cncpt-lb1
cncpt-tab-lb1
cncpt-mob1

Verdens bedste chokoladekage – nem, svampet og lækker

2015-07-24 14.42.37“Verdens Bedste Chokoladekage” – det var da ellers godt nok noget af en titel hva’? Store ord, kan nogen kage mon overhovedet leve op til dem?

Ja, denne chokoladekage kan! Den er lige præcis så god og lækker som en chokoladekage skal være i mine chokoladedrømme. Tung, syndig, svampet og lækker! Opskriften fandt jeg i et norsk ugeblad og jeg var vild efter at komme hjem og få opskriften afprøvet. Den levede op til alle forventninger og kagen kom med på familietur til Fåborg i går. Kagen bestod – til fulde! 🙂DSC_6628Kagen holder sig frisk og lækker i dagevis og kan sagtens laves i forvejen, hvis du skal have den med på tur eller servere den for gæster, til fødselsdagskagebord, til kolleger? Den vil være helt perfekt som “Klassens Time kage” – alle børn – og deres voksne – vil elske den! 🙂

Kagen er nem at lave og er egentlig ikke så voldsomt smørtung. Der er meget kakao og chokolade i, og rigtigt meget sukker, men det bliver også en kæmpekage – som kan laves i ovnens store bradepande, eller én der er et nummer mindre. DSC_6580

Jeg iler med at bringe dig opskriften:

Verdens bedste chokoladekage - nem, svampet og lækker

Forberedelse: 

Tilberedelse: 

Tidsforbrug ialt: 

Portioner: 20-25 pers.

Verdens bedste chokoladekage - nem, svampet og lækker
Det skal du bruge:
  • 175 gram smør
  • 3,7 dl vand
  • 30 gram kakaopulver
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 600 gram sukker
  • 450 gram hvedemel
  • 2 tsk natron
  • 2 tsk bagepulver
  • 1,8 dl tykmælk eller andet surmælksprodukt
  • 2 store ell. 3 små æg
  • Evt, 100 gram grofthakket chokolade eller mere
  • Glasur:
  • 250 gram flormelis
  • Revet chokolade
Sådan gør du:
  1. Lun vand i en kasserolle og tilsæt smørret.
  2. Lun til smørret er smeltet
  3. Tilsæt kakaopulver og rør til pulveret er opløst
  4. Bland mel, sukker, vanilje., bagepulver og natron i en skål og hæld chokoladeblandingen heri. Rør godt.
  5. Tilsæt tykmælk og rør godt.
  6. Rør æggene i og pisk godt efter hvert æg.
  7. Smør en bradepandeform og hæld dejen heri. Min form var 25x40cm men ovnens store bradepande kan også bruges.
  8. Bag kagen 35-40 minutter v. 150 grader varmluft.
  9. Kagen skal være klæg og fugtig inden i, men der må ikke hænge dej ved strikkepinden. Vær obs på ikke at bage kagen for længe, den må ikke blive for tør.
  10. Lad kagen afkøle for du smører glasur på.
  11. Riv straks herefter chokolade over glasuren.
  12. Kan kan lægges sammen med smørcreme i stedet - det ville smage SÅ lækkert!

2015-07-24 14.42.50Strengt taget behøver du ikke tilsætte chokolade, men jeg havde en plade Marabou med saltlakrids i der var blevet tilovers i køkkenskabet. Jeg hakkede halvdelen og tilsatte den. Til en tung syndig chokoladekage hører chokolade tænkte jeg, men den kan undværes, hvis du synes. At chokoladen var med saltlakrids gjorde ikke det fjerneste – lækker chokolade! Vildt at den var blevet tilovers, forstå det hvem der kan 😉

DSC_6579DSC_6577

Fremstillingsprocessen er lidt anderledes, end vi er vant til med almindelige chokoladekager. Punktet med at lune vand og smelte smørret heri, var jo helt nyt og anderledes. Jeg tog chancen og blev ret imponeret. Kagen er betydeligt mere svampet end andre chokoladekager jeg har bagt. Der er også tykmælk i, hvilket vi jo ved tilfører kager mere fugt, men alligevel blev det en kage der imponerede. Det gjorde faktisk også kun kagen endnu nemmere at lave, at smørret ikke skulle piskes op med sukker? Nem og lækker kage altså! 🙂

Hvis du foretrækker at lave kagen som muffins, kan du også sagtens det. Brug silicone eller almindelige papirsforme.

