Verdens bedste kokosmakroner af æggehvider

  • Verdens bedste kokosmakroner af æggehvider

Verdens bedste kokosmakroner af æggehvider

Sprøde, lækre kokosmakroner – intet mindre end verdens bedste?

Halløj i skuret, hvor var det heldigt, at jeg havde æggehvider til rest i køleksabet! Tænk, at de kunne trylles om til så lækre kokosmakroner? Verdens bedste kokosmakroner af æggehviderJeg har lavet kokosmakroner flere gange før og du kan finde opskrifter på stribe på bloggen . Dagens version er kun med æggehvider og det gør altså noget godt for makronerne! De bliver særligt sprøde og får en karamelagtig smag. Der er også en lille smule revet marcipan i, og marcipan gør altid noget godt for kager – hvis man spørger mig – men den kan også fint udelades.

Drønlækre kager og en totalt nem opskrift.

Kokosmakronerne vakte jubel hos mine teenagere og på mit job. Min gode kollega Jacob sværmede dagen lang omkring kagedåsen – pudsigt som han altid har en evne til at fornemme hvornår dåsen er fyldt? Hvor er det skønt med kageglade kolleger altså. Jeg ved altid hvor jeg kan få afsat mit bagværk  🙂

Jacob smilede og sagde henført, når han tog en bid “……jamen de smager jo som min mors?” Var der julelys i øjnene? 🙂 Jeg tager det som en virkelig stor kompliment – de dér old-school-mødre dér, og deres bagetalenter,  dem har jeg respekt for 🙂

Her får du opskriften på de lækre kokosmakroner og den er nem:

Verdens bedste kokosmakroner af æggehvider
 
Forberedelse
Tilberedelse
Tidsforbrug
 
Lækre sprøde kokosmakroner af æggehvider
Forfatter:
: Biscotti, muffins, kanelsnegle og cookies
: Brød og kager
Portioner: 60 stk
Det skal du bruge:
  • 6 æggehvider (du behøver ikke bruge pasteuriserede, men det er lidt smart med æggehvide-bægrene, for så får du ikke æggeblommer til overs)
  • 300 gram sukker
  • 300 gram kokosmel
  • 50 gram smør
  • Vanilje fra en vaniljestang ell. 1 tsk. vaniljepasta
  • Evt. : 100 gram revet marcipan
  • Evt. 150- 200 gram smeltet chokolade
Sådan gør du:
  1. Hæld alle ingredienser i en gryde og varm op ved svag varme.
  2. Rør godt rundt i massen, til smør, sukker og marcipan er godt opløst.
  3. Form små toppe på en bageplade med to teskeer.
  4. Der bliver ca. 30 toppe pr. plade.
  5. Fugt fingrene med vand og form små spidse toppe.
  6. Sæt kokostoppene i en 175 grader varm ovn (varmluft) og bag ca. 8-9 minutter. Bruger du varmluft, kan du bage begge plader på én gang. Hold øje med toppene de sidste minutter, pludselig brænder spidserne af.
  7. Lad kokostoppene afkøle helt på bagepladerne, før de løftes af.
  8. Smelt evt. chokolade og dyp kokostoppene her. Afkøl toppene, imens de ligger på siden
  9. Opbevares i en tætsluttende kagedåse eller spises straks.

Verdens nemmeste kokosmakroner, og tænk en småkagedej der hverken skal piskes eller røres?! Ingredienserne smelter nærmest bare sammen, altså hvor nemt kan det være? Næsten ligeså nemme som disse havregrynskager?

Disse kokosmakroner må du altså næsten prøve. Din familie, kolleger eller dine gæster vil bifalde det. Jeg er sikker på at dine kager vil falde i god smag hos alle.

Her ser du makron-processen i billeder fra start til slut:

Hvis du spørger mig, behøver du slet ikke chokoladebund. Hvis du  bruger en god vaniljestang og lidt marcipan, bliver kokostoppene rigeligt søde i sig selv.

Jeg tror chokoladebund vil være for meget, men du bestemmer jo. Jeg kan godt lide når småkager smager godt, men ikke så sødt, at man kun kan spise en enkelt. Det er altid lidt kedeligt synes jeg. 🙂DSC_0444Skal kagerne serveres til “fint brug” – f.eks. et fødselsdagsbord, vil de dog se noget festligere ud med chokolade. Indrømmet. Her vil det jo heller ikke gøre så meget, hvis man kun snupper en enkelt? Så er der kage til lidt flere 🙂

Hvis du er i tidsnød og gerne vil slippe for at chokoladepensle alle kokosmakronerne, kan du hakke chokoladen groft og tilsætte det. Smart og meget hurtigere og smager også rigtigt lækkert.
Verdens bedste kokosmakroner af æggehvider

Det er sjældent jeg er så “stor i slawet” at jeg ligefrem udnævner en kage til at være Verdens Bedste, men det er ganske vist, at der, næste gang der skal bages kokosmakroner her i huset, kun skal bruges æggehvider. Punktum. Sprøde lækkerbiskener 🙂

Bag kokosmakroner hvis du lynhurtigt skal bage kager til mange. Hvis du ´leder efter en nem opskrift, der kræver få ingredienser. Hvis du vil glæde dine kolleger eller servere en lækker anderledes uddelingskage i skole eller børnehave? Børn og barnlige sjæle vil elske at guffe disse kokosmakroner.

