Variér æbleskivetemaet : Lav klatkager med syltetøj

December måned er over os. Sneen daler stille ned. Nisserne har indtaget deres faste pladser rundt om i huset. Dagene er korte. Kalenderlys, dekorationer og adventskranse er stadig friske at se på. Der julehygges.

Der bliver spist æbleskiver i lange baner. Og risengrød. Nogle gange er man så heldig at der er en smule risengrød til overs. Det kan man lave de lækreste klatkager af.

Trænger du til lidt afveksling i æbleskiverne? Så prøv en klatkage! 🙂

Klatkager skal dette indlæg handle om.

Allerførst får du lige et tip om hvordan du hurtigt kan lave risengrød i mikrobølgeovnen. Det er intet mindre end GENIALT! Du slipper for at røre rundt i tre kvarter og slipper for grød der alligevel smager en lille smule brændt.30 minutter. Vupti.

Prøv at lave risengrøden i mikrobølgeovnen. Det vil du ikke fortryde.

Der er et par enkle regler :

Det gælder om at finde en skål der er høj nok og så skal ikke koge grøden ved ovnens fulde effekt. Vigtige grundregler.

Hvis man ikke overholder dem bruser risengrøden over. Tro mig. Det er ikke sjovt at rengøre en mikrobølgeovn for indtørret risengrød (tro mig, taler af erfaring). Har ofte lidt givet “fuld knald” for at få grøden hurtigt færdig til sidst. Det skal man så HELLER ikke gøre.Hm, hm. Så er du advaret 🙂

Klatkager laver du sådan : 

Variér æbleskivetemaet : Lav klatkager med syltetøj
 
Forberedelse
Tilberedelse
Tidsforbrug
 
Forfatter:
Portioner: 4 pers.
Det skal du bruge:
  • En risengrødsrest. Jeg havde ca. 5-7 dl vil jeg tro
  • ½-1 dl mælk
  • 1-2 æg
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 5-6 spsk
  • Smør til stegning.
  • Tilbehør: Jordbærsyltetøj og sukker
Sådan gør du:
  1. Risengrøden røres op med lidt mælk så den bliver lind. (lidt svært at angive præcise mål, det kommer an på den mængde risengrød du har, ½-1 dl. måske?)
  2. Tilsæt 1-2 æg, vanillesukker og 5-6 spsk mel eller mere (afhængig hvor stor en mængde grød du bruger). Konsistensen skal være som fast frikadellefars.
  3. Klatkagerne steges i smør på en pande. Brug 1-1½ spsk grød pr. klatkage.
  4. Steg ved middelvarme og vend når de er gyldne og sprødstegte. Tilsæt evt. lidt ekstra smør.
  5. Hold klatkagerne varme i ovn eller under stanniol, til alle klatkager er færdigstegt
  6. Klatkagerne spises lune med sukker og jordbærsyltetøj.

Klatkagerne spises straks med sukker og jordbærsyltetøj. Har du en klat hjemmelavet jordbærsyltetøj er det toppen, hvis ikke er det også helt fint med det købte!Smid endelig ikke en rest risengrød ud. Forkæl dig selv og dine kære med risklatkager. Stop madspild, brug din grødrest og varier samtidigt julens æbleskive-tema.

God klat-kage-jul 🙂

Mere inspiration

Læg en kommentar