DSC_6573

Jeg skal have forsøgt mig med en lidt mere sukkerreduceret version, for 600 gram er MEGET, men på den anden side, når der bliver kage til 20-25 personer er det vel ikke så galt?

Kagen er tung og meget sød, og det er svært at spise mere end et enkelt stykke. Jeg er NØDT til at prøve en version med smørcreme, tror nemlig det vil smage helt fantastisk med en vanilje-smørcreme i denne kage, tror du ikke? Bag evt. kagen i ovnens store bradepande og del den i to. Smør smørcreme på den ene halvdel og læg den anden halvdel ovenpå. Voila! Tror det vil blive en helt genial kage på den måde! Det må vi prøve da! 🙂
DSC_6633Her kan du se billedprocessen fra start til slut:

Kagen var perfekt at tage med på tur. Jeg har en top/låg til min bradepande og med en elastik omkring klarer kagen snildt også en evt. lidt hård transporttur. Kagen holder sig frisk længe og smager rigtigt godt – lige til den er spist til sidste krumme. Familiemedlemmerne, der var med på tur, ville rigtigt gerne have kage med hjem, så vi delte den i 3. Fint med delekage – det ville også være noget af en bombe at konsumere selv 🙂
2015-07-24 14.43.13Verdens Bedste chokoladekage. Måske et søndagskageprojekt hjemme hos dig? Tror dine kolleger vil juble hvis du snupper en “jeg er tilbage fra ferie-kage” med på mandag 🙂

 

44 Kommentarer

  1. Birgitte Kjær Lindegaard Pedersen 5. februar 2017 af 22:15- Svar

    Hej Gitte.
    Kan man bage din kage som muffins tror du? Og hvor lang tid tror du i så fald de skal have i ovnen?

    • Gitte Hansen 6. februar 2017 af 20:31- Svar

      Hej Birgitte
      Ja det vil bestemt blive fint. Jeg tænker ikke dine muffins vil skulle have mere en et kvarters tid?
      Rigtig god fornøjelse med bageriet 🙂

      Mange hilsner
      Gitte

  2. Kasper 16. september 2016 af 14:28- Svar

    Hej Gitte,

    Jeg har valgt at eksperimentere lidt med din kage… Ikke som sådan med ingredienserne, men jeg har valgt at tilføje Kandiseret bacon i små stykker, droppet glasuren, og lavet en appelsin/citron sirup til i stedet for.
    Jeg holder herre aften i morgen aften, hvor temaet er “bacon”, og faldt så over din kage, og jeg vil hertil sige, at din ´kage er eminent, også med kandiseret bacon. (har lige smagt på den, skulle jo vide om jeg kunne tillade mig at servere den drengene i morgen)

    • Gitte Hansen 17. september 2016 af 22:32- Svar

      Hej Kasper
      Ej hvor skægt og sikke kreativt! Det havde jeg helt sikkert aldrig fundet på selv 😀
      Er sikker på at du bliver populær til din drengeaften? Bacon og chokoladekage er totalt vindere hver for sig, så mon ikke også sammen? 🙂 Er spændt på at høre om kagen var en succes. Det håber jeg sådan 🙂
      Mange hilsner
      Gotte

  3. Fadime 30. august 2016 af 11:15- Svar

    Hej Gitte

    Jeg vil prøve din kage. Lidt pinligt men hvor meget er 3,7dl vand? Jeg sidder lidt fast i 7 🙂

    • Gitte Hansen 30. august 2016 af 12:50- Svar

      Hej Fadime
      Ja sikke da en redelighed. Brug du bare 3,5 dl, det vil passe 🙂
      Rigtig god fornøjelse med bageriet
      Mange hilsner
      Gitte

  4. Charlotte Elbæk 19. august 2016 af 11:36- Svar

    Hejsa,
    Jeg bor i England, og bagte denne kage sammen med min niece, da jeg var hjemme på sommerferie i Danmark. Og vi var alle enige om, at det uden sammenligning, er den bedste chokolade kage, vi nogen sinde, har spist ? Nu er jeg kommet tilbage til England og ville gerne bage den igen. Men vi kan desværre ikke købe tykmælk herover. Ville jeg kunne erstatte tykmælken, med noget andet?
    Tak

