Appelsinkage med marcipan og chokolade – uhm en skøn saftig kage med appelsiner. Den skal du høre om i dag 🙂
Appelsiner på stribe til overs fra julen og en hurtig kage på tankeplanet.
Hvis man kan bage en lækker citronmåne med citroner, kan man vel også bage en lækker appelsinmåne af appelsiner?
Jo det kan man da, og appelsinkagen bliver ekstra overdådig og syndig hvis der tilsættes marcipan og chokolade. Indrømmet. Appelsiner er noget sødere end citroner og kagen er ret sød.
Det er en sød appelsinbombe – en rigtig lækkerbisken, der kræver en god kop kaffe.
Appelsinkagen er svampet og lækker og nærmest konfekt-agtig i konsistensen. Kan også laves uden marcipan og chokolade.
Appelsinkagen med marcipan kan spises hele året rundt, men gør sig også rigtigt godt som julekage – eller som dessertkage til jul.
Har du ikke marcipan og chokolade på lager, så kan du sagtens lave appelsinkagen som en ren appelsinkage.
Den smager skønt uanset, men marcipan og chokolade kan lige være prikken over i’et, hvis du er vild med det.
Her kommer opskriften på:
Appelsinkage med marcipan og chokolade – få en god nem opskrift hér
Ingredienser
- 1 æg
- 75 gram sukker 1½ dl
- 1 tsk vaniljesukker
- 100 gram smeltet smør
- 1½ dl. tykmælk/yoghurt/skyr eller mælk
- 1 appelsin - saften der skal ialt bruges 3 appelsiner.Kan også laves med citron
- 210 gram hvedemel 3½
- 1 tsk bagepulver
- 1 nip salt
- 100 gram revet marcipan kan udelades
- 100 gram grofthakket chokolade kan udelades
- Appelsindryp: Saften af ½-1 appelsin
Appelsinglasur:
- 175 gram flormelis
- ½-1 appelsin saften
- chokoladespåner ell. chokokugler
Sådan gør du
- Pisk æg, vanilje og sukker hvidt og skummende
- Smelt smørret i mikrobølgeovnen og tilsæt
- Pres saften af en appelsin og tilsæt sammen med yoghurten
- Bland bagepulver og salt med melet og vend det forsigtigt i. Rør til der ikke er melklumper i længere.
- Tilsæt grofthakket chokolade og evt. revet marcipan.
- Smør en tærteform med smør og hæld dejen heri. Mit tærtefad målte 25 cm i diameter.
- Bag appelsinkagen ca. 35-40 minutter v. 150 grader varmluft (175 grader alm. ovn). Den er færdig, når den er gyldenbrun og gennembagt.
- Lad kagen afkøle lidt.
- Pres saften fra en appelsin og dryp det over kagen. Lad kagen tørre lidt.
- Rør glasuren op med saften fra ½-1 appelsin
- Hæld glasuren over kagen og drys med chokoladetopping efter eget valg.
Noter
En saftig kage med appelsin, marcipan og chokolade – en sød og syndig dessertkage
Appelsinkagen er en særligt syndig sag. Der vil være til mange personer i denne portion, for stykkerne er søde – især med glasur. I vil ikke kunne spise store stykker.
Kagen er frisk, let, appelsinsyrlig og sød. Smager rigtigt godt og meget anderledes end citronmåne. Den vil være lækker som frisk kage til jul.
Hvis du gerne vil reducere på kalorierne, så kan kagen sagtens laves uden appelsinglasur. Du kan fint nøjes bare med appelsinsaft dryppet på toppen.
Kagen vil blive en fin sandkage med appelsinsmag. Rigtigt lækker og et lidt sundere alternativ også:-)
Sådan laver du appelsinkage med marcipan og chokolade. Se billederne her:
Det bliver en lækker appelsinglasur, hvis du rører den op med appelsinsaft i stedet for vand.
Brug endelig gerne det tip, hvis du har appelsiner i overskud og en kage i ovnen. Alverdens kager vil smage godt med appelsinglasur tænker jeg?
Hvad med en lækker chokoladekage med appelsinstrejf i glasuren?
Uhm – det ville smage lækkert tror jeg – og det ville da forresten også være lækkert med appelsinsaft i dejen?
Vi har stadigvæk 3 appelsiner tilbage. Kagebagelivet er en fest 🙂
Hvorfor skal der overhovedet dryppes med appelsinsaft?
Appelsinsaften giver saft, smag og fugtighed til kagen. Saften trænger ned og gør kagen svampet og ekstra smagfuld og lækker.
Tricket kan du også med fordel bruge, når du bager citronmåne.
Sikke en smuk og lækker kage. Jeg fandt et glas chokokugler i skabet og de var da rigtigt fine at bruge på kagen.
Høvl gerne lidt chokolade på toppen, hvis du ikke har noget “fancy” chokoladepynt.
Her et kagetip til dig. Du kan sagtens eksperimentere med opskriften. Den dejligste appelsinkage
Med eller uden glasur, med eller uden marcipan og chokolade?
Der kan kræses om kagen og laves en luksusvariant. Du kan også lave en lettere og billigere appelsinkage, uden de mere fornemme ingredienser.
Hvis du laver den “skrabede” version, kan den faktisk laves uden særligt mange kalorier. Et rigtigt godt januartip til dig måske? 🙂
At bage en appelsinkage er en genial måde at få brugt sine overskydende appelsiner på. Måske du også har et lager til overs fra julen? #stopmadspild 🙂
Rigtig god kagebagefornøjelse til dig – håber du nyder livet og har det godt der hvor du er lige nu 🙂
Få inspiration til andre lækre appelsinkager og appelsinmuffins her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
Hej Gitte.
Jeg vil prøve at lave kagen i dag eller i morgen og vil høre hvor længe den holder sig frisk? Jeg vil jo nødigt at den bliver tør inden jeg skal servere den for andre ☺️
Hej
Hvis jeg ikke har en tærteform, hvilke såringform størrelse vil du så bruge ? Har 18 og 24 mm 🙂
Hej Gitte.
Jeg er ved at bage din appelsinkage, den ser bare så lækker ud ?.
I opskriften står der, at der skal tykmælk, youghurt eller mælk i, men jeg kan ikke se hvornår det skal i.
Så blev jeg itvivl om det var en fejl, men har puttet det i ?
Hilsen Pia