Vinderkage : Squash/ gulerodskage med ristede hasselnødder

DSC_4828Det er ferie. Det er påskeferie. Solen skinner og den regntunge dyne af efterårsvejr opløstes som dug for solen. Skønt.

I dag har vi haft påskegæster. Dele af familien kiggede forbi heriblandt to søde niecer. Dejligt. Se lige hvad den sindssyge moster fandt på. Bordet blev dækket i det fri og tæpper udleveret når/hvis tænderne klaprede lidt for højt. Nej vejret var skønt og vi fik alle sol på de vinterblege næser. Snakken gik og der blev grinet og storsnakket, helt som vi plejer. Skønt at se familien 🙂DSC_4813Altså der er jo lidt tradition for, når der kommer gæster her i huset, at der bliver rullet lidt bagværk ud, og lidt grovboller og gerne en småkage og måske lidt mere. Sådan gik det også i dag. Næsten. Der blev bagt nogle grovboller med rugmel og så fandt jeg en lækker jordbærcrumble i fryseren. Der skete nu bare det, at jordbærcrumblen slet ikke blev spist. Hvorfor ikke?? Den blev nemlig komplet udkonkurreret af:

Dagens vinderkage: squash-gulerodskage med lækker topping og drys af grofthakkede ristede hasselnøddekerner. Jamen det blev da også bare den lækreste gulerods/swuash-kage du kan forestille dig, og nem var den ovenikøbet også. Jublen ville ingen ende tage.

Jeg iler straks med at bringe opskriften. Kagen er bare skøn, både til familien og hvis du en dag også får kaffe-kage-gæster? DSC_4823

Vinderkage : Squash/ gulerodskage med ristede hasselnødder
 
Vinderkage : Squash/ gulerodskage med ristede hasselnødder
Forfatter:
: Frugttærter og bradepandekager
: Brød og kager
Portioner: 15-20 pers.
Det skal du bruge:
 • 250 gram sukker
 • 2½ dl olie
 • 3 æg
 • 325 gram hvedemel
 • 400 gram squash/gulerødder.
 • 1 tsk. natron
 • 2 tsk bagepulver
 • 2 tsk. vanilje
 • 3 tsk. kanel
 • Topping:
 • 200 gram flødeost
 • 125 gram smør
 • 125 gram flormelis
 • 2 tsk. vanilje
 • Drys: grofthakkede hasselnødder
Sådan gør du:
 1. Tænd ovnen på 150 grader varmluft. Pisk sukker med olie og tilsæt 1 æg af gangen. Pisk godt efter hvert æg.
 2. Bland kanel, natron og bagepulver med hvedemelet og rør det forsigtigt i æggeblandingen.
 3. Riv grøntsagerne på den grove side af rivejernet.
 4. Rør grøntsagerne i dejen.
 5. Pensl et dejfad med smør og drys med rasp. Jeg havde tilfældigvis æblekagerasp, og det er klart det bedste rasp til kageforme, da den jo er sød som sukker og sprød som rasp. Perfekt.
 6. Jeg brugte en stor bradepande på 25x35 cm vil jeg tro?
 7. Dejen hældes i og sættes i den varme ovn. Bages ca. 40-45 minutter ved 150 grader varmluft.
 8. Prik i kagen med en gaffel når bagetiden er ved at være slut. Hænger der stadigvæk dej ved, så bag kagen nogen minutter længere. Kagen skal føles svampet.
 9. Imens kagen afkøler rører du smør-ostecremen. Blødgør gerne smørret 10 sekunder i mikrobølge-ovnen). Rør flormelis, vaniljesukker og flødeost i.
 10. Lad kagen afkøle helt, før du putter osteglasuren på.
 11. Drys ristede hasselnødder på toppen eller sukker/honningristede mandler.
 12. Opbevar kagen i køleskab i en tætsluttende beholder.

DSC_4830

Her ser du dagens (og kagens) sunde indslag. Min plan var egentlig at bruge 400 gram squash, men efter kontrolvejning fandt jeg ud af at min squash kun vejede 100 gram. Bag gerne en ren squashkage eller en ren gulerodskage,men  jeg bagte altså en både/og og det kan du også fint gøre. Har du overflod af squash i haven, så bag gerne en ren squash-kage 😉DSC_4783

DSC_4788Tænk alle de squash-gulerodskager jeg er gået glip af i mit liv, først nu ved jeg hvor lækre de bliver og hvor nemme de er at bage. Sikke en lækker kombination af sød/syrlig osteglasur og lækker krydderkage. Hvem har dog fundet på den underskønne idé? Gid jeg kunne sige det var mig.  🙂DSC_4817Jeg havde tilfældigvis nogle ristede hasselnøddekerner på lager , men kan du ikke opdrive disse, så rist gerne nogle hasselnødder i ovnen og nulr hinden af. Drys evt. med groftkakkede valnødder eller brændte mandler i stedet for.DSC_4821Uhm, jeg synes da den er blevet smuk ikke? Uha og smagen er der bestemt heller ikke noget at udsætte på. Lækker diskret kryddersmag og syndig smørcreme på toppen. Så bliver det ikke meget bedre hvis man spørger mig 😉

Jeg tænker at du også sagtens vil kunne tilsætte nogle  mandler/nødder til dejen? Det vil kun gøre den endnu lækrere tænker jeg? Man kan vel også putte rosiner i? Ej rosiner i kage, det springer jeg så lige over, men tror dog alligevel at det vil smage meget godt? Måske man skulle driste sig til at prøve forsøget? 😉
DSC_4822Så er der servering af ét stk. vinderkage. En rigtig smuk, saftig og velsmagende én af slagsen.