    • Gitte Hansen 19. august 2016 af 21:24- Svar

      Hej Charlotte
      Ej hvor lyder det da bare helt utroligt. Sikke en flot tilbagemelding. Wow – store ord 🙂
      Hulens også, at du ikke kan købe tykmælk derovre, kan du mon få kærnemælk? Hvis ikke vil creme fraiche sagtens bruges. Brug gerne en light-version så, så kagen ikke bliver for fed.
      Jeg er sikker på du nok skal få bagt den lækreste chokoladekage – du skal da ikke lide afsavn “overthere” 🙂
      Tak for din søde hilsen – den blev jeg glad for
      Mange hilsner
      Gitte

      • Ann 16. november 2016 af 20:19- Svar

        Hejsa. Jeg kom SKYR i i stedet for tykmælk og det smagte helt fantastisk. ? Ann

        • Gitte Hansen 16. november 2016 af 21:01- Svar

          Så perfekt Ann. Det glæder mig.
          Tusind tak for din tilbagemelding 🙂
          Mange hilsner
          Gitte

    • Majbrit 10. marts 2017 af 10:46- Svar

      Hej
      Jeg bruger altid pære-banan yoghurt da det er det jeg har i køleskabet. Det er lige meget hvilken surmælksprodukt man bruger – det giver den samme svampede konsistens😊
      Vh Majbrit

      • Gitte Hansen 10. marts 2017 af 14:42- Svar

        Jep – det er rigtigt rart, at man altid kan bruge lige det man har ved hånden 🙂
        Mange hilsner
        Gitte

  5. Brian 14. juli 2016 af 20:11- Svar

    Absolut nok den bedste chokoladekage kæresten og jeg har smagt!!
    Især med en kugle vanilijeis ved siden af!

    MUMS!!!

    • Gitte Hansen 16. juli 2016 af 20:44- Svar

      Hej Brian
      Ej hvor det glæder mig! Tusind tak for din tilbagemelding. Så skønt at høre 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

  6. Freya 23. juni 2016 af 12:56- Svar

    Hej Gitte
    Jeg skal bare denne kage til imorgen.
    Men jeg har desværre ikke varmluft i min ovn.
    Kan jeg bruge alm ovn og i så fald hvad er temperatur og bagetid så? ?
    Mvh Freya

    • Gitte Hansen 23. juni 2016 af 15:17- Svar

      Du skal skrue 25 grader mere op for temperaturen, så fungerer alm. rigtigt fint. Rigtig god fornøjelse med bageriet 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

  7. Carina 19. maj 2016 af 09:07- Svar

    Hej Gitte.
    Er en ovn bradepande ikke for stor så stykkerne blir for tynde?
    Mvh Carina

    • Gitte Hansen 19. maj 2016 af 13:05- Svar

      Jo det tror jeg måske, men er ikke sikker. Det bliver en ret stor portion her, så jeg vil næsten tro det godt kan gå 🙂
      God fornøjelse med bageriet 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

  8. Anni pedersen 29. marts 2016 af 22:03- Svar

    For mange år siden, samlede jeg på sådan nogle opskrift kort, i en stor plastik boks ?
    Der var denne opskrift, og den hed ” klassens time kage ” ?Dette kort og et par stykker, var de eneste jeg har gemt. ?
    En nem kage ?

    • Gitte Hansen 30. marts 2016 af 20:46- Svar

      Hej Anni
      Dem kan jeg godt huske -disse kasser havde min mor også. Hold da op hvor har jeg bladret i de kasser mange gange og ja hvor er de mon blevet af? Jeg tog et par stykker med da jeg flyttede hjemmefra men de er vist forswunden.
      Ej hvor skægt at denne kage også bliver kaldt klassens time kage – den ville da også passe perfekt til det formål 🙂
      Tak for din hilsen og din historie
      Mange hilsner
      Gitte

  9. Heidi 28. marts 2016 af 22:01- Svar

    Min familie var helt vilde med kagen, så tak for vores nye favorit chokoladekage ? Den vil helt klart komme på bageprogrammet igen ??

