Franskbrød. Uhm i dag får du opskriften på groft brød med rugmel. Lækre grove franskbrød uden kerner. Franskbrød opskrift - groft brød med rugmel Tit har jeg skrevet om verdens bedste brød, bagt  høj temperatur i gryde.

Verdens Bedste Brød – nemt grydebrød
Sprødt og lækkert grydebrød
Se opskriften her
Verdens Bedste Brød – nemt grydebrød

I dag skal du høre om Verdens Bedste Franskbrød.

Ja altså Verdens Bedste er måske lidt flot, men disse franskbrød er bare SÅ gode, at jeg har glædet mig til at anbefale dem til dig.

Franskbrød bagt med tykmælk og rugbrød med masser af fylde, bid og smag.

Groft brød, der mætter godt og som er sunde, for de er fyldt med fibre. Lækre store bløde franskbrød, hvor et par skiver sagtens kan gøre det ud for en solid frokost.

Opskriften fik jeg inspiration til i Samvirkes brødtema, hvor der er en masse andre spændende lækre brød jeg skal have afprøvet.

I weekenden blev det så lige disse lækre rugmelsfranskbrød jeg kastede mig over.Franskbrød opskrift - groft brød med rugmel

Det var overraskende nemt at bage 3 kæmpefranskbrød.

Jeg lod røremaskinen om arbejdet. Med 2 gange 1 times hævning krævede det blot lige lidt planlægning, så var der lunt franskbrød til den lune leverpostej lørdag eftermiddag.

Der var så lige en mor hér, der blev populær hos teenagebørnene!

Har du plads i din fryser, er det oplagt at fryse brødene.

Vi grovspiste af vores franskbrød, både til morgenmad, til frokost, og som tilbehør til denne lækre kyllinge/karrysuppe. Et helt perfekt brød.

Her kommer opskriften på 3-4 store lækre franskbrød med rugmel.Franskbrød opskrift - groft brød med rugmel

Du kan sagtens eksperimentere med andre meltyper i opskriften. Bare spring på.

Groft franskbrød – få opskriften på grov brød med rugmel

Verdens Bedste Franskbrød med rugmel
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 1 time 30 minutter
Samlet tid: 2 timer
Ret: Brød, madbrød og tærter
Kategori: Brød og kager
Portioner: 3 brød
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 1 liter lunkent vand
  • 2 dl. tykmælk kan erstattes af kærnemælk eller andet surmælksprodukt
  • 50 gram gær
  • 3 tsk. salt
  • 3 tsk. sukker
  • 1 dl. sesamfrø kan erstattes med hørfrø
  • 1 dl olie
  • 500 gram rugmel kan erstattes af anden grov meltype f.eks. grahamsmel eller fuldkornshvedemel
  • 1,2-1,5 kg hvedemel

Sådan gør du

  • Gæren røres ud i det lunkne vand.
  • Tykmælk blandes i. Salt, sukker, sesamfrø og olie tilsættes
  • Rugmelet tilsættes.
    Franskbrød opskrift - groft brød med rugmel
  • Hvedemelet tilsættes lidt efter lidt. Tilsæt mel indtil dejen slipper dejkroge og fingre. Gem lidt til de sidste minutters håndtering af dejen.
  • Ælt dejen med dejkrog, gerne på køkkenmaskine eller med elpisker. Tilsæt kun lige mel nok, til dejen slipper fad og ikke klistrer for meget på fingrene. Brug din største røreskål
  • Stil dejen til hævning i min. ½ time et lunt sted. Dejen skal hæve til dobbelt størrelse.
    Franskbrød opskrift - groft brød med rugmel
  • Form 3-4 franskbrød af dejen og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Jeg fyldte en hel bageplade, men hvis du har varmluftovn, kan du bage på 2 bageplader.
  • Snit brødene med en kniv, pensl med mælk og drys med f.eks. sesam og bygflager.
    Franskbrød opskrift - groft brød med rugmel
  • Lad brødene hæve min. 30 min. igen.
  • Nu er brødene klar til ovnen. Bag dem ved 175 grader varmluft i 30-40 minutter. Sæt en skål med vand ind i bunden af ovnen. Det er godt for hæveprocessen og brødets skorpe.
  • Er du i tvivl om brødene er færdige, så tag et brød ud og bank det under bunden. Lyder brødet hult, er det færdigt. Bager du 4 brød, skal du tjekke dem efter 25 minutter. 3 brød skal nok have 35 minutter. Sluk evt. for ovnvarmen de sidste 10 minutter og spar på energien.
  • Friskbagt franskbrød skal helst "dampe af" før det skæres.
    Franskbrød opskrift - groft brød med rugmel

Noter

Franskbrødene kan bages som boller i stedet for (men så skal bagetiden halveres). 
Brødene er fryseegnede
Rugmel kan ersattes med anden grovere meltype
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Nemme lækre grov brød med rugmel og tykmælk – sunde og nemme at lave

Franskbrød opskrift - groft brød med rugmelDejen hævede ud over alle sine bredder og det var tæt på at gå galt for mig. Dejen voksede og voksede.

Ikke så sjovt at redde en dej der er løbet ud over hele køkkenbordet. Det vækker ikke nødvendigvis jubel i familien. 😉

Del evt. dejen over i to skåle, det vil hjælpe 😉Franskbrød opskrift - groft brød med rugmelUhm. Så smagfuldt og lækker med god tæt krumme.

Friskbagt groft brød med smør og honning, sukkerdrys, ost, eller den gode spegepølse. Sikke en lækker frokost og godt som mellemmåltid også.
Franskbrød opskrift - groft brød med rugmel

Vi har 2 halve franskbrød tilbage nu, der, her på 3. dagen, og de er blevet lidt tørre og triste.

Dem vil jeg lave bruschetta med, med pesto og ost.

Bruschetta med Løgismose pesto og skinke
Lækre madbrød med Løgismose pesto og parmaskinke
Se opskriften her
Bruschetta med parma skinke og rød pesto

Ser også lige om jeg kan svinge mig op til at lave en tomatsuppe til også.

Bruschetta med tomat og hvidløg - nem snack opskrift
Brug en brødrest til at lave lækre bruschetta-brød med tomat og hvidløg
Se opskriften her
Bruschetta med tomat og hvidløg - nem snackopskrift
Kæmpestore bløde Verdens Bedste Franskbrød. Er spændt på om du også synes de er Verdens Bedste??

Franskbrød opskrift - groft brød med rugmelRigtig god fornøjelse med franskbrødene.