Scones. Uhm her får du opskriften på nemme lækre scones.
Der behøver ikke altid være så lang tid fra tanke til handling. Fra en sød lille tanke, til en sød lille lækker bolle i hånden.
Scones. Scones med chokolade er hurtige små boller, der bages uden gær og som slet ikke skal hæve. De er geniale, de dér scones.
Det går lynende stærkt. Bollerne skal bare formes og bages. På den måde er det faktisk en slags “snyde-boller”?
Der er brugt bagepulver, som hævemiddel i dejen. Det er super smart med scones, hvis du nu ikke lige skulle have gær på lager.
Måske du heller ikke lige har tid/lyst/lejlighed til at vente på at din gærdej hæver?
Brødkrummen på scones er speciel, slet ikke som en gærdej. Det er mere som en blanding mellem brød og kage.
Dejen er sødet med sukker og så er der smør i. Rigtigt smør i. Ingen kompromisser her.:-)
Normale boller skal hæve. “Snyde-bollerne” her skal bare trilles og så i ovnen.
Det er virkelig de nemmeste boller at bage. Dejen kan varieres i det uendelige. Du kan tilsætte lige de lækkerier du synes om: tørret frugt, banan, revet æble, krydderier, chokolade?Du kan bage dine scones med hvedemel eller erstatte noget af hvedemelet med grovere meltyper. Prøv f.eks. med rugmel, fuldkornshvedemel, grahamsmel ell. lign.
På bloggen finder du en masse andre gode opskrifter på scones – se mere inspiration nederst i dette indlægOpskriften er nem og du får den lige her:
Scones med chokolade, yoghurt og tranebær – få en god, nem opskrift hér
Ingredienser
- 500 gram hvedemel 200 gram kan erstattes med grovere meltype
- ½ tsk salt
- 3 tsk bagepulver
- 125 gram smør blødt
- 3½ dl yoghurt (jeg brugte jordbær/rabarberyoghurt men mælk, kærnemælk eller tykmælk kan også bruges)
- 1½ spsk sukker
- Evt. fyld :
- 100 gram grofthakket chokolade
- Tørret hakket tranebær eller andet tørret frugt
Sådan gør du
- Smuldr smørret sammen med melet. Tilsæt yoghurt, mælk ell. lign. tilsæt evt. grofthakket chokolade og tranebær.
- Ælt så dejen hænger sammen og bliver fast.
- Form 15-20 små boller og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Bag scones'ene 15-20 minutter ved 175 grader varmluft. Bollernes er færdige når de er sprøde og gyldne.
- Nydes med smør på
Noter
Scones er allerbedst på bagedagen. Scones'ene kan fryses, men er bedst på bagedagen.
Chokoladescones med yoghurt og tranebær – lækre og så nemme at lave
Dejen skal ikke hæve og bollerne er lynhurtige at rulle sammen.
Jeg brugte frugtyoghurt og det var et hit. Du kan sagtens bruge mælk, kærnemælk eller andre surmælksprodukter. Brug bare lige hvad du har på lager.
På en halv time kan der være en pladefuld gode lækre scones med chokolade og tranebær. Dem må du prøve. 🙂
Bollerne spises straks. Nyd dem gerne med koldt smør på. Bollerne kan også laves uden chokolade og tranebær og bare nydes med en skive ost.På under en halv time kan der være lækre boller til familien.
Perfekte til en dag hvor du måske kommer lidt tidligt hjem fra arbejde. Måske du gerne vil forkæle din familie med hjemmebag?
Få flere lækre opskrifter på scones her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
Hej Gitte. Ville gerne kunne bruge denne som en lækker hurtig ting. Men synes det er bøvlet når jeg skal vente på smørret bliver blødt. Og så køber vi altid meget flydende smør i vores hus. -så det har jeg altid på lækker. Ville jeg kunne bruge flydende smør❓
Tak for en fantastisk side med lækre opskrifter og inspiration. 🙏🙏
Hilsen Louise.
Lækre lækre! Hæver super godt, skønt 🙂 Vil selv næste gang putte lidt mere sukker i, hvis de altså bare skal spises uden noget med chokolade i! Jeg kom også to æg i og så lidt mere mel..