Et mandagskagetip fra mig til dig 🙂
Verdens bedste kokosmakroner af æggehvider

Mere inspiration

10 Kommentarer

  1. Kim Pedersen 2. juli 2017 af 20:38- Svar

    Hej Gitte.
    Har testet kokosmakronerne. De er f…. gode. Nogle personlig observationer! Lav dem ikke store. Drop bagetiden, kig gennem ruden(hvis man kan😳) og når de er helt gyldne er det ud. Og det vigtigste!!! Når de bliver “klistrede” hvis de lukkes inde, så lad være med at lukke dem inde!!! De har “blødt hjerte” så de tørrer ikke. Det når de forøvrigt ikke.
    Af og til kan man på “midterhylderne” få ristet kokosmel! Støder du på det så tag så meget du har råd til. Så behøver man ikke marzipan og chokolade. Det er smager fantastisk.

    Kim

    • Gitte Hansen 2. juli 2017 af 22:52- Svar

      Hej Kim
      Tusind tak for din tilbagemelding og dine gode tips til de skønne kokosmakroner. Dejligt du synes om kagerne. Jeg vil bestemt holde øje med det ristede kokosmel i butikkerne – har dog ikke set det endnu, men vil holde et vågent øje. 🙂
      Dejligt du tog dig tid til at skrive en hilsen her på bloggen og god fornøjelse med kagerne fortsat 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

  2. Anne Storm 17. januar 2017 af 10:04- Svar

    Hej Gitte.

    Bagte dine lækre Verdens bedste .. , i weekenden; meget sprøde og velsmagende. Dagen efter var de desværre helt bløde og klistrede. De blev opbevaret godt afkølede, i en glasbeholder med skruelåg.

    Hvordan sikrer jeg, at de beholder deres sprødhed?

    • Gitte Hansen 17. januar 2017 af 19:40- Svar

      Hej Anne

      Det har jeg også prøvet en enkelt gang. Var de helt afkølede før du puttede dem på dåse?

      Jeg har opbevaret i kagedåse med køkkenrulle i bunden, det opsuger noget fugt. Du vil kunne bage kagerne påny, så bliver de sprøde igen 🙂
      Dejligt kagerne smagte dig Anne 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

  3. Anne Storm 17. januar 2017 af 10:00- Svar

    Hej Gitte.

    I weekenden bagte jeg ‘dine’ Verdens bedste kokosmakroner, og ja, de var forrygende; lige indtil dagen efter, hvor den lækre sprødhed var afløst af blød klistrethed.
    Jeg må også tilføje, at jeg ingen marcipan havde i huset. I stedet kørte jeg mandler til mel og tilføjede en lille mængde flormelis sammen med.

    Efter god afkøling, blev de lagt på glas med skruelåg.

    Det er første gang, jeg bager kokosmakroner, og vil så gerne vide, hvoran jeg holder dem sprøde efterfølgende!?

    Venlig hilsen, – Anne Storm

    • Gitte Hansen 17. januar 2017 af 19:42- Svar

      Lyder som en supergod ide med mandelmelet – så dejligt at kagerne smagte dig/jer.
      Du er sikker på at de var helt gennembagte? Hvis kagerne er for store, synes jeg også nemt de bliver for bløde, kan det mon være størrelsen?
      Som jeg skrev ovenfor kan du bage kagerne igen, så bliver de sprøde påny. Jeg vil tro at 5 minutter vil kunne gøre det 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

  4. Mormormedstiletter.dk 26. januar 2016 af 14:08- Svar

    Altså, den opskrift ligner godt nok verdens bedste;-)

    • Gitte Hansen 26. januar 2016 af 19:33- Svar

      Hej du
      Det er den bare også, den må du altså prøve. Jeg er sikker på din familie vil synes det er en god ide 🙂
      Rigtig god fornøjelse med kagerne
      Mange hilsner
      Gitte

  5. Mia Clément 25. januar 2016 af 23:37- Svar

    Som alternativ til chokoladen kan det varmt anbefales at putte noget revet skal af lime i kokosmakronerne – det gi’r et behageligt modspil til alt det søde.

    • Gitte Hansen 26. januar 2016 af 19:30- Svar

      Hej Mia
      Det var da en rigtig god ide med Lime – det må jeg lige huske at prøve af engang. Tak for tippet du 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

Læg en kommentar