Appelsinkage med marcipan og chokolade – uhm en skøn saftig kage med appelsiner. Den skal du høre om i dag 🙂

Appelsinkage med marcipan og chokolade

Appelsiner på stribe til overs fra julen og en hurtig kage på tankeplanet.

Hvis man kan bage en lækker citronmåne med citroner, kan man vel også bage en lækker appelsinmåne af appelsiner?

Jo det kan man da, og appelsinkagen bliver ekstra overdådig og syndig hvis der tilsættes marcipan og chokolade.Appelsinkage med marcipan og chokolade Indrømmet. Appelsiner er noget sødere end citroner og kagen er ret sød.

Det er en sød appelsinbombe – en rigtig lækkerbisken, der kræver en god kop kaffe.

Appelsinkagen er svampet og lækker og nærmest konfekt-agtig i konsistensen. Kan også laves uden marcipan og chokolade.

Appelsinkagen med marcipan kan spises hele året rundt, men gør sig også rigtigt godt som julekage – eller som dessertkage til jul. 

Har du ikke marcipan og chokolade på lager, så kan du sagtens lave appelsinkagen som en ren appelsinkage.

Den smager skønt uanset, men marcipan og chokolade kan lige være prikken over i’et, hvis du er vild med det. Appelsinkage med marcipan og chokolade

Her kommer opskriften på:

Appelsinkage med marcipan og chokolade – få en god nem opskrift hér

Lækker appelsinkage med marcipan, chokolade og appelsinglasur
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 40 minutter
Samlet tid: 1 time
Ret: Frugttærter og bradepandekager
Kategori: Brød og kager
Portioner: 10 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 1 æg
  • 75 gram sukker 1½ dl
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 100 gram smeltet smør
  • dl. tykmælk/yoghurt/skyr eller mælk
  • 1 appelsin - saften der skal ialt bruges 3 appelsiner.Kan også laves med citron
  • 210 gram hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 nip salt
  • 100 gram revet marcipan kan udelades
  • 100 gram grofthakket chokolade kan udelades
  • Appelsindryp: Saften af ½-1 appelsin

Appelsinglasur:

  • 175 gram flormelis
  • ½-1 appelsin saften
  • chokoladespåner ell. chokokugler

Sådan gør du

  • Pisk æg, vanilje og sukker hvidt og skummende
    Appelsinkage med marcipan og chokolade
  • Smelt smørret i mikrobølgeovnen og tilsæt
  • Pres saften af en appelsin og tilsæt sammen med yoghurten
    Appelsinkage med marcipan og chokolade
  • Bland bagepulver og salt med melet og vend det forsigtigt i. Rør til der ikke er melklumper i længere.
  • Tilsæt grofthakket chokolade og evt. revet marcipan.
    Appelsinkage med marcipan og chokolade
  • Smør en tærteform med smør og hæld dejen heri. Mit tærtefad målte 25 cm i diameter.
    Appelsinkage med marcipan og chokolade
  • Bag appelsinkagen ca. 35-40 minutter v. 150 grader varmluft (175 grader alm. ovn). Den er færdig, når den er gyldenbrun og gennembagt.
    Appelsinkage med marcipan og chokolade
  • Lad kagen afkøle lidt.
  • Pres saften fra en appelsin og dryp det over kagen. Lad kagen tørre lidt.
    Appelsinkage med marcipan og chokolade
  • Rør glasuren op med saften fra ½-1 appelsin
    Appelsinkage med marcipan og chokolade
  • Hæld glasuren over kagen og drys med chokoladetopping efter eget valg.
    Appelsinkage med marcipan og chokolade

Noter

Kagen er fryseegnet, dog ikke med glasur. 
Appelsinkagen kan også laves som muffins, halvér ca. bagetiden i så fald
Chokolade og marcipan kan udelades og appelsinglasur også
Kan også laves med citron
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

En saftig kage med appelsin, marcipan og chokolade – en sød og syndig dessertkage

Appelsinkage med marcipan og chokolade

Appelsinkagen er en særligt syndig sag. Der vil være til mange personer i denne portion, for stykkerne er søde – især med glasur. I vil ikke kunne spise store stykker.

Kagen er frisk, let, appelsinsyrlig og sød. Smager rigtigt godt og meget anderledes end citronmåne. Den vil være lækker som frisk kage til jul.

