Lasagne. I dag får du opskriften på verdens bedste lasagne med gulerødder og peberfrugt. En version med grøntsager, der smager rigtigt godt.
Oh la la – mine teenagere flytter ALDRIG hjemmefra nu! Nu ved de nemlig at deres mor kan lave VERDENS BEDSTE LASAGNE!
Ok indrømmet. Som hverdagsprojekt er det lidt af en tidsrøver, men altså, når først fadet er kommet velduftende ud af ovnen, så er den forbrugte tid jo glemt.
Heldigvis rækker portionen til mange dage. Er du vimmer hvor den lasagne smagte godt.Jeg skynder mig da straks at dele opskriften med dig.
En lækker lasagne – fyldt med kød, lasagneplader og tomat og rigeligt med grøntsager også.
Tricket er en god langtidssimret velkrydret tomatsovs og en lækker bechamelsauce og RIGELIGT af den. Halløj hvor den smagte godt!
Lasagnen var fast uden at være hård, den var blød uden at være udflydende. Helt perfekt faktisk.Mine teenagere tog 3 gange og kom med den allerstørste ros:
“Mor, den smager MEGET bedre end den lasagne vi fik fra pizzamanden!” .
Vi får købemad fra den italienske ca. 1 gang om året – så det siger ikke så lidt.
Mine børn plejer at være vildt benovede over købepizza og købelasagnen, så ja 5 stjerner til dagens hjemmelavede lasagne.
Jeg har sneget en del gulerødder i dagens version, så faktisk er der også en del grøntsagsfibre i.
Retten er lidt tung at lave tidsmæssigt. Samlet set og alt incl. tager retten 1½ time at lave.
Lav også gerne en KÆMPE portion, som jeg, så I vil have nok til flere dage.
Jeg har jo et par mine teenagere der storspiser og jeg insisterer på at der skal være mad nok til to dage, derfor denne kæmpe portion.
I morgen tager maden 5 minutter at varme – fedt – det glæder vi os til 🙂
Lasagne den bedste opskrift – med grøntsager og bechamelsauce. Få opskriften her
Ingredienser
Kødsauce:
- 1 kg hakket oksekød
- 6 små løg i tern
- 5 fed pressede hvidløg
- 2 peberfrugter i tern gerne rød og gul
- 8 gulerødder revne
- 3 oksebouillonterninger
- 2 store dåser koncentreret tomatpuré
- ½ liter tomatsauce eller 2 ekstra dåser flåede tomater
- ½ liter kogende vand
- 3 spsk. tørret oregano
- Salt/peber
- 500 gram lasagneplader gerne fuldkorns
Bechamelsauce:
- 50 gram smør
- 100 gram hvedemel
- 1 liter mælk
- ½ tsk. salt
- ½ tsk stødt muskatnød
- 200 gram ost en ost med smag f.eks. danbo er bedre end mozzarella
Sådan gør du
Kødsovs:
- Svits oksekød - fedtstof behøves ikke. Svits bouillonterningerne med
- Tilsæt løg og svits med til de er klare.
- Tilsæt friskpresset hvidløg, revne gulerødder og peberfrugt. Tilsæt krydderier
- Tilsæt tomatsovs og tomatkoncentrat (skyl dåsen og tilsæt også vandet).
- Tilsæt kogende vand. Læg låg på gryden og lad den simre imens du laver bechamelsaucen.
Bechamelsovs:
- Smelt smørret og tilsæt mel. Rør godt.
- Pisk mælken i lidt efter lidt. Rør klumperne godt ud
- Tilsæt salt, muskatnød og ost
- Tænd ovnen på 175 grader varmluft
- Fyld lidt kødsauce og bechamelsauce i bunden af et ildfast fad. Det skal være et højt firkantet ildfast fad (mit måler 30x40 cm mener jeg)
- Læg lasagneplader på.
- Gentag med kødsauce og bechamel og lasagneplader til fadet er fyldt op.
- Øverste lag skal være sauce og bechamel
- Bag lasagnen i ovnen 35-45 minutter eller til lasagnepladerne ikke virker hårde når du stikker i dem.
