Fedtfattig lyn roulade med rabarbersyltetøj

DSC_1517

Altså hm, hm. I går var der VM-guldfinale! Wee! Der skulle en lækker middag til . En kongemiddag til guldkampen. Tja, tjo. Stemningen blev ret hurtig noget “fesen” til den kamp! Jeg, der bare er en sølle bagenørd, havde besluttet mig for ENDELIG at kaste lidt motivation ind i det håndbold-VM. Nu var der jo ligesom noget på spil! Ok. Efter et kvarter kunne jeg godt fornemme hvor det bar hen. Tænkte, at der skulle en vinderkage til, hvis holdet skulle have en chance…;-)

Fra mit køkken kunne jeg følge kampen, det var rigeligt. Modstanderne havde pludselig kæmpe forspring. Der var ildevarslende stilhed fra tilskuerne i sofaen. Chok, skuffelse, vantro?

DSC_1462

Tja, tjo. Kampen udspillede sig jo sådan, at kagen ret hurtigt blev omdøbt til en taberkage. Skuffelsen var da også så slem, at der måtte trøstespisning til.

Det blev en roulade. En TABER-roulade. Altså den var en succes, ikke en taberkage på den måde Det var en roulade der kunne trøste efter et sviende nederlag.

Opskriften kan du se her. Den er fra en af mine yndlingskagebagebøger (alle opskriftbøger med kager i, er mine yndlings! ;-). Aschehougs store bagebog.DSC_1466

Hvis du nu synes det er lidt svært at læse så står der :

3 æg

2 dl sukker

2 dl hvedemel

2 tsk bagepulver

½ dl. mælk

½ glas syltetøj (jeg brugte hjemmelavet rabarber, men hindbær eller jordbær er også godt. Købemarmelade kan fint gå an. Eller prøv Skælskør Jordbærgrød Light. Så får du næsten et meget kalorielet kage!).

Evt. lidt grofthakket hvid chokokolade.

Det er VILDT let at lave roulade og bemærk : Den er fedtfattig. Det tager  også kun under ½ time fra start til slut at få en roulade på kaffebordet. Sæt igang! 🙂

Sådan laver du roulade :

Æg og sukker piskes hvidt og skummende. Mel og bagepulver sigtes i. Dejen vendes rundt. ½ dl. mælk vendes med. Vupti. Det var det. Nemt, ikke?
DSC_1468 Dejen smøres ud på en bageplade beklædt med bagepapir. DSC_1470

Bunden bages 5-6 minutter v. 200 grader varmluft. Du skal ikke bekymre dig om at dejen hæver op under bagningen. Den synker sammen igen, og det skal den:-)
DSC_1472 Imens kagen er i ovnen, drysser du sukker på et stykke bagepapir. Når rouladebunden er færdig vender du hele bunden ud på det sukrede papir. Pens ovenpå bagepapiret med vand for at få det til at slippe. Smør fyld på straks efter du har fået befriet bunden for bagepapir. Det lyder unødigt komplicieret. Det er det altså ikke!DSC_1473 Brug gerne en rest syltetøj du alligevel har i køleskabet. Alle former for syltetøj kan bruges. Jeg brugte hjemmelavet rabarbersyltetøj fra i sommers. Det smagte lækkert! Måske du har en anden rest?DSC_1475 Syltetøjet smøres ud på bunden med en dejskraber. Smør godt ud til kanten, så bliver endestykkerne lidt sjovere;-)DSC_1476 Hovsa. Og hvad laver en trekant Toblerone chokolade mon her? Det var en pludselig indskydelse. Jeg hakkede et par trekanter groft og dryssede det på bunden inden sammenrulningen. Uhm! Hvid chokolade og rabarber smager FANTASTISK sammen. Skønt at være den heldige i rouladelotteriet og få en mundfuld hvid chokolade-guld-klump i munden. 🙂DSC_1479 DSC_1480 Herefter rulles rouladen hurtigt sammen. Den lægges med sammenføjningen ned af til afkøling. Den skal nok minimum afkøle 1 times tid, men det er slet ikke nødvendigt. Vi har sjældent temperament til at vente på den der afkøling!;-)DSC_1482 DSC_1486 Rul bagepapiret med rundt og pak det godt sammen om rouladen imens den afkøler. DSC_1489 Jubii. Så er der roulade!DSC_1514 DSC_1519 og jubii! Rouladen bliver endnu bedre med en god klat flødeskum ved sin side 🙂

God fornøjelse! Vil du bage en vinder- eller en taberkage? 🙂DSC_1520P.S.: Bager du to rouladebunde på én gang, så har du pludselig 2 xl-lagkagebunde. Du kan nu bage en kæmpe lagkage til kæmpefamilien. Nemt og så meget mere lækkert end de købte bunde. Bare lige et lagkage-tip 😉

Mere inspiration

2 Kommentarer

  1. Birthe Sørensen 24. januar 2016 af 20:21- Svar

    Hej, i stedet for at pensle papiret med vand, så ligger jeg et vådt viskestykke over. Så er jeg sikker på alt slipper ens.

    • Gitte Hansen 24. januar 2016 af 22:04- Svar

      God ide Birthe – det er hermed givet videre. Tusind tak for det tip 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

Læg en kommentar