Verdens bedste brød. <3 I dag får du opskriften på et lækkert sprødt grydebrød, der er nemt at lave.

Tænk sig, at det letteste brød i verden samtidigt også kan være det bedste brød ja og så også lige samtidigt det smukkeste?

Verdens Bedste Brød – nemt grydebrød

Dejen er mega nem og den tager kun få minutter at røre sammen.

Brødet er bagt i gryde og kaldes derfor også grydebrød. Når brødet bager i gryde med låg, bliver dampen inde i gryden og grydens varme gør skorpen sprød og krummen bliver helt fantastisk.

Du kan bruge en stegegryde, en støbejernsbryde, en stegeso eller lign. til brødet.

Vær bare lige sikker på, at gryden/låget og knoppen på grydelåget, kan klare den høje temperatur.

Jeg brugte bare min gamle Pyrolux gryde – men jeg vil tro, at du kan bruge mange forskellige slags gryder.

På bloggen finder du flere opskrifter på det gode brød, for jeg har eksperimenteret en del med Verdens Bedste Brød opskriften.

Det kan f.eks. være at forkorte/forlænge hævetiden men også f.eks. tilsat grovere mel eller soltørret tomat.Verdens Bedste Brød – nemt grydebrød

Kig med på alle Verdens Bedste Brød opskrifter lige her

I dag får du opskriften på Verdens Bedste Brød der hæver 8 timer. Du kan sagtens også lade det hæve længere tid. Det bliver det faktisk kun endnu bedre af. Verdens Bedste Brød – nemt grydebrød

Opskriften er rigtig nem og du får den lige her:

Verdens Bedste Brød – få en nem opskrift på lækkert grydebrød hér

Verdens Bedste Brød – nemt grydebrød
Sprødt og lækkert grydebrød
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 8 timer 5 minutter
Tilb. tid: 40 minutter
Samlet tid: 8 timer 45 minutter
Ret: Verdens bedste brød langtidshævet grydebrød
Portioner: 1 brød
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 5 dl koldt vand
  • 5 gram gær på størrelse med en ært/lillefingernegls-størrelse. 2 tsk tørgær kan også bruges
  • 1 tsk salt
  • 600 gram mel Manitobamel eller Tipo 00 mel kan også bruges. Erstat evt 1-2 dl med en grovere melsort f.eks. fuldkornshvedemel eller rugmel
  • evt. ½ tsk honning eller sukker

Sådan gør du

  • Rør hurtigt dejen sammen. Den får en konsistens som tynd klistret havregrød.Dejen er slet ikke som en almindelig bolledej, den skal bare hurtigt røres sammen med en ske. Det kan klares på få minutter
  • Tildæk skålen med låg/stanniol og lad dejen hæve på køkkenbordet v. stuetemperatur, gerne 12-18 timer, men du kan sagtens også nøjes med 8 timer, som jeg har angivet her.
  • Når dejen er færdighævet, varmer du din ovn på den højeste temperatur i ca. 20 minutter. Min ovn kan klare 275 grader varmluft. Sæt stegegryden med låg med ind i ovnen imens. Tjek om din gryde kan holde til varmen
    Verdens bedste brød langtidshævet grydebrød
  • Når gryden er rygende varm (pas på fingrene!) så hælder du dejen i. Drys evt. lidt mel i bunden af gryden, så brødet ikke hænger i. Du kan høre den syde og svitse. Læg låg på gryden.
    Verdens bedste brød langtidshævet grydebrød
  • Bag gryden ca. 25 minutter v. 225 grader varmluft. Når toppen er ved at blive gylden, tager du låget af gryden. (pas på fingre og bordplade, grydelåget er rygende varmt).
  • Lad nu brødet bage uden låg i ca. 10-15 minutter. Brødet er færdigt, når det er helt gyldent, sprødt og lyder hult når du banker på det.
    Verdens bedste brød langtidshævet grydebrød
  • Sluk gerne ovnen de sidste 5 minutter af bagetiden, så du kan udnytte eftervarmen.
  • Lirk brødet ud af gryden og lad det afkøle, før du skærer det ud.
    Verdens Bedste Brød – nemt grydebrød