P.S.: Gæsterne fik en “kage-doggy-bag” med hjem og alligevel er der rester nok til mig og de andre på matriklen i morgen. Uhm jeg glæder mig som et lille barn, og det gør de andre også

Hvor er det SKØNT at have påskeferie og nu skinner solen jo. Perfekt!  Håber du nyder ferien, fritiden og livet lige så meget som jeg. 🙂
DSC_4832

Mere inspiration

10 Kommentarer

 1. Alice Nørgaard Andersen 26. februar 2016 af 12:52- Svar

  Glæder mig til at prøve kagen, den lyder rigtig lækker.
  Dig ville jeg ønske at du ville skrive opskriften ud i et uden alle billederne.
  Når man som jeg, kopiere den direkte via telefonen, så fylder den rigtig meget og det er på godt jysk, træls ☺

  • Gitte Hansen 27. februar 2016 af 19:46- Svar

   Hej Alice
   Dejligt du har fået lyst til at springe ud i opskriften. Jeg vil give dig helt ret. Det fungerer allerbedst hvis opskrifterne er “strammet op”, så de står i sammenhæng. Det begyndte jeg med for 1½ år siden, så heldigvis vil mange af opskrifterne være skrevet sådan. Jeg mangler dog at rette over 500 opskrifter, og det er et stort projekt, som jeg arbejder på.
   Håber det lykkes for dig at få bagt kagen uden de store genvordigheder 🙂
   Rigtig god bagelyst
   Mange hilsner
   Gitte

 2. Ulla Lunau Hansen 24. februar 2016 af 16:12- Svar

  Hej Igen.
  Jeg har sagt det før, men siger det gerne igen :-). Denne kage er himmelsk, simpelthen. Har dog stadig kun bagt den med gulerødder, men nøøøøøj for en kage. Og 2 dage i køleskabet gør den nærmest kun bedre.
  Jeg er ellers chokolade og blød nougat-elsker, men jeg er altså kæmpe fan af denne kage.
  Blev i dag serveret til en slags brunch for veninde og der egner den sig bare godt til. Og at den så kan bages dagen før, gør den endnu mere et hit.

  • Gitte Hansen 25. februar 2016 af 21:36- Svar

   Hej Ulla
   Tusind tak for din flotte tilbagemelding Ulla – det glæder mig virkelig at du synes om kagen og har lyst til at bage den igen og igen. Det var rigtigt sødt af dig at skrive. Må jeg tippe om din besked på Bagenørdens Facebook-side? Jeg kan slet ikke få armene ned, efter din søde kommentar og vil gerne dele min glæde med verden. Er det ok med dig? Jeg er sikker på at andre også vil juble over kagen nemlig.
   Dejligt du tog dig tid til at skrive til mig. Det var rigtigt sødt af mig <3
   Mange kærlige hilsner
   Gitte

 3. Ulla Lunau Hansen 10. november 2014 af 17:29- Svar

  Dette er den bedste gulerodskage jeg nogensinde har smagt. Tak for den fantastiske opskrift. På 3. dagen (køleskab) smager den lige så lækker og frisk som 1. dag. :-).
  vh
  Ulla

  • Gitte Hansen 11. november 2014 af 21:38- Svar

   Hej Ulla
   Tusind tak for din besked – det var dog den gladeste melding at få. Ja det er en helt igennem fantastisk squashkage – og jeg drømmer mig til en køkkenhave der bugner med squash. Har du kunnet købe en squash nu, selvom der ikke er sæson?
   Dejligt du var glad for kagen – og ja du har ret, den holder sig frisk rigtigt længe, lige til den er spist 🙂
   God fornøjelse med kagen fortsat 😉
   Mange hilsner
   Gitte

 4. […] Opskriften er dobbelt portion af denne, og jeg har tilført lidt ekstra grønt. Det bliver en kæmpekage, perfekt til store arrangementer. […]

 5. A+K/VenterPaaVin 16. april 2014 af 22:04- Svar

  Den ser godt nok skøn ud,

  – Anne

  • Gitte Hansen 17. april 2014 af 21:21- Svar

   Det var også en helt igennem fantastisk kage! P.S.: Lige nu har Lidl squash til 3 kr stykket og flødeost til en 10’er. Bare lige et tip 🙂
   Mange hilsner
   Gitte

Læg en kommentar