Verdens bedste fastelavnsboller med marcipanremonce og nougat

  • Verdens bedste fastelavnsboller med marcipanremonce og nougat

Verdens bedste fastelavnsboller med marcipanremonce og nougat

Intet mindre end verdens bedste fastelavnsboller, og så på en ganske almindelig hverdagstorsdag? Sådan kan det gå, når man går sniffende forbi en bager en tidlig morgen. Ha, de fastelavnsboller dér, dem kan vi da bare bage selv, kan vi ikke? Jo det kan vi da 🙂

….hvis bare du altså bare følger denne opskrift…. 🙂

Fastelavnsbollerne er bløde, søde, smagfulde og fyldt med lækker luksusremonce bestående af lutter gode sager; smør, sukker, marcipan og nougat. Jeg havde restlagre til overs fra julen, perfekt at konvertere til fastelavnsboller. Har du ikke så lækre restlagre, kan fyldet sagtens erstattes af creme eller syltetøj.Verdens bedste fastelavnsboller med marcipanremonce og nougatHer kommer opskriften på Verden Bedste Fastelavnsboller (ja det er en subjektiv vurdering men vi HAR prøvesmagt alle mand her i familien jo)  🙂

Verdens bedste fastelavnsboller med marcipanremonce og nougat
 
Forberedelse
Tilberedelse
Tidsforbrug
 
Verdens bedste fastelavnsboller med marcipanremonce og nougat
Forfatter:
: Biscotti, muffins, kanelsnegle og cookies
: Brød og kager
Portioner: 25 stk
Det skal du bruge:
  • 1 dl kogende mælk
  • 2½ dl tykmælk (du kan også bruge 3½ dl lunkent mælk i stedet)
  • 50 gram gær
  • 100 smeltet smør
  • 4 spsk sukker
  • Et knivspids salt
  • ½ tsk kardemomme
  • ca. 600 gram hvedemel
  • Remonce:
  • 100 gram smør, 100 gram sukker, 250 gram revet marcipan, 1 tsk vaniljesukker
  • 1 pakke nougat á 200 gram
  • Pensling:
  • 1 æg, mandelflager/grofthakkede nødder, sukker
Sådan gør du:
  1. Kog mælken sammen med smørret.
  2. Tag gryden af blusset
  3. Bland tykmælken i og nu bliver blandingen lunken/fingervarmt.
  4. Tilsæt nu gær, salt og sukker
  5. Tilsæt mel lidt af gangen. bland kardemommen i. Der skal kun lige mel nok i, til dejen slipper skål og fingre.
  6. Lad dejen hæve til dobbelt størrelse et lunt sted under et viskestykke (ca. 30-45 min.)
  7. Lav remoncen imens:
  8. Smelt smør i mikrobølgeovn og tilsæt sukker, vaniljesukker og revet marcipan. Rør godt.
  9. Rul fastelavnsbolledejen ud og skær den i firkanter. Der bliver ca. 25-30 fastelavnsboller af denne portion.
  10. Put 1 stor tsk. remonce og ½ tsk nougat på hver dejstykke og luk dejen godt sammen omkring fyldet. Klem sammen.
  11. Sæt fastelavnsbollen sammen med sammenføjningen nederst, gerne i en muffinform af silicone eller papir. Hvis lidt remonce løber ud, bliver remoncen omkring bollen. Lækkert.
  12. Lad fastelavnsbollerne hæve ca. ½ time under et viskestykke et lunt sted
  13. Tænd ovnen på 175 grader varmluft
  14. Pensl fastelavnsbollerne med æg og drys med sukker og mandelflager.
  15. Bag fastelavnsbollerne 10-12 minutter v. 175 grader varmluft.
  16. Spis med glæde 🙂

Det var helt genialt at bruge tykmælk i dejen. Vi havde en rest og godt valg, at putte tykmælk eller andet surmælksprodukt i fastelavnsbolledejen. Bolledejen blev særlig “fugtig” og svampet og fastelavnsbollerne ekstra bløde efter bagning. Bare lige et tykmælksbagetip der hermed er givet videre til dig. DSC_0503Her kan du se fastelavnsbolleprocessen i billeder fra start til slut:

Indrømmet. Det er ikke de mest kaloriefrie fastelavnsboller på denne jord. Faktisk er det vel nærmest små kaloriebomber? Til gengæld sparer vi på glasuren. Bollerne vil blive alt for søde, hvis du putter glasur på. Du kan fint nøjes med den søde remonce og faktisk kan du også sagtens nøjes med at spise 1 fastelavnsbolle, så der er grænser for hvor galt det kan gå.

Min mand spiser sjældent kage, men når han gør, er det allerhelst kringle med REMONCE han foretrækker. Så bliver han salig og smiler henført. Helt som Søren Ryge. De har kringlen til fælles. Du finder en opskrift på en kringle som begge de to herrer vil storelske lige her 
DSC_0499 DSC_0500Det er altså en god ide at putte fastelavnsbollerne i silicone- eller papirforme. Der var intet remonce der flød ud for mig i dag, men skulle skaden nu ske, så sker der ikke så store ulykker, hvis remoncen bliver lige  omkring bollen. Det er så ærgerligt, hvis alt det gode snask løber alt for langt væk. 
Verdens bedste fastelavnsboller med marcipanremonce og nougat Jeg dryssede med sukker, men spring du bare det punkt over. Fastelavnsbollerne er rigeligt søde. Drys gerne med grofthakkede nødder, hvis du ikke lige har mandelflager.
Verdens bedste fastelavnsboller med marcipanremonce og nougatVoila. Verdens bedste fastelavnsboller.

