Varm leverpostej med bacon og champignon

  • Varm leverpostej med bacon og champignon

Varm leverpostej med bacon og champignonSommerferien nærmer sig og der er lange dage på jobbet for at få ryddet skrivebordet. Hvad skal vi dog spise?

Jeg må indrømme, at jeg denne uge har givet totalt efter for mine børns madønsker. De er super gode til at finde på jo, så altid skønt med mad-coach’es og sparringspartnere udi idé-udvikling 😉

Min datter foreslår ALTID karbonader og sesamfritter HVER eneste gang jeg spørger, så hende behøver jeg næsten ikke spørge.  😉 Til gengæld ved jeg 100% hvad jeg skal servere, for at få hende til at komme hjem på besøg, nu hun snart flytter hjemmefra. Godt at have gode madtips i baghånden 😉Verdens bedste brød med havregryn og honningnutella

Min søn derimod, er fuld af gode og nye ideer hver dag. “Åh mor! Skal vi ikke snart have Verdens Bedste Brød igen, du ved i den der grove variant?” sagde han forleden.

“Jo da, det skal vi da, min dreng” svarede jeg, godt tilfreds med forslaget. Vi er jo alle fan af det skønne grydebagte brød.

Brødet spiste vi igår med gode oste og lækkert pålæg. Det var en stor succes – som altid. 🙂

I dag var jeg idé-forladt igen og igen reddede min søn mig/os med et godt forslag. “Mor, skal vi ikke snart spise varm leverpostej med bacon og champignon igen?”Varm leverpostej med bacon og champignonFileme da et godt forslag! Igen! Godt nok er det en rigtig julefrokost-agtig menu, men til gengæld er den altid et hit. Jeg hev kameraet frem, klar til fotoshoot. Min datter sagde: “Er det ikke en meget forsimplet menu at skrive om på bloggen?”

Næh nej da, så nu skal du høre om, hvordan vi laver en nem menu her på matriklen. Bagerrugbrød og nybagt slagterleverpostej med champignon og bacon. Det bliver ikke lettere.

Er du klar? 🙂Varm leverpostej med bacon og champignon

Varm leverpostej med bacon og champignon
 
Forberedelse
Tilberedelse
Tidsforbrug
 
Varm leverpostej med bacon og champignon
Forfatter:
: Familiens favoritter
: Mad til de travle
Portioner: 4-6 pers.
Det skal du bruge:
  • 1 bagerrugbrød
  • 2 store leverpostej fra din slagter (frosne og ubagte)
  • 500 gram champignon (friske eller 2 glas)
  • 300 gram bacon klippet i små tern (vi købte god bacon hos slagteren)
  • Tilbehør: Rødbeder (gerne hjemmelavede)
Sådan gør du:
  1. Cykl forbi bageren på hjemvejen og køb det allerbedste rugbrød du kan få. Har du overskud, så bag det gerne selv
  2. Cykl omkring slagteren og køb leverpostej. De frosne, ubagte er bedst.
  3. Sæt leverpostejen i et ildfast fad med 2-3 cm vand i bunden
  4. Bag leverpostejen 1 time ved 175 grader varmluft.
  5. Imens forbereder du bacon/champignon:
  6. Klip baconen i små strimler og svits på en pande.
  7. Rens champignon og svits med, i baconfedtet.
  8. Lad bacon/champignon svitse sammen 10-20 minutter, eller til leverpostejen er klar.
  9. Servér med rødbeder ell. agurk

Sikke en lækker menu og jep, selvom det er juni måned, var den julefrokostagtige menu et stort hit. Menuen blev skamrost ved middagsbordet og sønnike var jublende over – igen – at få sine madønsker opfyldt. Vi andre jublede med ham. Uhm <3

Her i huset redder bager, slagter og fiskemand ofte mange af vores hverdagsmiddage: en pålægspakke med groft brød, friskstegte fiskefiletter og fiskefrikadeller eller slagterens store frikadeller.

Nogen ville sige, at det er for “slap” en servering, men for os er det altså fastfood af høj klasse, vi foretrækker det til hver en tid fremfor at ringe efter pizzamanden.

Lun leverpostej med bacon og champignon vil også altid være et hit på ethvert frokostbord, til buffet eller brunch for din familie og/eller dine gæster.
Varm leverpostej med bacon og champignonTippet er nu hermed givet videre til dig. Menuen kan laves med ganske få anstrengelser, og imens leverpostejen bager, kan du få tid til andre gøremål: avis, krimi, højtlæsning eller vasketøjsbunke? Du bestemmer 🙂

Velbekomme jer – hvis du/I også har fået lyst til at køre omkring slagteren efter en god leverpostej? Du vil ikke fortryde det og det er en legende let menu.

Der er intet der stikker en god skive rugbrød med lun leverpostej toppet med champignon og slagterens gode bacon.

Bon appetit <3

Mere inspiration

2 Kommentarer

  1. Jens-Ole Simonsen 30. juni 2017 af 17:18- Svar

    Kære Gitte Bagenørd. Jeg har fundet verdens bedste fiskehandler og så leverer han kun nogle få km. fra hvor jeg bor. Det drejer sig om et firma som hedder Iversenfish og kommer fra Thyborøn, det er frisk fisk til den halve pris af hvad vi betaler hos fiskehandleren i Esbjerg. Fisken kommer i 3 eller 5 kg. kasser med is, dvs. de er ikke frosne, men kun kølet med is. Prøv at se på deres hjemmeside Iversenfish, Thyborøn det er superkvalitet, men ved selvfølgeligt ikke hvor de leverer i nærheden af dig. Tak for mange gode tips.
    Jens-Ole Simonsen
    60451617
    God sommer

    • Gitte Hansen 30. juni 2017 af 21:17- Svar

      Hej Jens-Ole
      Tusind tak for dit forslag – dit tip er hermed givet videre. Det var pænt af dig at sende den gode ide videre til mig og dine medlæsere her. 🙂
      Det lyder som en rigtig god fiskehandler 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

Læg en kommentar