Hvis du gerne vil reducere på kalorierne, så kan kagen sagtens laves uden appelsinglasur. Du kan fint nøjes bare med appelsinsaft dryppet på toppen.

Kagen vil blive en fin sandkage med appelsinsmag. Rigtigt lækker og et lidt sundere alternativ også:-)

Appelsinkage med marcipan og chokolade

Sådan laver du appelsinkage med marcipan og chokolade. Se billederne her:

Det bliver en lækker appelsinglasur, hvis du rører den op med appelsinsaft i stedet for vand.

Brug endelig gerne det tip, hvis du har appelsiner i overskud og en kage i ovnen. Appelsinkage med marcipan og chokoladeAlverdens kager vil smage godt med appelsinglasur tænker jeg?

Hvad med en lækker chokoladekage med appelsinstrejf i glasuren? 

Uhm – det ville smage lækkert tror jeg – og det ville da forresten også være lækkert med appelsinsaft i dejen?

Chokoladekage med appelsin yoghurt uden æg
Nem bradepandekage med kakao og appelsin yoghurt
Se opskriften her
Chokoladekage med appelsin yoghurt uden æg

Vi har stadigvæk 3 appelsiner tilbage. Kagebagelivet er en fest  🙂

Appelsinkage med marcipan og chokolade

Hvorfor skal der overhovedet dryppes med appelsinsaft?

Appelsinsaften giver saft, smag og fugtighed til kagen. Saften trænger ned og gør kagen svampet og ekstra smagfuld og lækker.

Tricket kan du også med fordel bruge, når du bager citronmåne.

Citronkage uden æg - svampet citronmåne
Citronkage med citronglasur - lækker svampet citronmåne
Se opskriften her

Sikke en smuk og lækker kage. Jeg fandt et glas chokokugler i skabet og de var da rigtigt fine at bruge på kagen.

Høvl gerne lidt chokolade på toppen, hvis du ikke har noget “fancy” chokoladepynt.
Appelsinkage med marcipan og chokolade

Her et kagetip til dig. Du kan sagtens eksperimentere med opskriften. Den dejligste appelsinkage

Med eller uden glasur, med eller uden marcipan og chokolade?

Der kan kræses om kagen og laves en luksusvariant. Du kan også lave en lettere og billigere appelsinkage, uden de mere fornemme ingredienser.

Hvis du laver den “skrabede” version, kan den faktisk laves uden særligt mange kalorier. Et rigtigt godt januartip til dig måske? 🙂

At bage en appelsinkage er en genial måde at få brugt sine overskydende appelsiner på. Måske du også har et lager til overs fra julen?  #stopmadspild 🙂 
Appelsinkage med marcipan og chokoladeRigtig god kagebagefornøjelse til dig – håber du nyder livet og har det godt der hvor du er lige nu 🙂

Få inspiration til andre lækre appelsinkager og appelsinmuffins her:

1.

Appelsinkage nem kage med appelsin opskrift
Opskrift på svampet og lækker appelsinkage
Se opskriften her
Kage med appelsin - nem opskrift på appelsinkage

2.

Appelsinkage uden æg - nem og fedtfattig
Nem svampet fedtfattig kage med appelsin og appelsinglasur
Se opskriften her
Appelsinkage uden æg - nem og fedtfattig

3.

Appelsinkage med chokolade i bradepande
En svampet og lækker appelsinkage i bradepande med chokolade og marcipan
Se opskriften her
Appelsinkage - bradepande opskrift uden æg

4.

Appelsinkage i bradepande opskrift uden æg
En lækker bradepandekage med yoghurt og appelsin
Se opskriften her
Appelsinkage i bradepande opskrift uden æg

5.

Appelsinkage og appelsinmuffins uden æg
Søndagssolen skinner - perfekt til frisk, gul appelsinkage 🙂
Se opskriften her
Appelsinkage og appelsinmuffins

6.

Appelsinmuffins med chokolade - nem opskrift
Nemme lækre appelsinmuffins med chokolade
Se opskriften her
Appelsinmuffins med chokolade - nem opskrift


author avatar
Gitte Hansen
Elsker at lave nem mad, bage lækre kager, udvikle nye opskrifter og formidle til bloggens næsten 80.000 følgere på sociale medier. Arbejder nu fuld tid med nogetiovnen.dk efter 30 år som bibliotekar. Med over 1 mio. månedlige visninger og over 3000 nemme opskrifter, er Nogetiovnen.dk én af Danmarks største madblogs.