Kylling med champignon, fløde og bacon. Få opskriften på en lækker simreret med kylling tilberedt i stegeso. Kan også laves i ildfast fad eller i gryde.
Koteletter i fad – kan man ikke også lave det med kyllingekød?
Jo da, selvfølgelig! Man kan sagtens bruge kylling til koteletter i fad, ja kalkunkød også.
I dag skal du høre om den lækre ret: Kylling med champignon, bacon, pølser og flødesovs lavet i fad i ovnen – eller dvs. her stegesoen. En skøn ret!
Sikke en succes. Projektet lykkedes – med braveur.
Retten kan laves i et almindeligt fad i ovnen, men jeg brugte min stegeso.
Römertopfen er fantastisk også til koteletter i fad. Kødet bliver super mørt og saucen virkelig velsmagende. Som altid. Nemt er det også.
Jeg elsker min stegeso, men fortvivl ej, hvis du ikke har en stegeso. Du kan sagtens bruge en stegeso af glas, en støbejernsgryde, du sætter i ovnen eller et tildækket ildfast fad.
Der blev brugt lutter gode sager til dagens ret.Bacon, friske champignons, rigtigt fløde, cocktailpølser. Uhm flødesovsen var bare skøn.
Vi spiste ris til og sikke der blev spist herhjemme. Retten stryger ind som en af familiens favoritter.
Jeg iler med at bringe dig opskriften:
Kylling med champignon, bacon og fløde i stegeso med tomat flødesovs.
Ingredienser
- 800 gram kyllingeschnitzler kyllingebrystfilet eller inderfilet kan også bruges. Koteletter eller svinemørbrad kan også bruges
- 2 spsk. tørret paprika
- Salt/hvidløgspeber
- 2 bouillonterninger
- 500 gram champignon eller 2 glas
- 3 løg i tern
- 125 gram bacon
- 200 gram cocktailpølser
- 1 rød peberfrugt i strimler
- 5 fed hvidløg
- 140 gram koncentreret tomatpure
- 2 dåser flåede tomater
- 2½-5 dl fløde
- 200 gram salsa kan udelades eller erstattes med rød pesto
- 1 brev kartoffelmospulver kan erstattes med maizenajævning
- Tilbehør: Ris, pasta eller ovnkartofler
Sådan gør du
- Start med at sæt din Römertopf i vand - begge halvdele skal fyldes. Sænk dem gerne ned oveni hinanden
- Svits kyllingebrystfileterne. Jeg skar mine over i to, så de ikke var så store. Krydr godt med salt/peber og paprika.
- Klip bacon i småstykker og svits det på den varme pande sammen med bouillonterningerne. Tilsæt cocktailpølser. Hak løg og svits dem med, sammen med friskpressede hvidløgsfed.
- Rens champignon og svits med
- Skær peberfrugt i strimler og tilsæt
- Hæld flåede tomater i bunden af stegesoen. Fordel kyllingestykkerne heri.
- Fordel champignon/løg/bacon henover kyllingen i tomatsovsen.
- Kog panden af med fløde, salsa/pesto og koncentreret tomatpuré. Smag til med paprika, salt og hvidløgspeber og hæld det over kyllingestykkerne. Skyl panden af med vand og tilsæt også det.
- Drys et brev kartoffelmospulver over retten i stegesoen og rør det godt ud. Det smarte er, at det jævner retten undervejs. Steger du retten i ildfast fad, så rør lidt maizenajævning i fadet
- Læg låg på Römertopfen og sæt den i en kold ovn. Steges i minimum 2 timer v. 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn)
- Steger du i almindeligt ildfast fad, så kan du nøjes med 1 time (mindre hvis du laver retten i gryde på komfuret)
Noter
Retten kan laves i et almindeligt ildfast fad og den kan også laves i gryde.
Brug i så fald maizenajævning i stedet for kartoffelmospulver Kan frysesRækker til 4 pers. i 2 dage
Kylling i fad med lækker flødesovs – en nem og lækker ret, der kan laves i stegeso, i gryde eller ildfast fad
Uhm hvor smagte det bare godt.