    • Gitte Hansen 29. marts 2016 af 19:50- Svar

      Ej hvor lyder det bare godt Heidi – det glæder mig. Tusind tak for din tilbagemelding 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

  10. Ellen Erichsen 29. februar 2016 af 19:30- Svar

    Hej Gitte, har du fået prøvet at bruge mindre sukker og så komme smørcreme i? Venter spændt på dit svar 🙂 hilsen Ellen

    • Gitte Hansen 29. februar 2016 af 19:33- Svar

      Hej Ellen
      Nej det har jeg endnu ikke. Der har ikke lige været en bageanledning herhjemme. Prøv da endelig! Det skal nok gå godt 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

  11. Alexandra 20. december 2015 af 19:40- Svar

    Virkelig lækker og svampet chokoladekage. Jeg fik masser af ros for den i dag. Jeg brugte dog kun 400 g sukker, men tilføjede en plade økologisk 70% chokolade med myntesmag og i glasuren tilføjede jeg lidt mynte essens, det blev en lækker “after eight”- agtig kage. Mums. Tak for opskriften ?????

    • Gitte Hansen 20. december 2015 af 20:19- Svar

      Hej Alexandra
      Ej hvor lækkert og genialt med myntestrejf. Rigtig god ide, den vil jeg huske. Tusind tak for din inspiration den anden vej også og god fornøjelse med bageriet fortsat 🙂
      Tak for din feedback – dejligt opskriften faldt i din og dine gæsters smag 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

  12. Camilla 6. november 2015 af 16:00- Svar

    Hej Gitte.
    Kan jeg bruge noget andet end tykmælk? 🙂

    MVH
    Camilla

    • Gitte Hansen 6. november 2015 af 16:33- Svar

      Ja yoghurt, kærnemælk, creme fraiche, a38, skyr und so weiter :mrgreen:
      God fornøjelse med bageriet
      Mange hilsner
      Gitte

  13. Gitte Hansen 15. oktober 2015 af 10:06- Svar

    Spændende. Tak for udførlig info. Min kage smagte nu glimrende, men er sikker på at andet hævemiddel også vil fungere.
    Mange hilsner
    Gitte

  14. Lise 15. oktober 2015 af 09:56- Svar

    P.S.
    Du har glemt at tilføje bagepulver, der hvor natron blandes i mel osv.

    • Gitte Hansen 15. oktober 2015 af 12:15- Svar

      Tak Lise – er nu tilføjet.
      Håber din kage bliver god 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

  15. Danila 27. september 2015 af 21:10- Svar

    Hvilken slags smør er det der skal bruges?

    • Gitte Hansen 27. september 2015 af 22:47- Svar

      Hej Danila
      Det skal være Lurpak eller lignende – altså ikke et blandingsprodukt.
      Det bliver en rigtig lækker kage. God fornøjelse med den 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

  16. Marie Larsen 14. september 2015 af 18:47- Svar

    Hej Gitte
    Jeg har ligesom Pia oplevet at den havde en voldsom bismag af natron. Brugte almindelig ægte kakao og hakket lys chokolade. Fulgte opskriften til punkt og prikke, og den så perfekt og svampet ud da den var færdig. Heldigt at jeg smagte på den før jeg serverede den for gæsterne ?
    Den blev også kasseret og den kunne ikke engang have været anvendt til trøfler ?
    Tror du man kan bruge bagepulver i stedet for natron, eller halvt af hvert?
    Mvh Marie

    • Gitte Hansen 14. september 2015 af 20:22- Svar

      Hej Marie
      Ej hvor mærkeligt? Nu er I to der skriver det samme? Tror straks jeg retter opskriften til med halvt natron, halvt bagepulver. Mærkeligt. Min kage blev spist til sidste krumme – og både familie og gæster var tilfredse. Det er så underligt??
      Tak for jeres tilbagemeldinger – retter straks. Tror ikke det forringer hæveevnen at vi udskifter halvdelen med bagepulver. Brandærgerligt med jeres mislykkede kager – gid jeg kunne bage jer en ny!
      Mange hilsner
      …en ærgerlig
      Gitte

    • Gitte Hansen 14. september 2015 af 20:26- Svar

      Hej igen
      Jeg har nedjusteret til 1½ tsk natron og 1½ tsk bagepulver i opskriften. Det bør kunne række til den mængde, uden det vil gå ud over hæveevnen. Øv da også 🙁
      Mange hilsner
      Gitte

  17. Pia 29. august 2015 af 16:33- Svar

    Hej Gitte.

