Verdens bedste æblecrumble med mandler og flødeskum

Sprød æblecrumble med mandler og flødeskumVerdens bedste æblecrumble – jeg tør godt vove pelsen!

Jeg har lavet en del “crumbler” efterhånden og ja denne indtager en førerposition. Pudsigt nok, er opskriften også en af de nemmeste og enkleste jeg nogen sidne har bagt? Tricket er vist rigeligt sukker og smør og så en stor klat piskefløde ved servering? 🙂

Crumblen kan laves på et kvarter, og hvis den skal spises til dessert, kan den bare sættes i ovnen imens i spiser hovedretten. En halv time, så er der lun crumble. Bør nydes med iskoldt flødeskum. Dine gæster vil komme i kagehimlen!

De vil kigge beundrende på dig og sige: “SÅ lækker kage. Imponerende! Hvordan gør du?”

Lad mig afsløre med det samme; med denne kage kan du score virkeligt nemme points med ganske få anstrengelser. Det er verdens nemmeste kage – og samtidigt også den lækreste.

Verdens bedste æblecrumble med mandler og flødeskum:

Verdens bedste æblecrumble med mandler og flødeskum
 
Forberedelse
Tilberedelse
Tidsforbrug
 
Forfatter:
Portioner: 4-6 pers.
Det skal du bruge:
  • 6-8 æbler
  • 200 gram sukker
  • 200 gram mel
  • 200 gram blødgjort smør
  • 1 spsk kanel, 1 spsk. kardemomme, 2 tsk. vaniljesukker
  • 2 håndfulde grofthakkede mandler, eller lidt flere.
Sådan gør du:
  1. Skær æblerne i skiver og læg dem i et stort smurt tærtefad. Du behøver endelig ikke skrælle æblerne; meget god smag sidder i skrællen, så lad den endelige blive på (det gør jo også desserten endnu hurtigere at tilberede).
  2. Bland sukker, mel og krydderier.
  3. Smuldr smørret i melblandingen og fordel "smulderet" over æblerne. Fordel blandingen godt imellem æblestykkerne.
  4. Hak mandlerne groft og fordel dem på toppen af kagen. Mandlerne pynter og smager fantastisk på toppen af kage. De bliver jo helt sprøde og ristede. Perfekte til kage med frugt især. Tilsæt gerne mere end et par håndfulde mandler, jo flere jo bedre
  5. Bag crumblen ca. 30 minutter v. 150 grader varmluft eller til den er gylden og sprød.
  6. Nydes med flødeskum, vaniljeis, creme fraiche ell. lign.

En nem kage og en nem opskrift.

Kagen kan serveres for familien en dag hvor I er lækkersultne og det skal gå lidt hurtigt. Den kan også fint gå an som servering for gæster, den vil både kunne gå an på et dessertbord og et kagebord. Kagen er nem at lave og kan laves i forvejen før gæsterne ankommer. Tildæk den blot med stanniol, så æblerne ikke bliver brune.

Laves med fordel i æblesæsonen, men heldigvis har vi jo nem adgang til gode æbler året rundt i herhjemme. Crumblen kan laves med pærer, blommer eller andet frugt f.eks. jordbær. Kanel og kardemomme er dog bedst til æble/pærecrumble, så undlad evt. disse krydderier hvis du bruger anden frugt.

Brug gerne runkne æbler og skræl dem evt. hvis du synes de er lidt for runkne. Stop æblespild – stop madspild. Æbler smager ganske glimrende i kage, også selvom de er runkne. Smid dem endelig ikke ud.

Lækker lækker kage! Kombinationen af sprøde crumble-topping, syrligt-søde æbler, kardemomme & kanel og flødeskum. Oh la la. De knasende sprøde mandler er bare ekstra bonus.Denne opskrift er så nem at der er en chance for at vi kan huske udenad. Prøver lige: 200 gram sukker, 200 gram hvedemel, 200 gram smør, krydderier, mandler og æbler. Den sidder lige i skabet!

