillekranse-indsats??
Tja – så kunne man jo f.eks. trille kugler og så stoppe en chokoladeknap ned oveni?
Så bliver vaniljekransene jo hermed bare til lækre småkager med chokolade – skønne vaniljesmåkager eller vaniljeknapper kunne vi måske kalde dem?Som min datter sagde da hun så dem: “Normalt er der ingenting i midten af vanillekransene. Nu er der chokolade. Chokolade må vel være bedre end ingenting??” Sund børne logik. Det kan hun have så meget ret i. 😉
Her bliver du introduceret får mine mine vanilleknapper – de meget hurtigere småkager med vanilje og chokolade.
Dejen til kagerne er den vaskeægte klassiske vaniljekranse-opskrift og du bestemmer jo helt selv om du vil lave dine vaniljekranse med eller uden hul 🙂
Er du den lykkelige ejer af det rette udstyr eller orker du at trille, så lav dem gerne classic, men snup gerne den nemme genvej og lav vaniljesmåkager med chokolade, som jeg.
Glæd dig – de smager skønt og så er de meget nemmere at lave end rigtige vaniljekranse
Småkager med vanilje og chokolade opskrift
Ingredienser
- 175 gram blødt smør
- 3 dl. mel
- 1 dl kartoffelmel
- 1½ dl. sukker
- 100 gram mandelmel ell. 100 gram finthakkede mandler
- 1 vaniljestang marven
- 1 tsk bagepulver
- 1 æg
- Ca. 150 gram chokoladeknapper kan erstattes af hasselnødder eller M&M's
Sådan gør du
- Sukkeret røres med det bløde smør. Vaniljestangen skrabes og vendes med sukker. Tilsæt vaniljen
- De tørre ingredienser ingredienser incl. de finthakkede mandler blandes og dejen samles til sidst med ægget.
- Brug gerne røremaskine. Det bliver en hård fast dej.
- Put film over dejen og sæt den i køleskabet i ca. 1 time. Herefter kan du trille, rulle, forme hvad du ønsker.
- Form vaniljekranse eller tril små kugler på størrelse med en pebernød og stop en chokoladeknap ned i midten.
- Bag vaniljesmåkagerne ca. 7-8 min v. 175 grader varm luft. Kagerne er færdige, når de er sprøde og gyldne.
- Lad kagerne køle helt af før de puttes i kagedåse
Noter
Småkager med vanilje og chokolade – nemme og lækre vaniljeknapper
Til rigtige vaniljekranse hører rigtigt vanilje, så det gør der selvfølgelig også i disse lækre småkager med vanilje og chokolade.
Donér gerne en god vaniljestang på dem.
Kan du skimte vanillekornene her? Uhm – dejen smager også skønt og der må gerne prøvesmages 🙂
Tril små kugler på størrelse med en pebernød og stop en chokoladeknap ned i midten. Har du børn, er det meget nemmere for dem at være med til at trille disse småkager end at lave rigtige vaniljekranse tror jeg?
Kagedejen vil være et hit at prøvesmage for dem 🙂
“Vanilleknapperne” blev bagt ca. 8-10 min v. 200 grader. De er færdige når de er gyldne som vist her:Der bliver mange små vanilleknapper af denne portion. Rigeligt til (endnu) en fyldt kagedåse.
Heldigvis får vi gæster i morgen igen. Nogle af vore gæster af har forladt os og nye kommer til. Hvor er det godt med så mange julegæster der kan hjælpe med at tømme nogle af alle småkagedåserne. Tvingende nødvendigt at vi får hjælp til det 😉
Håber du har haft en rigtig glædelig jul?
Det har jeg. Har drønet rundt og forkælet mine gæster som vært, men har også haft tid til at hygge mig. Her får du et glimt af kagedåsen med vanilleknapper. Topscoreren blandt småkagerne i år er (stadigvæk) fedtebrødene og af godterne er det de brændte mandler og chokoladerosinerne, og så også lige de fyldte dadler.
Alle disse skønne søde kage-fristelser – glædelig jul og godt nytår til dig.:-)