Zirkus Nemo skraldgrin og kæmpe Angus Bøf på Stephansens Hotel

  • Angus bøf og håndskårne pommesfrites

2014-05-17 20.14.16Sikke en dag! Endnu en god dag i rækken. Fantastisk bededagsferie, er det mon sommerferien der er startet nu? Ja tak, skal vi ikke bare sige det? 😉

Dagen gik med 3 timers hardcore-havearbejde. Projekt stendige-rensning – en af de stygge opgaver, men ganske medidativt faktisk, at hive ukrudtet op? Men opgaven er klart sjovest, når den er slut! 🙂

Der var lys for enden af ukrudts-tunnelen. Zirkus Nemo-billetterne lå klar og ventede. 2014-05-17 16.50.44

Vi har  været i Zirkus Nemo 4-5 gange før, men dagens show var ubetinget det bedste show nogensinde. Jeg forstår godt at anmelderne har tildelt årets show 6 stjerner!

Veloplagte artister, gaggede personager, Smadre-manden og måler-manden, selvfølgelig! Hårrejsende shows og gode grin. Spontane improvisationer fra cirkus-direktørens side. Anbefaler årets Zirkus Nemo show, måske du lige skulle tjekke turné-planen? 🙂
2014-05-17 17.00.04 Efter zirkus-forestillingen havde vi bestilt bord på www.stephansenshotel.dk Et skønt lillebitte Bed & Breakfast i Randers, med den lækreste restaurant tilknyttet.

Stephansens Hotel, der er Danmarks mindste hotel, ligger i hjertet af Randers, i smukke idylliske omgivelser. Hotellet er holdt i sydlandsk stil, og er beliggende på de små stejle krogede gader.

Sommertemperaturerne gjorde også sit til at skabe sydlandsk stemning udenfor. Folk hyggede sig i det fri til sent, ekko af grin og latter gjaldede fra baggårdene. Der blev skålet og glas klirrede. Man kunne gå i t-shirt klokken sent. Fantastisk!

2014-05-17 21.25.24Vi gik indenfor og blev inviteret op i Palmehaven, restaurantens 1 sal. Et lyst og venligt rumt med rigeligt ovenlys. Wow – tænk at have sådan en udestue eller tagterrasse!

2014-05-17 19.41.35Overalt på StephansensHotel er der kræset for detaljen og tænkt på hygge og hjemlig atmosfære. Selv på toilettet var der tændt stearinlys. Der var sat personligt præg på alle rum. På Stephansens Hotel har en af ejerne en forkærlig for små frøer i alle afskygninger. Det vil du opleve, hold øje i alle kroge. 🙂

Her udsigten fra vores bord.
2014-05-17 19.36.52 Ja det er et lille tårn du kan skimte i baggrunden. Skøn udsigt hen over hustagene. Det er de små hotelværelser man kan kigge over på. Skulle jeg bo på hotel i Randers, skulle det klart være her!

2014-05-17 19.37.06

Små fine stedmoderblomster på bordene. Der var fint dækket op med mågestel og det fine bestik.2014-05-17 19.40.33 Vi blev smilende budt velkommen og fik et overskueligt menukort at kigge på. Lam, vagtel, helleflynder eller særtilbuddet Angus Beef? Uha valget var let for mig og min gemal også. BØF, BØF, BØF! Helleflynderen overveje gemalen dog også, men ikke jeg. Bøf, bøf, bøf!

Vi bestilte den kæmpestore Angus Beef på 350 gram. Altså, vi var jo sultne, ikke? ?? 😉2014-05-17 19.41.07 2014-05-17 19.40.40Vi fik drikkevarer og var storsultne forberedt på at skulle vente på maden et stykke tid. Pludselig kom tjeneren med denne lille servering. En lille brødkurv med de lækreste små sprøde ciabatta-brød,2014-05-17 19.56.00serveret med en lille portion unghaneterrine, med en lille kartoffelchip på toppen.  Lækkert, overraskende og smukt!
2014-05-17 19.55.41

Når man er storsulten sætter man ekstra stor pris på en brødservering og se lige en lille smørskål der kom med. Frisk krydderurtesmør og en smør naturel. Uhm!2014-05-17 19.55.54 Øj den krydderurtesmør smagte godt! Den smagte som var de grønne krydderurter plukket netop i dag og puttet i den friskkværnede smør? Se lige en krumme på de ciabatta. Åh manner, sådan noget brød må jeg da også kunne finde ud af at lave? Hvad er mon tricket?2014-05-17 19.57.39

Vi spiste og spiste af det lækre brød og undervejs snakkede vi om, at vi måske burde holde igen, for hovedretten måtte snart være på vej, men både unghaneterrinen og smør smagte så fantastisk, at det var svært at holde igen.

…og bøffen var på vej, det skal jeg love for, at den var!