Verdens bedste æblecrumble! 🙂

P.S.: Beklager virkelig den ringe billedkvalitet. Mobilen  agerede lige kamera for en stund – det var en skidt ide. Sorry. Håber du kan abstrahere? Opskriften er nemlig virkelig god 🙂

Mere inspiration

12 Kommentarer

  1. Tina Dyrholm 11. januar 2017 af 21:02- Svar

    Tak for tippet Gitte. Vil forkæle mine madklub piger med denne dessert på fredag.

    Kh Tina.

    • Gitte Hansen 11. januar 2017 af 21:09- Svar

      Hej Tina
      Jamen det er jo da bare helt perfekt 🙂
      Rigtig god fornøjelse til jer – lækker, lækker dessert! Tror da vist også snart den skal serveres herhjemme igen 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

  2. Tine Fisker Frederiksen 16. december 2016 af 13:15- Svar

    Hej Gitte,

    Hvor mange personer er opskriften til, sådan cirka?

    Mvh Tine

    • Gitte Hansen 16. december 2016 af 20:22- Svar

      Hej Tine
      Uh det er jo altid lidt svært. 4-6 personer vil jeg tro. Beklager virkelig den ringe billedkvalitet, men kagen er virkelig lækker, de dårlige billeder til trods 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

  3. Vivi Sørensen 28. oktober 2016 af 00:22- Svar

    Du har helt ret, den er superlækker ?. Jeg havde lidt dej tilovers, som jeg samlede til en fast dej. Efter en time eller to i køleskab kunne jeg skære dejen i skiver, og efter en tur i ovnen i ca. 12 minutter ved 180 grader, var der de lækreste småkager.

    • Gitte Hansen 29. oktober 2016 af 20:05- Svar

      Hej Vivi
      Ej hvor kreativt. Det lyder da superlækkert. Kan sagtens forestille mig at det blev nogle lækre sprøde småkager. Dejligt du delte tippet med os 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

  4. birgitte 22. oktober 2016 af 12:59- Svar

    Må desværre konstatere at denne kage blev total fiasko – vil ikke anbefale den. Fulgte opskriften til punkt og prikke.

    • Gitte Hansen 23. oktober 2016 af 20:49- Svar

      Hej Birgitte
      Det forstår jeg simpelthen ikke? Den er en sikker vinder hver gang jeg bager den og en crumble kan næsten ikke gå galt. Gav du den for lang tid måske eller for kort tid? En crumble skal være sprød på toppen.
      Hvis du skriver lidt mere om hvad der gik galt, og hvordan konsistensen var, så kan det måske være jeg kan råde dig lidt?
      Øv da også for dig. Op på hesten igen, lad dig ikke den oplevelse slå dig af pinden 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

  5. Juliane 11. september 2016 af 23:20- Svar

    Hej,
    Jeg skulle i dag lave en æble crumble til min familie og gik flere opskrifter igennem, da jeg ville finde den helt rigtige. Jeg valgte til sidst denne opskrift, og det har jeg ikke fortrudt. Den smagte helt fantastisk. Jeg tilføjede dog lidt til opskriften; Jeg vendte de skiveskårede æbler i citron. Så brugte jeg 100g brun farin og 100g sukker i stedet for de 200g sukker. Og det var bare en god oplevelse, så tak for opskriften.

    • Gitte Hansen 12. september 2016 af 09:18- Svar

      Hej Juliane
      Godt at høre fra dig og dejligt at opskriften var en succes. Rigtig god ide at bruge farin i crumblen, farin og æble går jo rigtigt godt i spænd. Tusind tak fordi du tog dig tid til at skrive en tilbagemelding til mig. Søde hilsner som din bliver jeg altid rigtig glad for 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

  6. Jenny 14. februar 2015 af 17:09- Svar

    Hej Gitte

    Tjek bloggen smitten kitchen, hun lavede også crumple i sidste uge, og jeg har endnu ikke prøvet en af hendes opskrifter, der ikke sad lige i skabet 🙂

    • Gitte Hansen 14. februar 2015 af 20:46- Svar

      Hej Jenny
      Tak for det gode tip – den blog vil jeg bestemt lige tjekke ud. Altid dejligt med ny inspiration jo. Håber alt vel hos dig Jenny – alt vel her 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

Læg en kommentar