Æblesaft er nemt og hurtigt at lave og det smager skønt. Her får du en god nem opskrift på hjemmelavet æblesaft uden citronsyre og lavet uden saftkoger.
Har du mange æbler i haven, så er saft det en god måde at “gemme” æblerne på. Æblesaft smager rigtigt godt og er noget mildere i smagen end æblemost.
Stop madspild og få brugt æblerne fra haven til den lækreste saft.
Denne æblesaft har jeg lavet helt uden saftpresser og også uden citronsyre. Det kan man nemlig sagtens, så bare spring på og prøv en portion.
Æblesaften fik jeg idé til, da jeg havde lavet en portion af denne æblesuppe. Jeg tænkte om man mon ikke kunne lave suppen om til saft, ved at si den? Det skulle prøves.
Jeg siede bare saften igennem en finmasket si. Ønsker du en klarere saft, så kan du hælde saften igennem et klæde/viskestykke f.eks.. Æblekompotten der bliver til overs, kan du bruge til kager og desserter.
Saften blev rigtig god. Den smager skønt iskold, men faktisk så kan den også drikkes varm. Et krus varm æblesaft giver varmen og er en god hjælper, måske hvis du er lidt småforkølet?
En æblesaft består af mange æbler, så du får mange gode æble vitaminer indenbords, når du drikker saften. Hjemmelavet saft er helt fri or tilsætningsstoffer.
Jeg har ikke skrællet æblerne, derfor får saften en rødlig farve.
Der sidder meget smag og vitaminer i skrællen, så den lader jeg gerne blive på. Bare skær evt. mærker/skurv fra. Du kan også sagtens bruge nedfaldsæbler til denne saft. Stop madspild og få brugt alt fra æblerne.
Opskriften er nem og du får den lige her. Nederst i dette indlæg kan du se flere nemme lækre opskrifter med æbler.
Æblesaft – nem opskrift på hjemmelavet saft med æbler
Ingredienser
- 800 gram æbler Vaskede, befriet for kernehus og skåret i tern. Du behøver ikke skrælle æblerne
- 5-6 spsk sukker smag til. Mængden afhænger af hvor søde/sure dine æbler er.
- 1-2 tsk vaniljesukker Smag til. Du kan også bruge marv fra vaniljestang (lad også den "tomme" stang koge med)
- 1 liter kogende vand
- evt. 3-4 spsk citronsaft smag til
Sådan gør du
- Vask æblerne og befri dem for kernehus og evt. stødmærker. Skær æblebådene i tern. Er skrællen fin, behøver du ikke skrælle dem. Hæld æblerne i en gryde.
- Tilsæt vaniljestang el. vaniljesukker og 3-4 spsk sukker i første omgang. Gem lidt sukker og smag til, til sidst. Måske du skal bruge mere /mindre sukker end jeg. Mine æbler var meget søde, så jeg skulle ikke bruge meget sukker.
- Kog 1 liter vand i elkedel og hæld det i gryden, så vandet dækker æblerne. Når du bruger kogende vand, så kommer æblesaften hurtigere i kog.
- Kog æbler og vand op under låg og lad saften simre i ca. 15-20 minutter eller til æblerne er udkogte.
- Smag til og tilsæt evt. ekstra sukker/vaniljesukker. Smag evt. også til med citronsaft. Lad nu gerne æblerne afkøle i vandet, så der trækkes mest mulig smag ud af æblerne. Du kan også si saften straks.
- Si saften igennem en finfasket si eller igennem et klæde, hvis du ønsker en klarere saft. Jeg siede saften ned i et litermål. Kompotten der bliver til overs, kan du bruge til kager og desserter. Smag evt. saften til igen med vanilje eller citronsaft.
- Skold flasken som saften skal hældes på og hæld straks æblesaften på flaske. Skal saften holde sig længe, så tilsæt evt. lidt Atamon.
Noter
Hjemmelavet saft af æbler, kogt i gryde, helt uden saftpresser
Skøn æblesaft, med en dejlig sød/syrlig frisk smag af æbler.
Jeg elsker at eksperimentere i køkkenet og elsker især hvis jeg kan finde nemme måder at lave tingene på.
Smart at man kan lave denne saft helt uden særlige maskiner som saftkoger/saftpresser. Man kan sagtens koge saften i en gryde, hvis man kun lige skal bruge en lille portion saft.
Skal du lave en større mængde, er en saftpresser nok en god ide tænker jeg.
Tips til din hjemmelavede æblesaft
Tilsæt også gerne lidt citronsaft til æblesaften. Det giver en friskere smag og gør også at farven bevares i saften. Du kan også bruge citronsyre, som trækker mere smag ud af frugten og som skulle have en let konserverende effekt.
Hvis du vil flotte dig, så kan du tilsætte en vaniljestang til saften eller du kan også tilsætte en kanelstang som smagsgiver?
Du kan også koge æblesaften med de sidste rabarber fra haven? En rabarber – æblesaft vil også smage godt.
Prøv også at koge en smule af saften ind, med lidt ekstra sukker, til den tykner. På den måde kan du lave den lækreste æblesirup.
Rigtig god fornøjelse med æblesaften til dig. Jeg er sikker på du bliver fan af den nemme metode. 🙂
Jeg elsker at trylle med æbler og efterhånden finder du rigtigt mange æble opskrifter på nogetiovnen.dk. Få mere æble inspiration i dette indlæg.
Prøv f.eks. også at lave æblemarmelade, æblechutney eller æblekompot
Få flere opskrifter med æbler her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.