- Servér med salat eller gulerodssalt til og allerhelst hvidløgsbrød også, gerne hjemmelavet.
Noter
Hjemmelavet kødsovs med grøntsager, lasagneplader og bechamelsovs – verdens bedste lasagne!
Du behøver jo slet ikke følge min opskrift slavisk. Tilsæt gerne de grøntsager og krydderier du foretrækker i en kødsovs eller lav den helt som du plejer, hvis det er nemmere for dig.
Bechamelsaucen virker jo som en kæmpe mængde, men det synes jeg er tricket bag en god lasagne.
Du kan fint halvere mængden. Jeg har brugt skummetmælk, så bechamelsaucen er ikke er helt så fedtholdig.
Lige en ting vedr. den tilsatte tomatsauce: Jeg brugte 2 kartoner med purerede tomater i Lidl til 5 kr for en halv liter.
Meget smagfuld tomatsovs, som jeg klart kan anbefale dig at købe.
Kartonen kan du se et billede af her ovenfor. Kan du ikke lige opdrive disse tomater, så kan almindelige flåede tomater sagtens bruges.
Sådan laver du den bedste lasagne med grøntsager – se billederne her:
Her ser du lasagneprocessen i billeder:
Som du kan se er der tilsat ret mange gulerødder i lasagnen. De “drukner” på forunderlig vis i kødsovsen. Genialt hvis du har grøntsagsforskrækkede børn i familien 🙂
Peberfrugterne “drukner” også, men alle grøntsagerne er samlet set med til at give retten en virkelig god smag.
En rigtig god måde også at få sneget grøntsager ind, især hvis du har små børn der helst ikke spiser dem frivilligt. Vi skrællede også lidt gulerødder til.
Vi spiste dem ved siden af og som du kan skimte i baggrunden spiste vi også et lækkert hvidløgsbrød til.
Hvidløgsbrød HØRER bare med til lasagne – hvis du spørger mig.
Hvidløgsbrødet blevet lavet af en brødrest smurt med smør iblandet hvidløg og persille. Du kan finde opskriften på de gode hvidløgsbrød lige her 🙂
Det var fileme en fornem tirsdagsmenu – wow en lækker lasagne!
Tænk, at jeg nu næsten kan glæde mig som et lille barn til aftensmaden i morgen. Tror dog jeg skal vogte over fadet.
Har jo en teenagedreng der kommer tidligt hjem fra skole i morgen. Det kan jo være, at han går i køleskabet før vi andre kommer hjem. Det er der jo en potentiel risiko for 😉
Rigtig god fornøjelse med din lasagne. Jeg håber også du vil synes, at den er verdens bedste.
Hej,
Glæder mig til at smage det. Når du skriver stor dåse tomatkoncentrat. Hvor stor er det så? Mig bekendt kan man kun få 1 størrelse i almindeligt supermarked, men man kan selvfølgelig få store dåser i industriindkøbene. Sidstnævnte virker dog meget voldsomt.
En VIRKELIG lækker lasagne med masser af smag 🙂 Jeg undlod dog peberfrugt (da jeg har en i huset som ikke vil spise det) og tilføjede lidt tørret basilikum. Jeg er kæmpe fan – tusind tak for at jeg endelig har en opskrift på en god lasagne!!
Hej! Jeg har lige et Par spørgsmål:
Når du tilsætter bouillon terninger, tilsætter du dem så råt eller blandet i vand? Eller??
Og det er korrekt du kommer osten i bechamel sovsen, ik? 🙂 der ser så lækkert ud, at den må jeg prøve en af dagene 🙂
Mvh Matilde
Hejsa
sidder her og gennem kigger opskrifter på lasagnette.
jeg har lige en forespørgsel: hvor køber man tomatsauce henne?
eller er det = med flåede tomater/dem på karton brikker ?
jeg påtænker mig at bruge friske pastabånd
samt en anden gang tørret pasta skruere eller andre slags udforming, har du prøvet dette ??
hilsen lajla
Hej 🙂 1000 tak for din evige inspiration til aftensmaden. Jeg bor i Østgrønland og laver tit “din” mad.
Tror du at denne Lasagne kan laves dagen forinden?
Mange grønlandske hilsner og tak fra Maria