Havregrynskager. Uhm her får du opskriften på sprøde havregrynssmåkager med mandler, chokolade og kirsebær.
En håndfuld mandler, en håndfuld chokolade og de sidste 4 kirsebær i skålen. Kan man mon trylle nogle hurtige cookies af disse lækkerier?
Jeps det kan man. Grove, lækre, havregrynskager, som du skal høre om i dag. Opskriften har jeg afprøvet flere gange på bloggen f.eks. disse med havregryn, mandler og tranebær.
JA det blev de hurtige cookies, i dag med chokolade, mandler og mørk chokolade.
Opskriften er nem og kræver få ingredienser. Dejen skal ikke rulles, trilles eller formes og der er ingen æg i dejen.
De lækre kager kunne vi også kalde for grovsmåkage, havregrynscookies eller havregrynskager. Du bestemmer. Kært barn har mange navne. 😉
Kirsebærrene gav kagerne et fint diskret smag af kirsebær og de sprøde mandler var virkelig lækre i kagerne.
Opskriften på de lækre havregrynscookies kommer her. Den er rigtig nem
Havregrynskager med mandler, kirsebær og chokolade – få en god nem opskrift her
Ingredienser
- 125 gram smør
- 150 gram sukker
- 1½ spsk sirup både lys og mærk kan bruges
- 1 spsk vand
- ½ tsk natron
- 125 gram hvedemel
- 125 gram havregryn
- 1 håndfuld mandler grofthakkede. Kan udelades eller erstattes med andre nødder
- 50 gram tørret frugt ell. f.eks. friske kirsebær kan udelades
- 50 gram chokolade grofthakket. Al slags kan bruges Kan udelades
Sådan gør du
- Smelt smør og tilsæt sukker, sirup, vand og natron. Bland de tørre ingredienser. Hæld smørblandingen heri.
- Hak chokolade, mandler og kirsebær groft og tilsæt. Rør dejen godt. Dejen smuldrer lidt, tilsæt evt. lidt ekstra sirup
- Form små kager på en bageplade med bagepapir med en ske. Dyp evt. fingrene i vand og form små runde kager. Pres dem flade til sidst.
- Kagerne bages ca. 6-8 minutter ved 175 varmluft, eller 200 grader alm. ovn. Småkagerne er færdige, når de er gyldne og sprøde
Noter
Havregrynssmåkager med mandler, chokolade og kirsebær – sprøde og lækre småkager
Jeg havde kun 4 kirsebær at putte i, men brug endelig gerne flere, hvis du har. Tørret frugt eller tørrede bær f.eks. abrikos eller tranebær, kan også sagtens bruges.
Bær kan sagtens udelades og kirsebær kan også erstattes med andre bær.
Med så gode ingredienser, kan det da kun blive nogle gode småkager.Dejen er lidt smuldrende, men saml den så godt du kan, evt. med lidt ekstra sirup.
Småkager smager skønt og de bliver sprøde og lækre, men er vist ikke verdens smukkeste kager.
Til gengæld er de grove og smager så lækkert af karamel, og det må vist opveje?
Grove småkager, der smager knasende godt. Nyd dem som en lille mellemmåltid, måske i stedet for en müslibar?
Der er kostfibre i fra havregryn, men selvfølgelig også smør og sukker, så helt sunde er de ikke.
Samvittigheden får det lidt bedre hvis vi kalder dem “Grovsmåkager” tror jeg? Ja! Efter at have spist 5 stk. har jeg nu lyst til at sige, at det er grovsmåkager jeg har spist. 😉
Knasende sprøde havregrynscookies med karamelagtig smag og et strejf af lækker chokolade. Uhm!
Disse grove cookies får mine bedste anbefalinger!
Få flere gode opskrifter på havregrynskager her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
Havergrynscookies
Jeg ser ikke rigtig hvor meget frugt (frisk eller tørret) hvor meget chokolade, kan begge dele tilsættes eller er det en af delene?