Gulerodskage med squash. I dag får du opskriften på en lækker kage med squash, gulerod og ostecreme.
Squashkage med gulerødder kunne vi måske også kalde kagen? Den er en kombination af både squash og gulerødder og den er skøn!
En saftig og lækker kage.
Kagen bagte jeg i dag, hvor vi havde gæster i haven. Solen skinnede og den regntunge dyne af efterårsvejr opløstes som dug for solen. Skønt.
Dele af familien kiggede forbi heriblandt to søde niecer. Dejligt. 🙂
Se lige hvad mosteren fandt på. Bordet blev dækket i det fri og nej hvor var vejret skønt. Vi fik alle sol på de vinterblege næser. 🙂
Jeg elsker at bage og servere hjemmebag, når vi får gæster
Sådan gik det også i dag. Jeg bagte grovboller med rugmel og en dejlig jordbærcrumble.
Lækkerier, men dagens vinderkage blev absolut denne lækre gulerodskage med squash ostecreme og grofthakkede ristede hasselnødder.
Jamen det blev da også bare den lækreste gulerods squash kage du kan forestille dig.
Nem at lave var den ovenikøbet også. Jublen ville ingen ende tage. Gæsterne var glade og også mig. Jeg var meget begejstret for kagen.
Er du vild med krydderkage med smørcreme, squashkage eller gulerodskage – vil du elske denne kage <3
Jeg iler straks med at bringe dig opskriften. Jeg har nemlig glædet mig til at dele den med dig.
Kagen er bare skøn og der er kage nok til mange lækkersultne munde.
Kagen bages i ovnens store bradepande og er med i min top 10 over de bedste bradepandekager på bloggen
Saftig gulerodskage med squash og ostecreme – få en dejlig kage opskrift her
Ingredienser
- 250 gram sukker
- 2½ dl olie
- 3 æg
- 325 gram hvedemel
- 400 gram squash/gulerødder. Du kan bruge enten squash eller gulerødder eller bruge halvt af hver
- 1 tsk. natron
- 2 tsk bagepulver
- 2 tsk. vanilje
- 3 tsk. kanel
- evt. et par håndfulde rosiner
Osteglasur
- 200 gram flødeost ikke light. F.eks. Buko eller Philadelphia
- 125 gram smør
- 125 gram flormelis
- 2 tsk. vanilje
- Drys: grofthakkede ovnristede hasselnødder et par håndfulde
Sådan gør du
- Pisk sukker med olie og tilsæt 1 æg af gangen. Pisk godt efter hvert æg.
- Bland kanel, natron og bagepulver med hvedemelet og rør det forsigtigt i æggeblandingen.
- Riv grøntsagerne på den grove side af rivejernet.
- Rør grøntsagerne i dejen og tilsæt evt. rosiner.
- Smør en bradepande og drys gerne med rasp/æblekagerasp. Jeg brugte en bradepande på ca. 25x35 cm. Du kan også bruge et ildfast fad eller anden bageform.
- Hæld dejen i formen og bag kagen ca. 40-45 minutter ved 150 grader varmluft (175 grader varmluft) Kagen er færdig, når den er sprød, gylden og gennembagt. Kagen skal føles lidt svampet og være lidt klæg.
- Imens kagen afkøler rører du smør-ostecremen. Blødgør gerne smørret 10 sekunder i mikrobølge-ovnen). Rør flormelis, vaniljesukker og flødeost i.
- Lad kagen afkøle helt, før du putter osteglasuren på.
- Drys ristede hasselnødder på toppen eller sukker/honningristede mandler.
- Nydes afkølet. Opbevar kagen i køleskab i en tætsluttende beholder.
Noter
Du kan bruge enten squash eller gulerødder til kagen eller halvt af hver
Tilsæt evt rosiner. Fryseegnet uden osteglasurKagen holder sig frisk i køleskabet i flere dage. Opbevar den på køl i en tætsluttende beholder
En skøn squashkage med gulerødder – saftig, svampet, lækker og med flødeostecreme
Her ser du dagens (og kagens) sunde indslag. Ja det er jo nemlig grøntsager i kagen 🙂
Min plan var egentlig at bruge 400 gram squash. Efter kontrolvejning fandt jeg ud af at min squash kun vejede 100 gram. Jeg supplerede derfor med gulerod.
Bag gerne en ren squashkage eller en ren gulerodskage, eller kombinér som jeg.
Hvis du har overflod af squash i haven, mon så ikke det bliver en ren squashkage? 😉Tænk alle de squash-gulerodskager jeg er gået glip af i mit liv!
Først nu ved jeg hvor lækker en gulerodskage med squash er og hvor nem sådan en kage er at bage.
Sikke en lækker kombination af sød/syrlig osteglasur og lækker krydderkage. En helt perfekt kage.
Jeg havde tilfældigvis nogle ristede hasselnøddekerner på lager. Kan du ikke opdrive disse, så rist gerne nogle hasselnødder i ovnen og nulr hinden af.
Du kan også drysse f.eks. groftkakkede valnødder eller mandler i stedet for.Uhm, jeg synes da den er blevet smuk ikke?
Uha og smagen sidder bare lige i skabet.
Lækker smag af krydderkage og cremet smørcreme med flødeost på toppen. Så bliver det ikke meget bedre 🙂
Hvis du er til rosiner i bagværk, så put du endelig lidt rosiner i.
Så er der servering af ét stk. vinderkage.
En rigtig smuk, saftig og velsmagende gulerodskage med squash – den bedste bradepandekage
P.S.: Gæsterne fik en “kage-doggy-bag” med hjem og alligevel er der rester nok til mig og de andre på matriklen i morgen. Uhm jeg glæder mig som et lille barn, og det gør de andre også
Hvor er det SKØNT at have påskeferie og nu skinner solen jo. Perfekt!
Håber du nyder ferien, fritiden og livet lige så meget som jeg. 🙂
Få flere opskrifter på lækre gulerodskager her:
1.
2.
3.
Glæder mig til at prøve kagen, den lyder rigtig lækker.
Dig ville jeg ønske at du ville skrive opskriften ud i et uden alle billederne.
Når man som jeg, kopiere den direkte via telefonen, så fylder den rigtig meget og det er på godt jysk, træls ☺
Hej Igen.
Jeg har sagt det før, men siger det gerne igen :-). Denne kage er himmelsk, simpelthen. Har dog stadig kun bagt den med gulerødder, men nøøøøøj for en kage. Og 2 dage i køleskabet gør den nærmest kun bedre.
Jeg er ellers chokolade og blød nougat-elsker, men jeg er altså kæmpe fan af denne kage.
Blev i dag serveret til en slags brunch for veninde og der egner den sig bare godt til. Og at den så kan bages dagen før, gør den endnu mere et hit.
Dette er den bedste gulerodskage jeg nogensinde har smagt. Tak for den fantastiske opskrift. På 3. dagen (køleskab) smager den lige så lækker og frisk som 1. dag. :-).
vh
Ulla
Den ser godt nok skøn ud,
– Anne