Altså jeg havde jo læst på menukortet, at den skulle veje 350 gram. Har du en fornemmelse af hvor stor en bøf sådan en bøf i virkeligheden er? Altså den er jo KÆMPE stor! En halv tallerken fyldte den og så var den 2 cm. høj?!

2014-05-17 20.12.41Øj manner, sikke en kæmpebøf! Der var bagte tomater til og nej det er ikke cocktailtomater, det er STORE tomater, så kan du vist godt fornemme hvor stor den bøf var??

Den var så lækker den bøf! Rød, mør, velhængt. Tilpas stegt. Det var første gang jeg spiste Angus kød, men bestemt ikke sidste gang. Det er supermørt kød.

Jeg spiste, og spiste og spiste…og vi begyndte hurtigt at fortryde vores brødorgie forinden..

2014-05-17 20.30.52Til bøffen var der håndskårne pommes frites til og hjemmelavet bearnaisesauce (selvfølgelig da!). Fin lille skål sauce, med et godt drys estragon på toppen. Lækker bearnaisesauce. Smagte jo helt fantastisk og helt anderledes – jo og det var jo netop fordi den var hjemmelavet?

2014-05-17 20.12.302014-05-17 20.14.40Der var også en lækker salat på tallerkenen og, interessant nok, en klat lækker sennep. Lidt mystisk med sennep til en lækker steak tænkte jeg, men det var et fantastisk godt smagssupplement til bøffen og den sødlige bearnaisesauce. Godt fif!

2014-05-17 20.11.39Uha – jeg kom ikke igennem bøffen. Jeg blev slået helt omkuld. Vi talte om, at det ikke er så underligt, at man ser løver slange sig på savannen længe efter et større kødholdigt måltid. Hård kost – men lækkert!

Der måtte kaffe til. Desserten tog vi os lige lidt betæningstid til. Vi havde jo luret at der var Tiramisu på dessertkortet….Tænke, tænke. Måske vi bare skulle bestille én til deling? Storsultne var jo ikke, sultne ikke engang, måske bare en lille bitte smule lækkersultne?

Vi bestilte kaffe og en tiramisu. Kaffen kom først. Oh og hvilken kaffe! Den lækreste espressoagtige kaffe  med små nøddesmåkager til. Sikke fine kopper, ja alt er gennemført på Stephansens Hotel

2014-05-17 20.58.01Kaffen kvikkede op og selvfølgelig får man, på Stephansens Hotel, sin mælk i den fineste lille mælkekande. Nu var vi klar til den Tiramisu. 
2014-05-17 21.07.46

og den kom og den blev serveret på fineste vis i den muselmalede tallerken. Sikke en skøn og let Tiramisu. Helt anderledes, igen, slet ikke vammelsød, sådan som Tiramisu ellers ofte kan være.

Der var en kugle tiramisu, en kugle vanilleis, marengs, chokolade, blåbær, karamel og kakaodrys. 2014-05-17 21.08.42

Den dessert smagte perfekt til den lækre kaffe. Vi var ikke sultne, slet ikke og det passede fint med to skeer. Vi nippede og smagte hele tallerkenen.

Sublimt måltid og vi forlod  glade og propmætte restauranten. Det er bestemt ikke sidste gang vi kommer der. 2014-05-17 21.09.04Her et par stemningsfotos på vej ud af døren. Blomster i krogene. Små stensætninger, pynt og krukker. Tjernerne smilede til os på vejen ud og sagde tak for i dag. Godt vi gav dem ekstra drikkepenge, det havde de fortjent. Personlig betjening er godt og betyder alt for en god spiseoplevelse.

Også på dette punkt består Stephansens Hotel. 
2014-05-17 21.25.01 2014-05-17 21.25.12Kig forbi en dag på Danmarks mindste hotel og indsnus lidt af stemningen eller atmosfæren, snup en kop kaffe imens du studerer menukortet. Rygterne siger også at det er et helt fantastisk sted at overnatte. Små hyggelige værelser og nybagt morgenbrød med hjemmelavet marmelade.

og god kaffe om morgen også, tænker jeg? 🙂

2014-05-17 20.58.48

Igen i dag kom du med en tur om bag facaden. Sikke et driverliv jeg holder mig når jeg har fri og sommersolen skinner. Ikke den store trang til køkkensysler, hov, måske der snart skal laves mad i køkkenet igen?

Imorgen står der flæskesteg på menuen, måske den bare bliver stegt i ovnen og spist i haven til hasselback kartofler og hvid dressing? Nem og lækker sommermenu, som beskrevet her

Imorgen sker der noget spændende for mig. En journliststuderende kigger forbi for at interviewe mig om det at have en madblog. Vi skal mødes hjemme i min have. Spændende! Det kommer du også til at høre mere om.

God søndag til dig – håber du, som jeg, også har haft den allerbedste Store Bededagsferie.  🙂

Mere inspiration

Læg en kommentar