    Nøøj hvor er jeg skuffet – desværre. Jeg har fulgt din opskrift til fulde, og den blev også perfekt svampet og skøn konsistens- men desværre blev den MEGET bitter i smagen. Kan det skyldes den store mængde natron? synes 5 tsk. lød af meget, men da jeg ikke havde lavet den før, fulgte jeg jo opskriften. Vi blev desværre nødt til at kassere kagen, men jeg er da frisk på at prøve igen hvis du har et tip eller en god forklaring på bitterheden 🙂
    Vh Pia

    • Gitte Hansen 29. august 2015 af 18:44- Svar

      Hej Pia
      Øv da også! Det er helt sikkert ikke den store mængde natron, da det ikke giver smag. I forhold til hvor stor kagen er, er det faktisk ikke så stor en mængde. Det eneste jeg kan forestille mig er at du måske har brugt en kakaopulver og/eller chokolade med kraftig smag? Jeg brugte hollandsk kakaopulver, som kan købes i de fleste butikker og brugte en lys chokolade med lakrids. Måske du har brugt en meget mørk chokolade i dejen?
      Ej du skulle da ikke kassere hele kagen, så må det virkelig have været slemt? Jeg ville have skåret den op og smurt med en vanilje/smørcreme i midten. Måske du kan nå at redde den endnu? Du er den eneste der har skrevet om en bitter smag, og har ellers fået mange meget positive tilbagemeldinger også på denne kage også på FB, så tænker at det må være chokoladen og kakaoen du har brugt. Havde du top på dine spsk? Ja det kan skyldes rigtigt mange ting, men tror bestemt ikke det er natronmængden.
      HÅber du har lyst til at springe på igen. Reducer evt. med kakao og brug en lys chokolade. Det er jo også smag og behag om man er til mørk chokolade (kraftig smag) eller lys chokolade (lys smag). Prøv en lysere version næste gang 🙂
      Håber mine råd hjælper dig og håber du prøver at redde kagen. Hulens også hvis den ryger helt ud. Du kan evt. trille trøffelkugler af den? Det vil smage rigtigt lækkert. Du kan finde en opskrift på bloggen.
      HÅber ikke helt at den fejlslagne smag har taget bagelysten fra dig :-/
      Mange hilsner
      Gitte

  18. Mette Schmidt 5. august 2015 af 20:32- Svar

    Jeg baget din chokoladekage i går,det er den bedste chokoladekage længe har baget. Men jeg putte nødder i sted for chokolade. Skal havde et stykke med i morgen når vi skal ned til mindste børnebørn i morgen .

    • Gitte Hansen 8. august 2015 af 14:09- Svar

      Hej Mette
      Det glæder mig rigtigt meget – jeg er sikker på at dine børnebørn elskede kagen. Håber den smagte jer. God ide at putte nødder i 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

  19. monica 26. juli 2015 af 19:11- Svar

    du kan prøve med perfect fit fra isis der reducerer du både smør og sukker

    • Gitte Hansen 26. juli 2015 af 22:33- Svar

      Hej Monica
      Ja det var et godt tip. Tak skal du have 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

  20. Lisbeth 26. juli 2015 af 18:23- Svar

    Så stod den sin prøve herhjemme.
    Lækker konsistens, luftig og svampet på samme tid og super nem at lave. Jeg brugte en lidt mindre bradepande end din – dårlig plan – for den faldt sammen i midten.
    30 g kakao er for lidt synes jeg – det giver ikke smag nok – selvom det er en god, kraftig kakao jeg har – så næste gang får den dobbelt op på kakao. ?

    • Gitte Hansen 26. juli 2015 af 22:35- Svar

      Hej Lisbeth
      Tusind tak for din feedback – mystisk at din kage faldt sammen, det forstår jeg ikke? Jeg synes der var fin kakaosmag – jeg brugte den kraftige hollandske kakao. Ja tilsæt da bare lidt mere kakao næste gang, det sker der bestemt ikke noget ved.
      Dejligt du synes om kagen og tak for din hilsen
      Mange hilsner
      Gitte

Læg en kommentar