Tilberedningsprocessen virker omstændelig, men det er den slet ikke. Det er ikke sværere end en almindelig “koteletter i fad”-ret, selvom jeg måske har tilføjet lidt ekstra ingredienser.
Her kan du se processen i billeder fra start til slut:
Sådan laver du kylling med champignon, bacon og flødesovs – se billederne her:
Römertopfen laver maden for dig og ja tilberedningstiden er lang, men i ventetiden kan du jo slappe af og lave andre ting.
Der skal kun koges ris. Det er nemt synes jeg!. Vi lavede også en lækker tomatsalat til, med feta og basilikum.
Om det lige passer til retten ved jeg nu ikke, men det var mest fordi vi havde et bjerg søde overmodne tomater liggende klar.
Selvfølgelig skulle det være tomatsalat. du kan finde opskriften på den lækre tomatsalat lige herog hvorfor nu salsa i saucen pludselig?
Simpelthen fordi der havde gemt sig sådan et lækkert glas salsa tacosauce i skabet.
Jeg havde nok forestillet mig at vi skulle have spist det til taco-skaller ell. lignende, men nu blev det altså som ekstra pift i flødesaucen.
Salsa gav en rigtig god smag. Har du ikke lige et glas salsa på lager, kan du tilsætte rød pesto som smagsgiver, men det kan også sagtens udelades.
I dag havde vi friske champignon i køleskabet og de var gode at bruge i retten. Champignon fra glas kan også bruges.
Jeg har skrevet minimum 2 timers tilberedningstid og det kan virke som lang tid, til de små stykker kød. En Römertopf er dog lang tid om at opvarme, så der går noget tid, før stegesoen er 200 grader.
Det ville ikke skade retten at den får 3 timer, men 2 timer kan fint gøre det.
Udnyt gerne ovnvarmen til at bage en stribe kager, imens du er igang. På den måde, kan du spare på strømmen.
Du kunne f.eks. bage et franskbrød, rugbrød, hassselback kartofler ell. lign? Bare lige et økonomisk elsparetip fra mig til dig 🙂
Så er der serveret – det blev en virkelig lækker ret og den smukke sommersalat var som altid en succes.
Saucen var fint jævnet med kartoffelmospulveret – det er et genialt tip jeg har fået af en af jer bloglæsere. Hvad skulle jeg dog gøre uden jer?
Bon appetit.
Elsker du også din Römertopf stegeso eller står den fint parkeret i køkkenskabet?
Jeg skal lige minde mig selv om at holde liv i den. Det er dejligt nemt at lave mad i Römertopfen, blot man starter i rigtig god tid.
Hverdagsprojekter er det sjældent, men den er tit i gang i weekenden.
Du kan fint vaske stegesoen op i opvaskemaskinen bagefter.
Det gør det uoverskuelige opvaskeprojekt bagefter nemmere udholdeligt. Jeg har vasket min i opvasker 1000 gange – eller tæt på, bare med sæbe. Ingen ulykker er sket. Bare lige et tip fra mig til dig.
Håber du fik lyst til og smag for at kaste dig ud i endnu et Römertopfprojekt. Retten kan laves med svinekød også, svinekoteletter gerne.
God fornøjelse med stegesoen. Den vinder hver gang – også denne 🙂
Få flere gode nemme opskrifter på kylling i stegeso her:
1.
2.
3,
4.
5.
6.
7.
8.
9.
Kan man lave den med kyllingfilet , altså i fad og i hvor lang tid skaldet ha i ovnen ?
Mvh.Liselotte klarskov Hansen
Hej Gitte. Retten lyder god. Prøv at bruge en god øko hønse bbouillon og vent med fløden til retten er færdig. Fløde kan “kvæle” smagen fra saucen. Gård over min forstand, hvorfor du bruge pulver kartoffel mos. Det er det rene pap. Brug lidt maizena i stedet og smid papmosen ud . Det er synd for det mad du laver, at du går på kompromis med smagen. Kan ikke lade være med at kommentere . Du når ud til så mange nok yngre mennesker og har en rigtig god chance at fortælle, at gode råvarer ,også i bagværk, gør en… Læs mere »