Intet mindre, og jep, det kunne fint lade sig gøre at lave dem selv på en hverdags-dag. Det er et spørgsmål om prioritering, er man desperat nok, kan alt jo lade sig gøre 😉  Altså jeg var jo fuldstændig i fastelavnsbolle-mode – med en ustoppelig trang – og fik fint presset bolleæltning og trilleri ind imellem aftensmads-forberedelserne. Desperado – en anelse – men for filan hvor var det altså en fornem og lækker torsdags-dessert! Bestemt anstrengelserne værd!

Min familie jublede – og det vil mine kolleger også gøre i morgen, tror du ikke? 🙂
Verdens bedste fastelavnsboller med marcipanremonce og nougat

Søde torsdagshilsner til dig fra mig <3

Mere inspiration

14 Kommentarer

  1. Sanne 5. februar 2017 af 20:52- Svar

    Hejsa ?
    Mega god opskrift og både mand og kollegaer blev meget glade ???
    Jeg tænker om man kan fryse dem? Hvis jeg undlader drys på toppen?

    • Gitte Hansen 5. februar 2017 af 21:11- Svar

      Hej Sanne
      Ej hvor lyder det da bare skønt!
      Du kan sagtens fryse fastelavnsbollerne og så blot pynte dem efter optøning. Lun dem evt. lige lidt i ovn/mikrobølgeovnen først, så vil de blive som nybagte. Dryp gerne lidt vand over dem inden, så bliver de nemlig ikke tørre.
      Tusind tak for din søde tilbagemelding og god fornøjelse med bageriet fortsat 🙂
      Mange hilsner Gitte

  2. Maria 27. januar 2017 af 10:11- Svar

    Hej jeg sidder lige og overvejer denne lækre opskrift, men har ingen tykmælk. Mon man kan bruge youghurg naturel i stedet?

  3. Jenny 18. februar 2016 af 19:48- Svar

    Nam de ser lækre ud, og fastelavnsboller skal ikke være kalorielette, men de skal være kalorierne værd.

    • Gitte Hansen 20. februar 2016 af 13:13- Svar

      Hej Jenny
      Du har skam helt ret. Man skal ikke gå på kompromis med fastelavnsbollerne. Skal der være fest, lad der være fest 🙂
      Håber de vil smage dig 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

  4. Benjamin 12. februar 2016 af 14:03- Svar

    Så er dejen lavet og venter på at blive til fastelavnsboller til den fredagstrætte familie, som snart kommer hjem.
    Men hov, jeg har jo ikke kommet kardemomme i. Det går nok. Det står i ingredienslisten, men ikke i selve arbejdsgangen, måske skal det tilføjes?
    Tak for en fantastisk blog. Jeg kigger forbi hver eneste gang jeg skal lave noget mad eller bagværk 🙂

    • Gitte Hansen 13. februar 2016 af 22:44- Svar

      Hej Benjamin
      Tusind tak for din søde tilbagemelding. Håber de vakte jubel i din fredagstrætte familie? Det er jeg sikker på. Ups en svipser med kardemommen, det får jeg lige rettet op på. Tusind tak for påmindelsen.
      Tak for dine søde ord og dejligt at høre at du bruger løs af opskrifterne. Det glæder mig du har lyst til at vende tilbage til bloggen igen og igen. Dejligt.
      God fornøjelse i dit køkken fortsat Benjamin
      Mange hilsner
      Gitte

  5. Maria 11. februar 2016 af 17:03- Svar

    Mums! De var virkelig gode 🙂

    • Gitte Hansen 11. februar 2016 af 20:52- Svar

      Hej Maria
      Hvor lyder det bare godt. Det glæder mig. Ja for min skyld kunne det også godt være fastalavn hele året 🙂
      Dejligt du synes om kagerne. Tusind tak for tilbagemelding 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

  6. marianne 2. februar 2016 af 17:01- Svar

    hvor er de gode gamle fastelavnsboller henne?

  7. Ulla Toft Jensen, V. Hassing 29. januar 2016 af 08:33- Svar

    Hej.
    Når nogen gør det godt, så skal de have ros.
    Du leverer simpelthen de mest fantastiske ting. Skønne billeder og overskuelige opskrifter. Jeg er blevet afhængig af din blog.
    Ha’ en fantastisk dag.

    • Gitte Hansen 30. januar 2016 af 09:53- Svar

      Hej sødeste Ulla
      Sikke da en skøn hilsen at få. Den skønneste i verden! Hvor det glæder mig at du synes om bloggen, bruger løs af opskrifterne og synes det er dejligt at følge med. Det er sådan én som dig, der giver mig så meget mere blod til at fortsætte. Tusind tak for din søde hilsen – jeg er flyvende nu og kan leve rigtigt længe på glæden fra dig. TAK 🙂
      Mange taknemmelige hilsner
      fra Gitte

Læg en kommentar