Noter

Gryden skal være rygende varm, inden du putter dejen i, ellers kan dejen hænge fast.  Drys gerne lidt mel ned i bunden af gryden.
Du kan også bage flutes, af denne dej. 
Erstat evt. lidt hvedemel med grovere melsort. Tilsæt evt. mere gær og forkort hævetiden.
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Et sprødt grydebrød – verdens nemmeste og lækreste brød

Du kan sagtens erstatte 2 dl af hvedemelet med en grovere meltype. Prøv f.eks. dette grydebrød med rugmel.

Vær bare  lige obs på, at jo grovere mel, jo mindre hæver brødet op. Jo mere hvidt mel, jo luftigere brød.

Manitobamel eller Tipo 00 mel, med særlig god bageevne, vil være rigtigt fint at bruge. 

Dejen røres hurtigt sammen på under et minut og stilles på køkkenbordet i ca. 8 timer.

Rør den sammen om morgenen og du har lækkert brød til aften. Hyggeligt at tænke på, at man har en boblende dej der venter på en derhjemme. :-).

Hvis du tilsætter mere gær og bruger lunkent vand, så kan du nøjes med kortere hævetid. Få opskrift på hurtigt grydebrød her.Verdens Bedste Brød – nemt grydebrødNår gryden er nærmest rygende varm, så hælder du dejen i. Pas VIRKELIG på her.

Jeg har været SÅ tæt på at få slemme brandskader på fingre og underarme. Pas også på dit køkkenbord, når du stiller gryden eller grydelåget fra dig. Verdens Bedste Brød – nemt grydebrødHer kan du fornemme hvor sprødt brødet er på toppen.

Sådan ser brødet ud, når det det er bagt helt færdigt, uden grydelåg det sidste kvarter.

Uhm – et lækkert sprødt brød med blød krumme. Et helt perfekt brød. Måske derfor det kaldes Verdens Bedste Brød.

Verdens Bedste Brød – nemt grydebrødHæld forsigtigt brødet ud på et skærebræt og lad det køle af i et kvarters tid (pas på du ikke brænder dig).

Gryden er stadig rygende varm. Lad den stå på komfuret og køle af.

Nu har du bare det LÆKRESTE gryde brød! Det mest knasende, sprøde, luftige, seje, skønne brød.

Du vil tænke. Hvorfor har jeg dog ALDRIG bagt brød på den måde før??

Prøv brødet med nylavet syltetøj og hør fuglene synge. Det er også lækkert med hvidløgssmør og oplev din familie ELSKE dig for det gode brød.Verdens Bedste Brød – nemt grydebrødBrødet smager en lille bitte smule af lejrbål, på den gode måde altså.

Det er allerbedst på dagen, skal faktisk helst spises der, så vær gerne grovsultne alle mand, før I sætter jer til bords.

Verdens Bedste Brød – nemt grydebrødPrøv brødet med Nutella eller honning. Så har du en ekstra heldig dag. Det er også lækkert, at dyppe i en lækker nylavet suppe eller spis det med nylavet tunmousse. OH LA LA!

Brødet er dets smukkeste brød.

Verdens Bedste Brød er et perfekt brød at servere til tapas og så vil det jo se helt fortryllende ud på et buffetbord.

Verdens Bedste Brød – nemt grydebrødJeg siger det igen. Du vil virkelig tænke.

HVORFOR har jeg dog aldrig lavet dette fantastiske brød før?

Uhm det smagte skønt! Verdens Bedste Brød – nemt grydebrød

Prøv det. Det gode brød. Verdens Bedste Brød. Verdens Smukkeste Brød. 🙂

Snup en humpel med iskoldt smør på og et let drys salt. Måske en nykogt kartoffel i skiver, lidt purløg og mayonnaise?

Sidste brødbillede i denne omgang. Promise. 🙂

Tak fordi du gad kigge med! Verdens Bedste Brød – nemt grydebrød